אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מליסרון צלחה את הקורונה עם רבעון שיא בפדיונות קניון רמת אביב | צילום: עמית שעל

מליסרון צלחה את הקורונה עם רבעון שיא בפדיונות

ההכנסות משכירות הוכפלו לעומת השנה שעברה, שבה נאלצה החברה לתת הנחות לשוכרים. הפדיונות עלו ב־8.5% לעומת הרבעון המקביל לפני שנתיים. המנכ"ל על איום הסגר: "לכל סוג של הגבלות יש תוכנית עבודה"

10.08.2021, 21:27 | חזי שטרנליכט

הסרת המגבלות על הקניונים הובילה את חברת מליסרון , שבשליטת ליאורה עופר (51%), לרבעון חזק עם פדיונות שיא. ההכנסות נטו מדמי שכירות (NOI) הוכפלו לעומת השנה שעברה, אז נאלצה החברה להעניק הנחות מפליגות לשוכרים בשל החלטת הממשלה לסגור קניונים בצל הקורונה.


קראו עוד בכלכליסט:


מנכ"ל מליסרון אופיר שריד אמר ל"כלכליסט" כי הפעילות התאוששה במרבית מגזרי העסקים ששוכרים חנויות בקניוני הרשת: "נוכחנו בפעם השלישית שכשחוזרים לשגרה - חוזרים בצורה חזקה מאוד ומהירה מאוד". לדבריו, "הפדיונות נמצאים כיום במקום הכי טוב שהיה אי פעם לשוכרים שלנו. ביוני האחרון הפדיונות היו יותר גבוהים לעומת יוני לפני שנתיים. כל האוכלוסיה בארץ אבל לא בבית אלא בקניון".

לגבי החשש מסגר בחגי תשרי הוא מציין כי "אנחנו ערוכים לכל תרחיש. לכל סוג של הגבלות יש תוכנית עבודה". עם זאת הוא מלין על החלופה הזו: "איזו זכות מוסרית יש לממשלה לפגוע בזכויות האזרח ולהשבית מדינה שלמה? לגרום לנזק של מיליארד שקל ליום? עליהם למצוא את הדרך לגרום לאנשים שלא התחסנו להתחסן, ואם לא, אז שיישארו בבית. אם הסגר יקרה עוד חודש־חודשיים, איך יזמינו מלאי לחורף? מה יעשו בתי המלון? רק עכשיו יצאו מהחל"ת ולקח הרבה זמן למסעדות ולבתי הקפה לקבל את העובדים שלהם בחזרה. חלקם עדיין לא הצליחו".


אופיר שריד מנכ"ל מליסרון , צילום: סיון פרג אופיר שריד מנכ"ל מליסרון | צילום: סיון פרג' אופיר שריד מנכ"ל מליסרון , צילום: סיון פרג


בחודש שעבר רכשה מליסרון את חברת הקופונים GROO, ועל התוכניות עבורה אומר שריד:  "זה יהיה המנוע הדגיטלי של מליסרון. ברכישה קיצרנו שנתיים־שלוש של עבודה. GROO מורכבת מ־60 איש וגייסה עוד 14 מפתחים, והיעד הוא להפוך את הקניון לקניון דיגיטלי. לקוח יוכל להזמין בבית ולאסוף בקניון. הרעיון הוא לבצע פרסונליזציה במועדון הלקוחות ולתת להם ערך וגם לשוכרים".

תחום אחר שקוסם לחברות הנדל"ן המניב הוא חוות שרתים. עזריאלי המתחרה רכשה חברת דאטה סנטרס נורבגית ב־2.8 מיליארד שקל בחודש שעבר. על כך אומר שריד: "נכנסנו לתחום חוות השרתים לפני חצי שנה, אנחנו מעבים את כוח האדם ונמצאים במגעים עם הרבה חברות לשתופי פעולה. כרגע אנחנו מתכננים אתר ופועלים בישראל".

