אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שאול נאוי ישלם 2 מיליון שקל, דורי נאוי ימשוך את התביעה שאול ודורי נאוי | צילום: עמית שעל

בלעדי

שאול נאוי ישלם 2 מיליון שקל, דורי נאוי ימשוך את התביעה

בדרך לסיום הסכסוך: לפי הפשרה המתגבשת, שאול ישלם 2 מיליון שקל לחברת האשראי החוץ־בנקאי שבשליטת אחיו דורי, והיא תסיר תביעה שהגישה בטענה ששאול הקים חברה מתחרה בעודו מכהן כמנכ"ל משותף בהאחים נאוי

15.08.2021, 06:51 | גולן חזני

האחים שאול ודורי נאוי בדרך לפשרה שתסיים את הסכסוך העסקי ביניהם. ל"כלכליסט" נודע כי לפי הפשרה המתגבשת, שאול נאוי ישלם 2 מיליון שקל לחברת האשראי החוץ־בנקאי האחים נאוי שבשליטת אחיו דורי, ואילו החברה מצידה תסיר את התביעה שהגישה נגדו, שהיקפה עומד על 17 מיליון שקל. הפשרה מצויה בשלבי סיכום סופיים וצפויה להיות מוגשת בקרוב לבית המשפט.



קראו עוד בכלכליסט:


בחודש אפריל האחרון הגישה חברת האחים נאוי תביעה לבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד שאול נאוי, בטענה שהקים חברה מתחרה בעודו מכהן כמנכ"ל משותף בהאחים נאוי. לטענת החברה, שאול נאוי פעל נגד האינטרסים שלה, תוך שהוא עושה שימוש במשאבים שלה ופונה ללקוחותיה. בתביעה כינתה החברה את ההתנהלות של שאול נאוי במילים "פרשה חמורה של מעילה באמון, הפרת אמונים וחובת זהירות, הפרת התחייבויות חוזיות ברורות ועוולות נזקיות מהותיות". את מרבית הסכום, 16 מיליון שקל, תבעה האחים נאוי בשל נזק ממוני לו טענה, ומיליון שקל נוספים עבור החזר שכר שניתן לשאול נאוי לאורך 2020, שנה שבה כיהן עד נובמבר כמנכ"ל משותף בהאחים נאוי. 

לטענת האחים נאוי, שאול נאוי הקים חברה מתחרה, העסיק בה בכירים מהאחים נאוי, ואלה היו חתומים על הסכמי סודיות אך עשו שימוש במידע במסגרת החברה החדשה שהקים שאול נאוי. לפי התביעה, "הנתבעים כיהנו בהאחים נאוי בתפקידים בכירים, חלקם כנושאי משרה. בראש הנתבעים עומד שאול נאוי, שנמנה עם מייסדי האחים נאוי, היה בעל השליטה בה, כיהן כיו"ר הדירקטוריון ובהמשך כמנכ"ל משותף, והוביל את המהלכים הפסולים. שאול החל להוציא לפועל את תוכנית המרמה עוד בתקופה בה כיהן כמנכ"ל משותף וכדירקטור בהאחים נאוי, תוך שהוא מעמיד אשראי ללקוחות התובעת מחשבונות חברות פרטיות שבשליטתו; זאת במקום להפנות לקוחות אלה לקבלת אשראי מהתובעת עצמה, באופן שגילם פגיעה מובהקת בהאחים נאוי".



דורי ושאול נאוי, צילום: עמית שעל דורי ושאול נאוי | צילום: עמית שעל דורי ושאול נאוי, צילום: עמית שעל


התביעה הוגשה גם נגד יתר העובדים לשעבר של האחים נאוי שעברו לחברה החדשה של שאול נאוי, יעקב נאוי פיננסים והשקעות. מדובר על בתו של שאול, נוי נאוי, שכיהנה כיועצת משפטית של האחים נאוי, וכיום היא דירקטורית בחברה החדשה; וכן גורי דור ואברהם חיניץ, ששימשו כמנהלי שיווק בכירים בהאחים נאוי.

האחים נאוי הוקמה ב־1983 על ידי האחים שאול ודורי, וב־2011 הייתה לחברת האשראי החוץ־בנקאי הראשונה שהונפקה בבורסת תל אביב. כיום שווי השוק של החברה עומד על 811 מיליון שקל. 

הסכסוך בין האחים החל במאי 2020. באותה העת כיהנו השניים כמנכ"לים משותפים. באותו החודש הודיע שאול על רצונו לפרוש מהחברה ולצאת לגמלאות בתוך חצי שנה. הוא אף מכר את אחזקתו (17.4%) לדורי תמורת 60 מיליון שקל בדיסקאונט של 25% על מחיר השוק באותה העת. בכך עלה דורי נאוי לאחזקה של 44.4% בחברה. בהמשך, שאול התחרט על המכירה, אך דורי לא הסכים למכור לו את המניות בחזרה. לפי כתב התביעה, בזמן ההודעה מראש שנתן שאול נאוי, הוא הקים את החברה המתחרה והחל לגייס אליה לקוחות, גם מבין הלקוחות של האחים נאוי.




במכתב התראה ששלח עו"ד נבות תל־צור בשם האחים נאוי, עוד קודם להגשת התביעה, צוין כי שם החברה הפרטית של שאול נאוי שונה מזוהר ג.מ. לנאוי פיננסים והשקעות; "שם קליט הטומן בחובו הטעיה, לסבור שמדובר בפעילות הקשורה להאחים נאוי", נכתב. עם זאת, בכתב התביעה נכתב כי בעקבות מכתב ההתראה שינה שאול נאוי את שם החברה ליעקב פיננסים והשקעות. בנוסף, לפי התביעה, נאוי שכר משרדים לחברה ברחוב הברזל בתל אביב עוד בתקופת ההודעה המוקדמת שלו, בטרם פרש מהאחים נאוי.

בשבועות האחרונים ניהלו שאול ודורי נאוי מגעים אינטנסיביים באמצעות עורכי הדין ששכרו כדי להגיע לפשרה. למרות הדם הרע ששורר ביניהם, האחים העדיפו לסיים את הסכסוך בפשרה. מכיוון שמדובר בחברה ציבורית, דורי נאוי לא יכול היה להימנע מלכתחילה מהגשת התביעה, אולם משזו הוגשה ונפתחה האפשרות לפשרה, זו האפשרות שנבחרה בסופו של דבר. 

דורי נאוי, מחזיק כיום ב־44.4% ממניות האחים נאוי. עם פרסום דו"חות הרבעון השני של השנה בשבוע שעבר, הגיש דורי נאוי הצעת רכש ל־15.3% ממניות החברה לפי מחיר של 24 שקל למניה, בדומה למחיר השוק, ובתמורה כוללת של 120 מיליון שקל. 

תגיות