אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התגמול של מנכ"ל אנלייט גלעד יעבץ צפוי לעלות ב-105% גלעד יעבץ ועידת הכלכלה והתעשיה 2020 | צילום: יריב כץ

התגמול של מנכ"ל אנלייט גלעד יעבץ צפוי לעלות ב-105%

האספה הכללית צפויה להצביע ביום ראשון על העלאת התגמול השנתי של המנכ"ל, מ-2.8 ל-5.77 מיליון שקל - בעיקר בזכות האופציות שיקבל; הדירקטוריון נימק: "יעבץ הוביל את החברה להישגים חסרי תקדים"

17.08.2021, 17:41 | אלמוג עזר

שכרו של גלעד יעבץ אמור לזנק בשנה הבאה ב־105%, מסכום של 2.8 מיליון שקל ל־5.77 מיליון שקל. ביום ראשון הקרוב צפויים בעלי המניות להצביע באספה הכללית על שינוי מדיניות התגמול בחברה. העלייה בשכר נובעת מחבילת אופציות בשווי של 10.84 מיליון שקל שתוענק ליעבץ ותבשיל בארבע השנים הקרובות.  


קראו עוד בכלכליסט:


אם בעלי המניות יאשרו את השינוי, יורכב שכרו של יעבץ מינואר הקרוב מ־1.35 מיליון שקל שכר קבוע, 520 אלף שקל מענק עמידה ביעדים, 3.83 מיליון שקל שכר במניות ו-70 אלף שקל עלויות אחזקת רכב. בנוסף יידרשו בעלי המניות להצביע על בונוס חד־פעמי של 150 אלף שקל ליעבץ, בעקבות רכישת חברת האנרגיה האמריקאית קלינרה (Cleanera), שעליה חתמה החברה ביוני השנה.

שכר הבסיס של יעבץ, על פי מדיניות התגמול הנוכחית, הוא 86.6 אלף שקל בחודש, והשנה הוא היה זכאי לבונוס של עד 520 אלף שקל על בסיס עמידה ביעדים (לא כולל המענק החד־פעמי של 150 אלף שקל). השינוי בתוכנית התגמול יעלה את שכר הבסיס של יעבץ ל־95 אלף שקל, ואת הבונוס על עמידה ביעדים לסכום של עד 760 אלף שקל, וזאת מתחילת 2022. שנה לאחר מכן, ב־2023, יועלה השכר החודשי ל־105 אלף שקל, והמענק תלוי הביצועים המקסימלי יגדל ל־945 אלף שקל. 


גלעד יעבץ, מנכ"ל אנלייט, צילום: יריב כץ גלעד יעבץ, מנכ"ל אנלייט | צילום: יריב כץ גלעד יעבץ, מנכ"ל אנלייט, צילום: יריב כץ


למרות השדרוג בשכר הבסיס ובמענקים, מרכיב השכר המשמעותי של מנכ"ל אנלייט אנרגיה הוא התגמול ההוני. זה יורכב מחבילה של 5 מיליון אופציות ללא תמורה, ומחירן ייקבע על בסיס מחיר מניית החברה ב־30 ימי המסחר האחרונים טרם אישור הבורסה את הנפקת האופציות (עם תוספת מחיר של 2%). שווי ההטבה של האופציות ייגזר מההפרש במחיר שייקבע עם הענקתן למחיר מניית החברה במועד הבשלתן.  

האופציות יבשילו על פני ארבע שנים. 25% מהן יבשילו בתום שנה לאחר אישור המענק, 25% נוספים במהלך השנה השנייה — רבע מדי רבעון, 40% במהלך שנה השלישית, גם הן מדי רבעון, ויתר ה-10% באופן שווה מדי רבעון במהלך השנה הרביעית. יעבץ יוכל לממש את האופציות בשבע השנים ממועד קבלתן או שישה חודשים לאחר מועד סיום העסקתו כמנכ"ל אנלייט אנרגיה. עם מימוש כלל האופציות שיוענקו לו, יחזיק יעבץ ב־1.41% מהחברה.

עלות החבילה לאנלייט חושבה בידי חברת ס.ק.א ייעוץ כלכלי, שהעריכה כי שווי כל אופציה הוא 2.17 שקל. החברה תרשום הוצאה בספרים של 10.84 מיליון שקל בדו"חותיה הכספיים, בעיקר בשנתיים הקרובות, כאשר השנה תירשם עלות של 2.87 מיליון שקל, ובשנה הבאה — 4.7 מיליון שקל. 

זו הפעם השלישית בחמש השנים האחרונות שבה האספה הכללית נפגשת כדי לאשר חבילת אופציות חדשה למנכ"ל שמכהן בתפקידו מיולי 2010, וזאת על רקע הצלחת אנלייט אנרגיה. חבילת האופציות האחרונה שקיבל, בהיקף של 11 מיליון אופציות, אושרה באוגוסט 2018 ושווייה הוערך אז ב־9 מיליון שקל. 