בגזרת המשרדים היו מי שחששו לפני שנה שאפשר להספיד את התחום עקב המעבר לעבודה מהבית, אולם אלה התבדו. בימים אלה מליסרון מקימה במתחם שרונה בתל אביב פרויקט משרדים בשם לנדמארק יחד עם אפי נכסים , חלקה של מליסרון הוא 50%. בתוך רבעון זינקה התחזית של מליסרון ב־33% מ־NOI שנתי צפוי של 190 מיליון שקל, שאותם העריכה בסוף הרבעון הראשון, ל־254 מיליון שקל כעת, ולפי שריד לא מדובר בסוף פסוק.



מבחינת התוצאות בקניונים, הרבעון השני היה מוצלח. חלה עלייה של 8.5% בפדיונות בקניוני מליסרון, לעומת התקופה המקבילה לפני שנתיים. העלייה נרשמה חרף 11 ימי לחימה במבצע שומר החומות במאי השנה. במסגרת העלייה המשמעותית בפדיונות, בלטו תחומי האופנה וההנעלה, עם קפיצה של 17%, לצד עלייה של 9% בעיצוב הבית. 

תחומים שבלטו לשלילה היו פעילות הפנאי והמתנות, שספג ירידה של 14% בפדיון, ובתי הכלבו, שירדו ב־6%. במליסרון מציינים כי המגמה החיובית בפדיונות נמשכה גם ביולי.

דמי השכירות נטו של החברה, ה־NOI המיוחס לחלק הבעלים של מליסרון, הוכפלו ברבעון השני של 2021 ל־279 מיליון שקל. אלה מעט גבוהים מהרבעון השני לפני שנתיים, אז הסתכמו ב־277 מיליון שקל. 

העלייה נובעת בעיקר מהכרת החברה בהקלות בדמי שכירות לשוכרים בשל משבר הקורונה של כ־148 מיליון שקל. זאת בעוד שברבעון הנוכחי ההקלות היו נמוכות משמעותית, כ־5 מיליון שקל. ה־NOI השנתי המותאם, כולל הכנסות מחוזים שנחתמו וטרם הניבו באופן שנתי מלא, עומד על כ־1.2 מיליארד שקל בשנה.

הרווח התזרימי התפעולי (FFO) זינק ב־224% ברבעון השני של השנה ל־198 מיליון שקל; גבוה יותר מ־180 מיליון שקל ברבעון המקביל ב־2019. העלייה לעומת הרבעון המקביל ב־2020 נובעת בעיקר מהשינוי בהקלות לשוכרים, מחיסכון בהוצאות המימון כתוצאה מחובות שמוחזרו בריבית נמוכה יותר וחרף עלייה בהוצאות המסים השוטפות. להערכת החברה, לאחר השלמת אכלוס הפרויקטים שבייזום והמשך מיחזור החובות, צפוי ה־FFO צפוי לעמוד על כ־1.2 מיליארד שקל.

בשורה התחתונה, חזרו השיערוכים החיוביים לשחק תפקיד ולהקפיץ את הרווח הנקי. זאת לאחר שבפרוץ המגפה הובילו שיערוכים שליליים לרישום הפסד. מליסרון מסיימת את הרבעון השני עם רווח נקי המיוחס לבעלי המניות של 344 מיליון שקל, בהשוואה להפסד של 187 מיליון שקל ברבעון המקביל. העלייה החדה בשורה התחתונה נובעת בעיקר מעליית שווי נדל"ן להשקעה של 294 מיליון שקל ברבעון, למול ירידה של 310 מיליון שקל בתקופה המקבילה.


ליאורה עופר, בעלת השליטה במליסרון, צילום: עמית שעל ליאורה עופר, בעלת השליטה במליסרון | צילום: עמית שעל ליאורה עופר, בעלת השליטה במליסרון, צילום: עמית שעל


תגיות