אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ישראל קנדה: ההשקעה באלרוב תרמה מחצית מהרווח בעלי השליטה בישראל קנדה אסי טוכמאייר ו ברק רוזן | צילום: אוראל כהן

ישראל קנדה: ההשקעה באלרוב תרמה מחצית מהרווח

ההשקעה של ישראל קנדה במניות אלרוב הניבה לה רווח של 69 מיליון שקל לפני מס. ההכנסות במחצית השנה זינקו ב־126% והרווח הנקי פי 4

17.08.2021, 18:02 | דותן לוי

ההשקעה שביצעה ישראל קנדה במניות אלרוב הניבה לה רווח של כ־69 מיליון שקל לפני מס, שהיוו כ־40% מהרווח לפני מס הכולל שרשמה החברה במחצית הראשונה של השנה, וכ־60% מהרווח ברבעון השני. מדובר ברווח על שיערוך, שהוכר כהכנסות מימון של החברה.


קראו עוד בכלכליסט:

הכנסות החברה גדלו ב־126% ל־235 מיליון שקל במחצית הראשונה של השנה, לעומת 104 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. ההכנסות ממכירת דירות משרדים ומסחר ירדו במהלך המחצית הראשונה ל־16.6 מיליון שקל לעומת 24.5 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2020. ההכנסות מהפעלת וניהול בתי מלון עלו ל־31 מיליון שקל במחצית הראשונה, לעומת כ־4 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד, שבה משבר הקורונה היה בשיאו. עיקר ההכנסות הן ממלונות טמרס בים המלח. 

שווי הנדל"ן של החברה עלה ל־56 מיליון שקל, בעיקר בשל שיערוך בית יורוקום, אשר העלה את שוויו בכ־53 מיליון שקל. 

הרווח לתקופה עמד על 130 מיליון שקל לעומת 26 מיליון שקל בתקופה המקבילה ב־2020. 

כאמור, גם בתחום המלונאות השפיעה הקורונה על פעילות החברה. בשנת 2020 הופחת שכר עובדי המלונות שלא הוצאו לחל"ת ב־20% ובסוף מרץ 2021 כל עובדי המלונות הוחזרו לעבודה מלאה. עוד נכתב, כי חל עיכוב בפתיחת מלונות מידטאון פליי (PLAY) ת"א וגלי כנרת. פעילות גלי כנרת צפויה להתחדש בספטמבר 2021 ופליי צפוי להיפתח עד סוף הרבעון השלישי. 


בעלי השליטה בישראל קנדה, אסי טוכמאייר וברק רוזן, צילום: אוראל כהן בעלי השליטה בישראל קנדה, אסי טוכמאייר וברק רוזן | צילום: אוראל כהן בעלי השליטה בישראל קנדה, אסי טוכמאייר וברק רוזן, צילום: אוראל כהן


מלון הרלינגטון באשקלון שימש בחלק מתקופת הקורונה את משרד הביטחון, וחזר לפעילות רגילה רק באוגוסט 2021, סמוך למועד פרסום הדו"ח. עם זאת, במלונות שכן פעלו גם בתקופה האחרונה, נכתב כי התפוסה ביולי ובאוגוסט גבוהה מאשר לפני הקורונה. לקנדה ישראל יש 18 פרויקטים, מהם חמישה ביזמות והיתר בהשקעה בקרקעות, בניהול ובקבוצות רכישה. החברה מחזיקה בעתודות קרקע למגורים, מסחר ומלונאות ב־7 פרויקטים: הרברט סמואל ת"א, תל השומר ר"ג, ריביירה אשדוד, הגבעה הצרפתית ירושלים, הירקון ת"א, קריית שחקים הרצליה וסלמה ת"א. בחלק מהפרויקטים קנדה ישראל מבקשת הגדלת זכויות: בהרברט סמואל מ־3,600 מ"ר כיום ל־12 אלף מ"ר ובגבעה הצרפתית מבקשת החברה להקים 400 יח"ד לעומת 170 יח"ד בתב"ע הקיימת.   

בענף ההתחדשות העירונית — חברת ICR (לשעבר מנרב פרויקטים, שנרכשה על ידיה) מחזיקה ב־5 פרויקטים, מהם 2 בגבעתיים, ירושלים, בת ים ואשדוד. במתחמים אלה כ־1,300 יח"ד לשיווק וצפי הכנסות של כ־1.5 מיליארד שקל. 

מבין עסקאות החברה בשנה האחרונה, אחת הבולטות היא הזכייה ביוני במכרז של רמ"י לרכישת קרקע בשכונת נווה גן ברמת השרון לבניית 827 יח"ד. הקרקע עלתה לחברה 1.8 מיליארד שקל ‑ עלות קרקע גבוהה בעשרות אחוזים מהמחירים בשכונה. עד כה החברה לא הודיעה כיצד בכוונתה לשווק את הדירות בפרויקט. 

עסקה בולטת נוספת במהלך הרבעון השני היא זכייתה בקרקע של מתחם בית הנערה בהוד השרון תמורת 511 מיליון שקל. המתחם מיועד להקמת 450 יח"ד.

תגיות