אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
 חברת Reali האמריקאית, שהוקמה על ידי ישראלים, גייסה 100 מיליון דולר עמי אברהמי, ממייסדי Reali | צילום: Brian DeSimone

חברת Reali האמריקאית, שהוקמה על ידי ישראלים, גייסה 100 מיליון דולר

החברה פיתחה תוכנה שמספקת לבעלי נכסים שירות לכל התהליך ולכל שלב בתהליך הרכישה או המכירה. אחד המייסדים, עמי אברהמי, אמר ל"כלכליסט": "אנחנו רוצים להשיק את מוצרי האשראי שלנו לנדל"ן גם בישראל"

18.08.2021, 20:00 | מאיר אורבך

חברת רילי (Reali) האמריקאית, שנוסדה על ידי ישראלים, גייסה 100 מיליון דולר בסבב B, בהובלת Zeev Ventures של אורן זאב, בהשתתפות אקדיאן ונצ'רס,שהשקיע לראשונה בחברה, סיניה ונצ'רס וקרנות נוספות. בנוסף החברה גייסה קו אשראי של 150 מיליון דולר .

סך הגיוסים של החברה מסתכם כעת בכ-140 מיליון דולר, כאשר Zeev Ventures הובילו גם את סבבי הגיוס קודמים. בין משקיעי העבר של החברה: שחקן הפוטבול האגדי ג’ו מונטנה, דרך קרן Liquid2 שבבעלותו, וקרן S.G.Ventures של דובי פרנסס.

החברה הוקמה ב-2015 בידי עמית הלר ועמי אברהמי. החברה מעסיקה 180 עובדים בארצות הברית וכ-25 בישראל. בגיוס הקודם ב-2019 העסיקה החברה כ-30 עובדים בישראל.  

התוכנה אותה פיתחה החברה מספקת לבעלי נכסים, בין אם מוכרים ובין אם רוכשים, שירות לכל התהליך ולכל שלב בתהליך הרכישה או המכירה. בנוסף Reali מציעה תוכניות מימון  שמאפשרות להפוך מקונה למוכר ולהפך. היזמים הקימו לפניכן חברה בשם Dragonfly Group, שבנתה פרויקטים למגורים בסן פרנסיסקו, ובמהלך פעילותה החליטו לייעל את תהליך רכישת הנכסים דרך רכיבי ביג דאטה.

עמי אברהמי, אחד ממייסדי Reali, צילום: Brian DeSimone עמי אברהמי, אחד ממייסדי Reali | צילום: Brian DeSimone עמי אברהמי, אחד ממייסדי Reali, צילום: Brian DeSimone

עמית הלר הוא אחד מוותיקי היזמים בארץ, שעמד מאחורי חברות כ-IXI. מייסד נוסף, עמי אברהמי, אמר ל"כלכליסט": "הגענו לכ-40 עובדים בתחילת 2020 בישראל, אבל במרץ 2020 כשפרצה הקורונה ראינו שכמות הטרנזקציות של הנדל"ן ירדו בעשרות אחוזים. לא היו כמעט עסקאות נדל"ן, והיינו אמורים לצאת לגיוס, וכדי לעבור את תקופת המשבר התקבלה החלטה להיפרד מ-50% מהחברה, וגם בישראל ירדנו מתחת ל-20 עובדים. תחום ההלוואות והמימון מחדש שעשינו להלוואות בארצות הברית וגם מוצרי אשראי נוספים שפיתחנו ייחדו אותנו בשוק האמריקאי. אנחנו מאפשרים לאדם שרוצה לקנות ולמכור את הבית לעשות את כל התהליך של הרכישה ומכירה והעמדת משכנתא. בגלל שאנחנו עושים את כל העסקה מקצה לקצה אנחנו מורידים עלויות - עלות משפטית, עלות מתווכים וכדומה. זו למעשה עסקת טרייד-אין שאני אשמח להביא לישראל עם שינויים קלים".

שני היזמים הלר ואברהמי אף עומדים מאחורי חברת טכנולוגיית הבנייה Veev, שגייסה במרץ האחרון 100 מיליון דולר באמצעות פלטפורמת TASE UP בבורסה בתל אביב. החברה פיתחה שיטת בנייה חסכונית ויעילה מבוססת אוטומציה ובנייה מודולרית. 

בשונה מחברות טכנולוגיה רבות שלא רואות פוטנציאל רב בשוק המקומי, אברהמי אינו פוסל פעילות בשוק בישראל עם חברת רילי."אנחנו רוצים להשיק את מוצרי  האשראי שלנו לנדל"ן גם בישראל", הוא אומר ל"כלכליסט". "הגיוס החדש הגיע בזכות המוצרים החדשים שלנו שייחדו אותנו בשוק שאפשרו לנו להיות במצב הרבה יותר טוב ממה שהיינו לפני המשבר. החלטנו ללכת על השינוי באופן מוחלט, והוא התברר כיותר מוצלח מהתוכנית הבסיסית שהיה לנו לחברה.

"נשתמש בכסף לצמיחה בארצות הברית וההמשך פיתוח המוצר שלנו ואנחנו נגייס אנשי פיתוח ומוצר. המוצר שלנו יותר דומה לאובר ולהרבה חברות אחרות כי הטכנולוגיה מאפשרת לייעול התהליך ולבנות אותו. הצורך שלנו במרכז פיתוח גדול לכן אינו מהותי. אני מעריך שנגיע למרכז גדול יותר בעתיד", ציין אברהמי.

אורן זאב, מייסד Zeev Ventures: "הפתרון שמציעה Reali בולט בנוף הנדל"ן-טק העולמי בכך שהיא מתמקדת בצרכי צרכן הקצה, ובמחויבותה לשנות את ההליך המסובך הכרוך ברכישת או מכירת נכסים".



תגיות