אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת BrainQ גייסה 40 מיליון דולר לשיקום חולי שבץ ירון סגל ויותם דרקסלר, BrainQ | צילום: BrainQ

חברת BrainQ גייסה 40 מיליון דולר לשיקום חולי שבץ

את סבב הגיוס הובילה Hanaco Ventures, יחד עם Dexcel Pharma ו-Peregrine Ventures ובהשתתפות המשקיעים הקיימים. מטרת הטכנולוגיה שפיתחה החברה היא האצה והעצמה של תהליך ההחלמה של מערכת העצבים בקרב מטופלים שעברו משבץ מוחי. המנכ"ל יותם דרקסלר: "אין אלטרנטיבה למה שאנחנו מציעים, ויהיה לזה שיפוי ביטוחי מיד לאחר שנאושר"

16.08.2021, 14:00 | מאיר אורבך

חברת הסטארט-אפ הישראלית BrainQ, המפתחת טכנולוגיה חדשנית לטיפול בשבץ, גיייסה 40 מיליון דולר בהובלת Hanaco Ventures, יחד עם Dexcel Pharma ו-Peregrine Ventures ובהשתתפות המשקיעים הקיימים. סבב הגיוס האחרון מביא את סך גיוסיה של החברה למעל ל-50 מיליון דולר עד כה.

קראו עוד בכלכליסט:

בשיחה עם כלכליסט אמר המייסד המשותף ומנכ"ל BrainQ, יותם דרקסלר, כי "אנחנו רוצים לרפא נזק עיצבי, לקחת אנשים שעברו שבץ ולההחזירם לתפקוד מלא, כלומר לעשות שינוי לאחור של השבץ. יש התקדמות בכיוון של 'הישארות בחיים', אבל לא בשיפור של איכות החיים של מי שיצא משבץ. הם מוגבלים לחלוטין. המטרה שלנו היא להביא פיתרון לעולם הזה, והיום אנחנו רגע לפני ניסוי אחרון לפני אישור. עברנו פיילוט שהראה תוצאות פורצות דרך, כאשר 77% מקבוצת הטיפול נרפאו מהשבץ".

הדגמת הפתרון של BrainQ, צילום: ירמיהו ואן הדגמת הפתרון של BrainQ | צילום: ירמיהו ואן הדגמת הפתרון של BrainQ, צילום: ירמיהו ואן

לדברי דרקסלר, "אין אלטרנטיבה למה שאנחנו מציעים ויהיה לזה שיפוי ביטוחי מיד לאחר שנאושר. הרבה כוכבים הסתדרו לנו בשמיים. מיפינו את ההתנהגות של מוח בריא בתנועות שונות וגם בעת שבץ, והרצנו אלגוריתמים לבדוק את האנומליות בין המקרים. התוכנית שלנו נבנתה ביחד עם גוגל, הבנו שלא נוכל לנתח אנשים ולכן בנינו מכשיר מבוסס ענן שניתן לקחת אותו הביתה. ב-2016, כשהתחלנו, אף אחד לא דיבר איתנו, וב-2020 בגלל הקורונה היה לזה ביקוש עצום. הניסוי עוקף עכשיו המון חסמים בשוק האמריקאי, הכל מחובר אצלנו לענן ומאפשר לכל הרופאים לקבל מידע באופן רציף במשך חודשיים. הטיפול לשבץ נמשך כחודשיים וחצי - חלון הזמן האידיאלי מרגע הפגיעה".

מטרת הגיוס, הוא אומר, היא "לעשות ניסוי בזמן קצר בהרבה מרכזים, לפי הספר, ולבנות תשתית שיווקית. הוא יימשך כשנתיים ותוצאות הביינים יתקבלו אחרי שנה". הגיוס ישמש למימון הניסוי הקליני הקרוב של החברה, שיתקיים במספר בתי חולים נבחרים ומובילים בארה"ב וייבחן את יעילות הטיפול, וכן להמשך בניית התשתית של החברה לקראת כניסה לשוק האמריקאי.

מוקדם יותר השנה הודיעה BrainQ על תוצאות פורצות דרך בניסוי קליני מבוקר לנפגעי שבץ איסכמי. כמו כן, הטכנולוגיה שהחברה פיתחה זכתה לאחרונה להכרה על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) כמכשיר פורץ דרך (Breakthrough Device Designation). הכרה זו מאפשרת לחברה שיתוף פעולה ותקשורת הדוקים מהרגיל עם ה-FDA, ויכולה לסייע לזירוז הבשלת תוכניות הפיתוח ולהגעה לאישור ה-FDA הסופי. בנוסף, הכרה זו מאפשרת  גישה לתוכנית (Medicare of Technology Innovative) MCIT, שמקדמת הבטחת שיפוי ביטוחי כבר עם ההגעה לשוק.

ירון סגל ויותם דרקסלר, BrainQ, צילום: BrainQ ירון סגל ויותם דרקסלר, BrainQ | צילום: BrainQ ירון סגל ויותם דרקסלר, BrainQ, צילום: BrainQ

מטרת הטכנולוגיה ש-BrainQ פיתחה היא האצה והעצמה של תהליך ההחלמה של מערכת העצבים בקרב מטופלים שעברו משבץ מוחי. הטיפול פותח בעזרת גישה מבוססת ממשק מוח-מחשב (BCI) וכולל הפעלת שדה אלקטרומגנטי בעוצמה נמוכה. תצורת השדה הטיפולי נקבעת על בסיס פענוח נתונים ביולוגיים שונים מגלי מוח של אנשים בריאים וכן של אנשים שעברו פגיעה נוירולוגית כגון שבץ, וזאת באמצעות כלים של למידת מכונה. תוצאת תהליך זה הוא טיפול המשמש לחיקוי פעילות תקינה של הרשתות העצביות שנפגעו, ובכך מעודדות שיפור תהליך ההחלמה. בנוסף, הטכנולוגיה שהחברה פיתחה מיועדת למודל של רפואה מבוזרת. המכשיר הרפואי הוא מכשיר לביש ונייד, איננו פולשני ומחובר לענן. באופן זה, המכשיר מאפשר למטופלים לקבל את הטיפול בבית החולים או בבית.

במקביל להכרזה על סבב הגיוס הודיעה BrainQ על תוספת לדירקטוריון החברה, עם הצטרפותה של סטייסי פיו (Stacey Pugh) כחברת דירקטוריון חדשה. פיו הייתה עד לאחרונה סגנית נשיא וראש החטיבה הנוירו-וסקולרית בחברת מדטרוניק העולמית. במסגרת תפקידה הובילה פיו את המחקר והמסחור של מכשיר ה-thrombectomy, מכשיר צנתור של מדטרוניק לטיפול מיידי בשבץ שהיווה פריצת דרך בסטנדרט  הטיפול בשבץ מוחי בעולם.

פשה רומנובסקי, שותף מייסד בקרן הון הסיכון Hanaco Ventures: "שבץ מוחי מהווה גורם עיקרי למוגבלות בקרב מבוגרים ופוגע ב-800 אלף איש מידי שנה בארה״ב. BrainQ בדרך לפיתוח טיפולים חדשניים למוגבלויות מסוג זה בכדי לשפר ולהאיץ את תהליך השיקום. אנו מאמינים בטכנולוגיה החדשנית של החברה ובצוות המוכשר, ושמחים לתמוך בהם במיזם לאורך הדרך".

תגיות