אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
זינוק ברווחי כלל ביטוח, צמיחה חזקה בחיסכון לטווח ארוך מנכ"ל כלל ביטוח יורם נוה | צילום: עמית שעל

זינוק ברווחי כלל ביטוח, צמיחה חזקה בחיסכון לטווח ארוך

החברה מסכמת את הרבעון השני עם קפיצה של 156% ברווח ל-357 מיליון שקל. רווחי חטיבת החיסכון עמדו על 152 מיליון שקל, מול 8 מיליון שקל בלבד ברבעון המקביל בשנה שעברה

22.08.2021, 12:08 | אלמוג עזר

כלל ביטוח מסכמת את הרבעון השני עם זינוק של 156% ברווח הכולל, שהסתכם ב-357 מיליון שקל, בהשוואה ל-139 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה שעברה. 

קראו עוד בכלכליסט:


העלייה ברווח מיוחסת בין היתר לצמיחה בסכום הפרמיות שגבתה החברה, בשיעור של 48% - הסכום עמד ברבעון השני על 6.6 מיליארד שקל, לעומת 4.8 מיליארד שקל ברבעון המקביל. 

עוד מאחורי השיפור בתוצאות החברה, אותה מוביל המנכ"ל יורם נוה - השיפור בחטיבת החיסכון לטווח ארוך: החטיבה סיימה את הרבעון עם רווח של 152 מיליון שקל, מול 8 מיליון שקל בלבד ברבעון המקביל. 

שדרוג נרשם גם בחטיבת הבריאות, עם עלייה לרווח של 97 מיליון שקל ברבעון השני, לעומת רווח של 29 מיליון שקל ברבעון המקביל. בביטוח הכללי נרשם צמצום קל בשורת הרווח, מ-80 מיליון שקל ברבעון השני של 2020 ל-77 מיליון שקל ברבעון השני של השנה הנוכחית. 

התשואה להון של כלל ביטוח עומדת על 21.3%. ההון העצמי של החברה גדל ליותר ממיליארד שקל -  שווי השוק עומד היום על כמעט 4.6 מיליארד שקל.

זהו רבעון מוצלח שני ברציפות מבחינתה של כלל - ברבעון הראשון רשמה רווח כולל של 402 מיליון שקל, הגבוה בענף לתקופה האמורה. 

הרווח הכולל של כלל ביטוח ברבעון השני של 2021 גבוה מהמתחרות שכבר פרסמו תוצאות, מגדל וביטוח ישיר. אך שתי החברות הגדולות בסקטור, הפניקס והראל, עדיין לא פרסמו תוצאות.  

כלל היא חברת הביטוח ללא גרעין שליטה. נכון להיום, בעל המניות הגדול ביותר הוא אלפרד אקירוב שמחזיק בחברה ב-15%. בה בעת אקירוב אינו נחשב לבעל שליטה, ואם יבקש להפוך לכזה, יצטרך לקבל אישור של רשות שוק ההון. פרט לאקירוב, מחזיקות בחברה שתי חברות ביטוח נוספות: הראל והפניקס עם אחזקה של7.4% כל אחת. 


מנכ"ל כלל ביטוח יורם נוה, צילום: עמית שעל מנכ"ל כלל ביטוח יורם נוה | צילום: עמית שעל מנכ"ל כלל ביטוח יורם נוה, צילום: עמית שעל




תגיות