אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סין מגבירה את הלחץ על חברות הטכנולוגיה: אישרה חוק להגנה על המידע אפליקציית דידי. סכסוך עם הממשלה | צילום: ChinaDaily/IC

סין מגבירה את הלחץ על חברות הטכנולוגיה: אישרה חוק להגנה על המידע

בין השאר החוק מחייב חברות האוספות מידע לקבל את אישור המשתמשים לכך - ואלה גם יכולים לבטל את הסכמתם בכל שלב

20.08.2021, 09:58 | חדשות חוץ


הממשלה בסין אישרה היום (ו') חוק להגנה על המידע, שקובע כללים נוקשים יותר בכל הנוגע לאופן שבו חברות אוספות נתונים ומנהלות את המידע האישי של המשתמשים, כך לפי דיווח באתר CNBC. 


קראו עוד בכלכליסט:

החוקים החדשים הם חלק מהרגולציה המוגברת שנוקטת הממשלה בחודשים האחרונים, ועשויה להשפיע על הדרך שבה ענקיות הטכנולוגיה הסיניות פועלות. 

החוק, שנקרא החוק להגנה על המידע האישי (PIPL), מגדיר בפעם הראשונה את הכללים בנוגע לאיסוף מידע, עיבודו והגנה עליו. בכלי התקשורת הסיניים מדווחים כי החוק אושר רשמית היום, אך הגרסה הסופית שלו עוד לא פורסמה. 

לפי טיוטה מוקדמת שנחשפה, החוק מחייב את אוספי המידע לקבל את אישור המשתמשים לכך. יתרה מזו המשתמשים יכולים לבטל את הסכמתם בכל שלב. חברות שמעבדות את המידע לא יכולות לסרב לספק שירותים למשתמשים שלא מסכימים לשיתוף המידע, אלא אם המידע הזה נחוץ לקבלת השירות או המוצר המדובר. החוק כולל גם דרישות מחמירות בנוגע להוצאת מידע של אזרחים סינים מחוץ למדינה. חברות שלא יצייתו לחוקים יספגו קנסות. 



מטה חברת טנסנט בשנזן, צילום: בלומברג מטה חברת טנסנט בשנזן | צילום: בלומברג מטה חברת טנסנט בשנזן, צילום: בלומברג



החוק אושר בעוד הרגולטורים במדינה מגבירים את הפיקוח על חברות הטכנולוגיה. "עם האישור של החוק נשלמת המערכת הבסיסית לפיקוח על המידע שתוביל לעידן חדש של ניהול מידע עבור חברות הטכנולוגיה", אמרה קנדרה שאפר, שותפה בחברת הייעוץ טריוויום צ'יינה, הפועלת מבייג'ינג. 

הממשלה בסין חוששת מכמות המידע שהחברות אוספות, בייחוד בסקטור האינטרנט, וההשלכות הפוטנציאליות מכך. ביולי פצחו הרגולטורים בחקירה נגד ענקית שיתופי הנסיעות דידי, ימים ספורים לאחר הנפקת החברה בארצות הברית. החקירה הובילה לכך שדידי נאלצה להפסיק לקבל משתמשים חדשים והאפליקציה שלה הוסרה מחנויות האפליקציות בסין. הרגולטור מאשים את דידי באיסוף לא חוקי של מידע על המשתמשים. 

בהתאם למגמה, חברות הטכנולוגיה הגדולות כבר מתכוננות להגבלות נוספות. ביום רביעי הזהירה טנסנט, הבעלים של אפליקציית ההודעות הפופולרית WeChat, כי צפויות רגולציות נוספות בתעשיית הטכנולוגיה. 


תגיות