פרט לשכרו של יעבץ, יצביעו בעלי המניות גם על שינוי שכרו של היו"ר אבנר סרוסי. עלות שכרו של סרוסי, שמועסק בהיקף של 40% משרה, תועלה מ־810 אלף שקל לשנה ל־1.96 מיליון שקל בשנה. 1.36 מיליון שקל מהעלות החדשה מקורם באופציות שיינתנו לסרוסי במנגנון דומה לזה של יעבץ. לאחר מימוש כל האופציות יחזיק סרוסי ב־0.2% מהחברה. 

המוסדיים: "חריג, אבל נאשר"

הדירקטוריון וועדת התגמול מסבירים את שדרוג שכרו של יעבץ בכך ש"גלעד הוביל את החברה להישגים חסרי תקדים במישור בניית האסטרטגיה והמודל העסקי, פיתוח עסקיה, פעילות המימון וההשקעות של החברה, קידום עסקאות מהותיות וכיו"ב. החברה מפגינה תוצאות חסרות תקדים, תשואת המניה נאמדת במאות אחוזים". 

בחברה מוסיפים כי במשך העשור האחרון, ובעיקר בשנים האחרונות, התאפיינה אנלייט בשדרת ניהול יציבה, צומחת ונאמנה, ומעורבות המנכ"ל בעסקאות מהותיות (ובראשן Clenera) היא מכריעה. על כן יש "ערך אדיר לשימורו" ו"הענקת האופציות היא האמצעי היעיל והנכון ביותר לשימור נושאי משרה ועובדים איכותיים". לבסוף מציינים כי על פי סקרי השכר שבוצעו, הקצאת האופציות ותנאי התגמול של יעבץ אינם חורגים בהשוואה לבעלי תפקידים בכירים בחברות דומות. 

אנלייט היא חברה ללא גרעין שליטה, שהציבור מחזיק ב־46% ממניותיה. מגדל מחזיקה ב־11.6%, הראל ב־7.2%, כלל ב־6.9%, מנורה ב־5.4% והפניקס ב־4.2%. כלומר "בעלי השליטה" האמיתיים הם המוסדיים, שהנתח שלהם בחברה הוא 52%, והם גם אלה שיקבעו אם לאשר את שדרוג שכרו של יעבץ.

למרות חריגותו, ככל הנראה השכר יאושר. לדברי מנהל השקעות מוסדי בעל אחזקה גבוהה באנלייט, "אנו רואים את שכרו של יעבץ כפריסה לאורך כל התקופה, כלומר ממוצע שנתי של 5 מיליון שקל. התגמול מותנה בביצועים, והוא יצטרך להגשים את התוכניות של החברה כדי ליהנות מהשכר האמור. לכן נראה לנו שתנאי התגמול סבירים, אף שהם לא תואמים את המדיניות שלנו, אבל ככל הנראה נאשר אותם באופן חריג".

הניהול האגרסיבי השתלם

אנלייט אנרגיה מתחדשת היא חברת האנרגיה הירוקה הגדולה בישראל. יש לה פעילות גלובלית ב־11 שווקים ובהם ישראל, ארה"ב, ספרד, שוודיה, איטליה, סרביה וקוסבו. פורטפוליו החברה כולל 4.8 ג'יגה־ואט ועוד 2 ג'יגה־ואט שעה של אגירה, מתוכם 2 ג'יגה־ואט צפויים להגיע להפעלה מסחרית עד שנת 2023. 

באחרונה השלימה אנלייט את רכישת השליטה (90%) בחברת קלינרה (Clenera) מארה"ב במחיר מקסימלי של 390 מיליון דולר. העסקה הגדילה את פורטפוליו החברה ל־17 ג'יגה־ואט ועוד 7.4 ג'יגה־ואט שעה של אגירה. 

בשנת 2020 רשמה החברה עלייה של 68% בהכנסותיה ל־48.3 מיליון שקל לעומת הכנסות של 28.7 מיליון שקל ב־2019. בד בבד העמיקו הפסדי אנלייט ב־2020 ל-166 מיליון שקל, לעומת הפסד של 34 מיליון שנה קודם לכן. 

למרות ההפסדים, השוק אהב את האגרסיביות של החברה. ב־2020 זינקה מניית אנלייט ב־54% במקביל למגמת העלייה הכללית של מניות סקטור האנרגיה הירוקה. ב־2019 קפצה המניה ב-146%. בחמש השנים האחרונות רשמה מניית החברה תשואה פנומנלית של 831%, ושווי השוק של אנלייט עומד היום על 6.1 מיליארד שקל. 



תגיות