אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רוח גבית למחירי הדירות: גם נשר מייקרת את המלט מפעל נשר ב רמלה | צילום: טל שחר

בלעדי

רוח גבית למחירי הדירות: גם נשר מייקרת את המלט

החברה, שלה נתח של כ-40% משוק המלט, תעלה את מחירו מ-1 בספטמבר ב-11.2%-12%. יבואני המלט העלו את מחירו לפני כמה שבועות ב-15%

15.08.2021, 12:20 | רועי ברגמן

אחרי היבואנים, שהעלו את מחירי המלט בישראל, עושה זאת גם נשר. ל"כלכליסט" נודע כי החברה, שמחזיקה בנתח של כ-40% משוק המלט, שלחה מכתב ללקוחותיה, ובו הודיעה כי החל מ-1 בספטמבר יתייקרו מוצרי המלט בתפזורת ב-11.2% ומוצרי המלט בשקים ב-12%.

קראו עוד בכלכליסט:


מערבל בטון, צילום: שאטרסטוק מערבל בטון | צילום: שאטרסטוק מערבל בטון, צילום: שאטרסטוק

בנשר מציינים כי השינויים במחירי חומרי הגלם והדלקים, שמשפיעים באופן משמעותי על מחירי ייצור המלט בישראל ובעולם, הם הסיבה לשינוי המחיר. כן מציינים בחברה את העלייה במחירי חומרי האריזה (פלסטיק, עץ ונייר), שמשפיעה ישירות על מחיר המלט בשקים – מלט שמהווה חלק קטן מהשוק כולו ומשמש בעיקר קבלנים קטנים. 

בשבוע שעבר חשף "כלכליסט" כי יבואני המלט, סימנט והר-טוב, ייקרו את מחירי המלט שהם משווקים בישראל בשיעור של כ-15%. עליית מחירי המלט מגיעה אחרי התייקרות של הברזל והעץ, המשמשים גם הם את תעשיית הבנייה המקומית. ההתייקרות של היבואנים כבר התרחשה בפועל, בעוד זו של נשר תיכנס לתוקף בעוד כשבועיים.

לעליית מחירי המלט צפויה להיות השפעה על מחירי הדירות – פחות בעלות הישירה, שלפי הערכות נחשבת לפחות מ-1% מעלות ההקמה – ויותר בהשפעה שלו על מדד תשומות הבנייה, שם יש למלט ולמוצריו משקל של יותר מ-11%. עלייה זו תורגש במדדי אוגוסט וספטמבר, אחרי שהעלאות המחירים ייכנסו לתוקף. נכון לסוף יוני (המדד האחרון שפורסם), עלו תשומות הבנייה מתחילת השנה ב-3.4%. המשמעות היא התייקרות של דירות חדשות, שמחיריהן צמודים למדד בעשרות אלפי שקלים. התייקרות נוספת צפויה כאמור בחודשים הבאים, אלא אם יחול שינוי משמעותי במחירי התשומות האחרים. 


תגיות