אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בכירי האוצר נגד הסכם הפנסיה החדש בצה"ל: "ישית עלויות של עשרות מיליארדים בשנים הקרובות" מימין שר הביטחון בני גנץ והרמטכ"ל אביב כוכבי | צילום: דובר צה"ל, חיים הורנשטיין

בכירי האוצר נגד הסכם הפנסיה החדש בצה"ל: "ישית עלויות של עשרות מיליארדים בשנים הקרובות"

בחוות דעת חריפה שהגישו לממשלה הממונה על התקציבים והממונה על השכר הם תוקפים את הסיכום שהושג בין רה"מ, שר האוצר ושר הביטחון להגדלת הנהנים מתוספת הרמטכ"ל. לדבריהם, התוספת שחוקיותה מוטלת בספק תשית עלויות עצומות של עשרות מיליארדי שקלים על מערכת הביטחון, שניתן היה להשתמש בה להתעצמות

09.08.2021, 17:19 | אדריאן פילוט


פקידי האוצר נגד הסיכום שהושג בין רה"מ בנט, שר האוצר  ליברמן ושר הביטחון גנץ להגדלת הנהנים מתוספת הרמטכ"ל. לפני זמן קצר הגישו הממונה על התקציבים באוצר יוגב גרדוס והממונה על השכר קובי בר נתן חוות דעת חריפה נגד ההסכם למזכירות הממשלה.

כזכור, סיכמו השלושה בישיבה סגורה להחיל את תוספת הרמטכ"ל שחוקיותה מוטלת בספק לא רק למי שנהנים מפנסיה תקציבית בצה"ל, אלא גם לעובדים עם הסכם של פנסיה צוברת (פנסיית גישור).

קראו עוד בכלכליסט:

"ההחלטה מבקשת להכשיר בדיעבד מצב קיים, בו במשך שנים ניתנו תוספות משמעותיות לקצבת הפנסיה של פורשי צה"ל בעלות גבוהה באופן שספק אם היה מותר", כתבו השניים בחוות הדעת שהגישו בנושא. חוות הדעת ניתנה רגע לפני שבג"ץ אמור להכריע סופית בנושא בשבוע הבא. יצוין, כי עד היום הרוב המכריע של היועצים המשפטים שדנו בנושא (למעט זה של משרד הביטחון) סברו כי הענקת התוספת בעייתית ועומדת לכאורה בניגוד לחוק. 

ממלא מקום ראש אגף התקציבים באוצר יוגב גרדוס, יח"צ ממלא מקום ראש אגף התקציבים באוצר יוגב גרדוס | יח"צ ממלא מקום ראש אגף התקציבים באוצר יוגב גרדוס, יח"צ


"גם אם תוכל החלטה זו להסדיר את חוקיות התוספות שניתנו עד כה, יהיה בה כדי להשית עלות שנתית עודפת של יותר ממיליארד שקל על תקציב המדינה, שהייתה יכולה להיות מופנית לשימושים אזרחיים, או לחילופין לצרכי ההתעצמות של מערכת הביטחון אל מול האיומים העומדים נגד מדינת ישראל. אדרבה, קבלתה תשית עלויות אקטואריות של עשרות מיליארדים על תקציב המדינה בעשרות השנים הקרובות", כתבו גרדוס ובר-נתן, שמחשבים את הגידול בעלות האקטוארית בכ-15 מיליארד שקל תוך עשור. 

"בנוסף", כותבים שני בכירי האוצר, "בכוונת משרד הביטחון להשית הסדר זהה לזה המוצע בהחלטה לא רק על פורשי פנסיה תקציבית, אלא גם על פורשי פנסיית גישור. החלטה שכזו עלולה להביא בהמשך לעלות עודפת נוספת של כ-400 מיליוני שקל בשנה. לפיכך, קבלה מלאה של ההחלטה הנוכחית תביא לעלות עודפת של כ-1.5 מיליארד שקל בשנה.  זאת ועוד, כפי שצוין לעיל, קידום ההחלטה עשוי להוביל לדרישה של גופי הביטחון המקבילים, וכן של ארגונים אחרים בשירות המדינה, להסדרים דומים, דבר העשוי להוביל לעלויות ניכרות נוספות לתקציבי הגמלאות של הגופים ולחבות האקטוארית שהוצגה לעיל", הם סיכמו.

-- 


תגיות