אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סמסונג מדיחה את אינטל מראש טבלת יצרניות השבבים מעבד של סמסונג | צילום: SAMSUNG

סמסונג מדיחה את אינטל מראש טבלת יצרניות השבבים

מכירות סמסונג הסתכמו ברבעון השני בכ-20.2 מיליארד דולר, לעומת 19.3 מיליארד דולר של אינטל. האחרונה שלטה בראש רשימת יצרניות השבבים בשנים 2016-1993, והפעם האחרונה שסמסונג תפסה את מקומה היתה לפני שלוש שנים

23.08.2021, 17:40 | רפאל קאהאן

סמסונג היתה יצרנית השבבים המכניסה ביותר ברבעון השני של השנה - היא עקפה את אינטל והפכה ליצרנית הגדולה ביותר מבחינת נפח פעילות, כך על פי מחקר של חברת IC Insights, שפורסם לפני מספר ימים. 


קראו עוד בכלכליסט:


מכירות סמסונג הסתכמו בכ-20.2 מיליארד דולר ברבעון השני, זינוק של כ-19% ביחס לרבעון הראשון. רוב המכירות (כ-19.2 מיליארד דולר) היו של מוליכים למחצה, ומיעוטן (כ-1.03 מיליארד דולר) היו של סנסורים, אלקטרואופטיקה ומערכות משובצות.

מצד אינטל, החברה דיווחה על מכירות של 19.3 מיליארד דולר. כדי לסבר את האוזן, AMD, המתחרה העיקרית של אינטל בתחום המעבדים, הכניסה "רק" 3.85 מיליארד דולר. מצבה של אינטל טוב, עם עלייה של 3% במכירות לעומת הרבעון השני 2020. כמו סמסונג גם היא היכתה את תחזיות האנליסטים בכ-3 מיליארד דולר. בנוסף היא השיקה את מפת הדרכים שלה לשנים הקרובות (IDM 2.0), במסגרתה היא מתכננת להפוך גם ליצרנית שבבים עבור חברות אחרות, והיא מגייסת כסף ברחבי העולם כדי להקים מספר מפעלים חדשים - שלושה בארצות הברית ונוספים באירופה. 

מעבד של סמסונג , צילום: SAMSUNG מעבד של סמסונג | צילום: SAMSUNG מעבד של סמסונג , צילום: SAMSUNG

אינטל כנראה עשויה לשחק כינור שני לסמסונג לעוד תקופה ארוכה. הסיבה לכך פשוטה: כל עוד ימשיכו מחירי שבבי הזיכרון (RAM ו-ROM) לעלות, סמסונג תיהנה מרווחיות גבוהה, שכן הרבה יותר זול ופשוט לייצר שבבי זיכרון ממעבדים. זה לא שסמסונג לא מייצרת מעבדים - היא מחזיקה בקו מעבדי אקסינוס שמוטמעים בעיקר במכשירי הטלפון והטאבלטים שהיא מייצרת - אבל היא לא הצליחה למכור אותם ליצרניות אחרות בהיקפים מקבילים למכירות של מעבדי אינטל. כל עוד המחיר הממוצע של שבבי הזיכרון יהיה במגמת עלייה, סמסונג תיהנה מכך.

המשבר הנוכחי הרבה יותר אקוטי

חשוב גם לומר שאינטל אולי הפסידה בקרב, אבל לא בטוח שהמצב יישאר כך. אינטל שלטה בראש רשימת יצרניות השבבים בין 1993 ל-2016, כ-23 שנים ללא עוררין. הפעם האחרונה שסמסונג תפסה את מקומה היה ב-2018 בנסיבות דומות לאלה שהביאו אותה לתפוס את הכס כעת. גם אז מחירי הזיכרונות האמירו בגלל מחסור - אם כי סיבות המחסור היו שונות מאלה שגרמו למשבר הנוכחי בו קיים מחסור בשבבים - וגם אז היא הדיחה את אינטל מראש הטבלה ברבעון השלישי, ואז חזרה למקומה במהרה כשהמשבר נגמר. ההבדל העיקרי בין אז לבין היום הוא שהמשבר הנוכחי הרבה יותר אקוטי, גם בגלל הזינוק הקשיח בביקושים וגם בגלל הנסיבות שהביאו לכך, ולא נראה שהוא ייגמר כל כך מהר.

 AMD , צילום: gamingscan AMD | צילום: gamingscan  AMD , צילום: gamingscan

באופן לא מפתיע מי שמחזיקה במקום השלישי היא TSMC הטייוואנית, לה היו הכנסות של כ-13.3 מיליארד דולר ברבעון השני, גם כאן עלייה של כ-3% ביחס לרבעון הראשון. אבל בניגוד לחברות האחרות, TSMC היא רק יצרנית קבלן עבור חברות שבבים וטכנולוגיה אחרות (אפל, AMD, מדיה-טק ועוד). קוואלקום מייצרת את שבבי סנאפדרגון (888 ומקביליהם) אצל סמסונג למשל, אבל היא גם מייצרת שבבים מסוימים לאינטל - שאף הצליחה לחכור חלק ניכר מיכולת הייצור של היצרנית הטייוואנית לשנה הקרובה על חשבון אפל בעיקר. אבל כדי להראות עד כמה שבבי הזיכרון הפכו למנוע הכנסות חשוב ליצרניות, ניתן לציין שבמקום הרביעי מחזיקה Sk Hynix הקוריאנית, שהכנסותיה זינקו בכ-21% ל-9.21 מיליארד דולר, בעיקר בזכות המוצרים האלה. 

מעבד של אינטל , צילום: אינטל מעבד של אינטל | צילום: אינטל מעבד של אינטל , צילום: אינטל

טקטיקות עסקיות אגרסיביות

לא ברור לאן הולך השוק מכאן. סמסונג אולי תמשיך להחזיק בדירוג עוד רבעון או שניים, אבל אינטל כבר מכינה את ההמשך, שכולל טקטיקות עסקיות אגרסיביות מאוד. האסטרטגיה של פט גלסינגר ברורה, לא להשאיר כלום ליריבים, לפחות בתחום המעבדים. 

אבל בינתיים נראה שהיצרנית האמריקאית מנסה גם למקד את ניסיונותיה בחסימה של שלוש מגמות עיקריות: צמצום המגמה שהחלה אפל לייצור עצמי של שבבי מעבדים בידי המשתמשות הסופיות, שלה הצטרפו בשנים האחרונות גוגל, פייסבוק ואפילו מיקרוסופט; חסימת הכניסה של מעבדים מבוססי ARM לתחום המחשבים; וצמצום קווי המוצרים השונים שאינטל הוסיפה עם השנים. 

ייצור של שבבים עבור חברות אחרות לעומת זאת עשוי להביא את אינטל לייצר ליריבות כגון קוואלקום או אנבידיה את שבביהן, מה שיהפוך את התחום הזה למאוד מעניין בשנים הקרובות.

תגיות