אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המאפים של אלכסנדר - מהטובים שנראו בת"א פנאי אלכסנדר ברד אנד בייקרי | צילום: רועי ביטון

המאפים של אלכסנדר - מהטובים שנראו בת"א

מאפה גרמושקה מפוצץ בקרם פטל ותות, קראפין נהדר ועוד שפע משובח של קרואסונים, בגטים וחלות - המאפייה של אלכסנדר ברמן מציעה הכל חוץ ממאפים מטופשים ומקושקשים

23.08.2021, 07:59 | חיליק גורפינקל

לפני המון שנים שכן בקצהו המזרחי של רחוב יהודה המכבי בצפון תל אביב בית קפה ששמו הפך למושג. אלכסנדר. גם בתור ילד ידעת שלא כל אחד יושב באלכסנדר. זה היה מוסד של ממש. בית מקדש לוויבערס ובעליהן, מתעשרים חדשים ונשותיהם. ואפילו קצת בוהמה צפון תל אביבית. היה פעם דבר כזה. אלכסנדר ההוא כבר לא קיים מזמן. 


קראו עוד בכלכליסט:



אלא שעכשיו, בקצה השני של העיר, מאיים אלכסנדר אחר, הלא הוא אלכסנדר ברמן, להפוך כהרף עין למוסד לא פחות נחשב. ברמן הוא אלוף ישראל באפייה לשנת 2017. לא יודעים מה זה אלוף ישראל באפייה? גם אני לא ממש. תארים כאלה בדרך כלל מרתיעים אותי מאד. במקרה של ברמן, מדובר בתואר שמעניקה התאחדות הקונדיטורים המקומית. כן, מסתבר שיש דבר כזה. ברמן הצדיק את תוארו ברזומה מפואר שכלל עבודה אצל ערן שוורצברד ב"בולנז'רי 96", והוראה בבית הספר לבישול דנון. לאדם חששן כמוני הם גרמו למשל לצפות לעוגות קרם מפונפנות ושאר מאפים מצויצים ולא ממש טעימים. לא יכולתי להיות טועה יותר. וסליחה על העברית.

אלכסנדר ברד אנד בייקרי, צילום: רועי ביטון אלכסנדר ברד אנד בייקרי | צילום: רועי ביטון אלכסנדר ברד אנד בייקרי, צילום: רועי ביטון

המאפייה הקטנה של ברמן, שרובה מוקדש כדרכם של מקצוענים למאפייה עצמה ולאו דווקא לדלפק המכירה, מציעה הכל חוץ ממאפים מטופשים ומקושקשים. סוללה אימתנית של קוראסונים, בגטים, חלות, לחמי פוגאס פרובנסאלים ומה לא. השוסים האמיתיים, חוץ מהקרואסונים המשובחים (ניסינו קרואסון חמאה רגיל וקראוסון שוקולד ושניהם היו נפלאים) הם מאפים בעלי שמות מוזרים ומליות שמחזירות את התקווה שמא לא הכל אבוד ולא כולם רוצים להתחכם. מאפה בשם גרמושקה (אקורדיון ברוסית, למי שאינו שולט) מתגלה כמפוצץ בקרם פטל ותות. זה מושחת, זה ילדותי, זה טעים להפליא. למעלה מפוזרים קצת עלי ורדים מסוכרים שגורמים לך לחשוש וחבל. אל תחמיצו.

גם הקראפין, מעין הכלאה בין קוראסון ומאפין, היה לא פחות טוב. הוא מולא בקרם וניל ותות וגם בו לא ממש התקמצנו. טעמנו גם חלה נהדרת ובגט מצוין ובכלל, לעין מנוסה נראה שאין כאן משהו שאינו מושלם. 



הבעיה היחידה היא התור. עכשיו, כששוב אסור להצטופף, ובצדק, לוקח לא מעט זמן להגיע אל הארץ המובטחת, במיוחד אם החלטתם, כמונו, לבוא בשישי בעשר בבוקר. אבל זה לגמרי שווה, המאפים של אלכסנדר הם מהטובים שנראו בתל אביב מזה זמן רב. כן, גם מול התחרות הצפופה של שאר הכוכבים החדשים והרבים. בדרך חזרה לאוטו, עשו לעצמכם טובה ועשו טיול קטן בקצה היפה הזה של רחוב לילינבלום המאכלס את כמה מבניינה היפים יותר של תל אביב ההיסטורית.




אלכסנדר ברד אנד בייקרי. לילינבלום 18, ת"א


תגיות