אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשות התחרות: שימוע לפני אישום ליגאל דמרי על תיאום מחירים במכרז מחיר למשתכן בנתיבות יגאל דמרי מרץ 2021 | עמית שעל

רשות התחרות: שימוע לפני אישום ליגאל דמרי על תיאום מחירים במכרז מחיר למשתכן בנתיבות

לפי כתבי החשדות, החברות דמרי ודביר תיאמו ביניהן כי לא יתחרו זו בזו במכרז לבניית מאות דירות בפרויקט מחיר למשתכן בנתיבות, וקיבלו במרמה את הזכייה במכרז. דמרי: "אנו חברה שומרת חוק"

22.08.2021, 17:59 | שלומית צור

רשות התחרות זימנה היום (א') לשימוע לפני הגשת כתבי אישום את יגאל דמרי, בעל השליטה בחברת י.ח דמרי, את עומרי כהן ואת חברת י.ח דמרי וכן את גד בורשטיין ואת חברת י. דביר בגין חשדות לתיאום מכרז מחיר למשתכן בנתיבות. 


קראו עוד בכלכליסט:


כמו כן הוזמן דביר יצחקי, מנכ"ל חברת י. דביר, לשימוע בגין הפרת חובת הפיקוח למניעת עבירות על חוק התחרות הכלכלית. הפרשה נחשפה לראשונה ב"כלכליסט" בדצמבר 2020. בתום הליך השימוע יוחלט סופית אם להגיש נגד החשודים כתבי אישום.


פרויקט מחיר למשתכן בארץ, צילום: ענר גרין פרויקט מחיר למשתכן בארץ | צילום: ענר גרין פרויקט מחיר למשתכן בארץ, צילום: ענר גרין


י.ח דמרי וי.דביר זכו במכרזי מחיר למשתכן ברמות יורם באוגוסט 2019 – מכרז שבו זוכה במגרש מי שמציע את המחיר הנמוך ביותר לדירה, כאשר מחיר הקרקע ידוע מראש. את הדירות שבונה החברה הזוכה היא מחויבת למכור לזכאי מחיר למשתכן, משקי בית שאין בבעלותם דירה נוספת. 

לפי החשד - הזכייה הושגה במרמה

לפי כתב החשדות, הזכייה הושגה במרמה, לאחר שנציג דמרי צילם את תכולת תיבת המכרזים והבין כי דמרי ודביר הן החברות היחידות שניגשות למכרז, ולאחר שתיאמו יגאל דמרי, עומרי כהן, י.ח. דמרי, גד בורשטיין וי. דביר כי לא יתחרו על אותם מתחמים, וכי כל חברה תזכה במכרז במגרשים לבנייה.

הצעת דמרי גובשה בהמשך לתיאום עמדה על המחיר המרבי שנקבע במכרז (6,600 שקל למ"ר) - כשהכוונה למחיר שישלמו זוכי פרויקט מחיר למשתכן על כל מ"ר. הצדדים חשודים כי הסתירו את התיאום ביניהם מוועדת המכרזים, ובעקבות כך קיבלו במרמה את זכייתם במכרז. הפרשה נחקרה על ידי מחלקת החקירות של רשות התחרות. 


יגאל דמרי מרץ 2021, עמית שעל יגאל דמרי מרץ 2021 | עמית שעל יגאל דמרי מרץ 2021, עמית שעל


תיאום מחירים בין יזמים במכרזים הוא מהלך פסול, אותו רואות הרשויות בחומרה. בשנת 2013, עם המכרזים הראשונים להקמת העיר החדשה חריש, החליטה ועדת המכרזים של רשות מקרקעי ישראל לפסול את הצעותיהן של 12 עמותות חרדיות שניגשו למכרזים המיועדים להקמת מאות יחידות דיור, וזאת לאחר שהגיעה למסקנה כי ההצעות שהגישו העמותות היו גבוהות, ולמעשה העמותות היו מאוגדות תחת גוף אחד, בניגוד לחוק. 

פסילת ההצעות הביאה לכך שהמכרזים נפתחו שוב לכלל היזמים, וצביונה של העיר שהסתמן להיות חרדי - הפך לצביון כללי. 


מיכל הלפרין, הממונה על התחרות, צילום: אלכס קולומויסקי מיכל הלפרין, הממונה על התחרות | צילום: אלכס קולומויסקי מיכל הלפרין, הממונה על התחרות, צילום: אלכס קולומויסקי


מי.ח דמרי נמסר: "אנחנו חברה שומרת חוק, אשר מקפידה לפעול על פי דיני התחרות. אנו סמוכים ובטוחים שלא נפל כל פגם בהתנהלותה של החברה, ומשכך נכון היה שלא לזמנה לשימוע. למרות זאת, אין לנו ספק כי לאחר שנשטח את טענותינו בשימוע בפני רשות התחרות, תתקבל החלטה בדבר סגירת התיק לאלתר".


תגיות