אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת האשראי מניף נהנתה ברבעון מעליית מחירי הנדל"ן פרויקט מגורים בבנייה. | ליטל גואלמן

חברת האשראי מניף נהנתה ברבעון מעליית מחירי הנדל"ן

מניף סיכמה את הרבעון השני של 2021 עם צמיחה של 27% בהכנסות וזינוק של פי שניים ברווח הכולל; מניית החברה נחלשת בבורסה לאחר פרסום הדוחות

09.08.2021, 16:53 | אלמוג עזר

תיק הלקוחות של חברת האשראי מניף  ממשיך לצמוח בעקבות שוק הנדל"ן הרותח. 

קראו עוד בכלכליסט:

החברה פירסמה היום (ב') את דוחות הרבעון השני, ודיווחה כי תיק אשראי הלקוחות שלה החברה צמח ב-11% ברבעון לכדי 949 מיליון שקל. מתחילת השנה צמח תיק הלקוחות ב-14%. 

מאיר שמיר, בעל השליטה במניף, צילום: יובל חן מאיר שמיר, בעל השליטה במניף | צילום: יובל חן מאיר שמיר, בעל השליטה במניף, צילום: יובל חן

מניף עוסקת במימון השלמת הון עצמי ליזמים וקבלנים בענף הבנייה. על כן, עלייה במחירי הנדל"ן מגדילה את הביקוש עבור אשראי בתחום פעילותה של החברה. 

היקף המימון בפועל שהועמד בסוף יוני 2021 הסתכם ב-695 מיליון שקל, לעומת 587 מיליון שקל ביוני 2020, עלייה של 18%. בסוף הרבעון הראשון של השנה היקף המימון עמד על 613 מיליון שקל.

הכנסות החברה עלו ב-27% ברבעון ל-28 מיליון שקל. הרווח הכולל ברבעון השני זינק פי שניים ביחס לרבעון המקביל ב-2020 ועמד על 12.8 מיליון שקל.

נכון לסוף הרבעון השני של 2021, מניף מעמידה מימון ל-68 פרויקטים בתחום הנדל"ן דרך 46 לקוחות שונים. הלקוח הגדול ביותר של מניף אחראי ל־10.8% מכלל תיק האשראי של החברה, והוא נהנה מאשראי של 75 מיליון שקל שמיועד לפרויקט אחד. שווי הבטוחה לשירות החוב מוערך בדו"חות של מניף ב־145 מיליון שקל.

מניף מנוהלת על ידי מאור דואק ונמצאת בשליטת מאיר שמיר דרך חברת שמיר אחזקות (49%). דיסקונט קפיטל, זרוע ההשקעות הריאליות של בנק דיסקונט, מחזיקה ב-17.4% מהחברה. דואק מנסה להרחיב את פעילות החברה ועל כן החברה מבקשת לפעול בנוסף לתחום מימון פרטיים בנדל"ן ובפרט מימון קבוצות רכישה אך עדיין לא קיבלה את האישורים הרגולטוריים המתאימים. 

מניף הגיעה בסוף השנה שעברה לבורסה בתל אביב בעת שהונפקה לפי שווי של 665 מיליון שקל. מחיר המניה בהנפקה עמד על 11 שקל. לאחר פרסום הדוחות יורדת המניה ביותר מ-3% בבורסה התל אביבית למחיר של 10.2 שקל שמשקף לחברה שווי שוק של 610 מיליון שקל. כלומר, מאז ההנפקה שווי החברה התכווץ בכ-7%. 

מניות האשראי החוץ בנקאי סובלות ממגמה שלילית בחודשיים האחרונים, והן גררו את מדד ת"א ביטוח ושירותים פיננסיים לירידה של 10% מאז השיא שרשם ב-24 במאי. 

חולשת מניות הסקטור נובעת בעיקר על רקע התחרות הגדלה בענף. התחרות רק מתעצמת. היום נחשף בכלכליסט ששיכון ובינוי תיכנס לתחום באמצעות חברה בת שאותה היא מקימה בימים אלה, ואלון רבוע כחול של מוטי בן משה הודיע על רכישת השליטה (80%) בחברת איסתרא פרפקט שפועלת בתחום. 

על פי דואק "יש הרבה שחקנים חדשים שמנסים להיכנס לתחום ולקחת נתח מהעוגה. אבל שמסתכלים על התמונה, מבינים שלא כולם עושים את אותה הדבר ולא כולם מצליחים לעשות את אותו הדבר".


תגיות