אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מצטרף חדש לבורסה: הספאק הישראלי הראשון, 'איי ספאק', גייס 400 מיליון שקל יו"ר ומייסד איי-ספאק ירון בלוך | צילום: הדר דולן

בלעדי

מצטרף חדש לבורסה: הספאק הישראלי הראשון, 'איי ספאק', גייס 400 מיליון שקל

הביקושים בהנפקה היו של 575 מיליון שקל משישה גופים מוסדיים - הראל, אלטשולר שחם, מגדל, כלל, הכשרה ומור, כך נודע לכלכליסט; חברת הספאק, שבשליטת גיל דויטש, רוני בירם, ירון בלוך ואמיר אפרתי, כבר קיבלה פניות ממספר חברות למיזוג

18.08.2021, 13:20 | גולן חזני

הספאק הישראלי הראשון, איי ספאק, השלים היום את הנפקת המניות שלו בבורסה. הספאק שהקימו גיל דויטש רוני בירם, ירון בלוך ואמיר אפרתי, גייס 400 מיליון שקל.


קראו עוד בכלכליסט:

הביקושים שהגיעו היו של 575 מיליון שקל, משישה גופים מוסדיים, שמרכיבים את מרבית המניות של הספאק הישראלי הראשון שהונפק היום: לכלכליסט נודע כי מדובר בהראל, אלטשולר שחם, מגדל, כלל ביטוח, הכשרה ומור בית השקעות. ששת הגופים יחזיקו למעלה מ-70% ממניות הספאק שהזמינו בהנפקה. יתר המניות הוזמנו מגופים קטנים יותר.

ממייסדי איי-ספאק – גיל דויטש ורוני בירם,  ממייסדי איי-ספאק – גיל דויטש ורוני בירם ממייסדי איי-ספאק – גיל דויטש ורוני בירם,


החברה, המנוהלת בידי ליאור אובסיוביץ', החליטה שלא לגייס מעבר ל-400 מיליון שקל, כדי שלא להיות מוגבלת באפשרויות החברות שתבחר למיזוג.

איי ספאק נוסדה ע"י היו"ר ירון בלוך (יו"ר חברת כרטיסי האשראי מקס), אמיר אפרתי (שותף מנהל בקרן הגידור ברוש) ומייסדי בית ההשקעות אקסלנס, ד"ר גיל דויטש ורוני בירם.

חברות SPAC (Special Purpose Acquisition Company) הן חברות ללא פעילות, שמטרתן היא גיוס כסף מהציבור תוך הבטחה למזג לתוכן פעילות קיימת - או שייאלצו להחזיר את הכסף למשקיעים.


מנכ"ל איי-ספאק ליאור אובסיוביץ מנכ"ל איי-ספאק ליאור אובסיוביץ' | צילום: תמי בר ישי מנכ"ל איי-ספאק ליאור אובסיוביץ


בשנה האחרונה חברות הספאק מככבות בלא מעט כותרות עיתונים, כאשר עשרות ספאקים הנפיקו בוול סטריט בקרוב ל-100 מיליארד דולר רק ברבעון הראשון של 2021. 

תופעת חברות הספאק, המכונות גם חברות צ'ק פתוח, קיימת כבר כעשר שנים. מדובר בחברות ללא נכסים או פעילות עסקית, שיש להן מטרה אחת - לרכוש או להתמזג עם חברה אחרת תוך שנתיים.

ההנפקה של חברת ספאק, נעשית כמו כל הנפקה של חברה אחרת, אבל תחת מחיר מניה קבוע, בשווי של עד עשרה דולרים. הכסף המגויס בהנפקה מועבר לחשבון נאמנות ויעשה בו שימוש רק לצורך רכישה או מיזוג. 


תגיות