אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הניסיון השני צלח: עלות שכרה של מנכ"לית תיגבור תעלה ב־26% אורית בנבנישתי | צילום: יריב כץ

הניסיון השני צלח: עלות שכרה של מנכ"לית תיגבור תעלה ב־26%

עלות שכרה של אורית בנבנישתי תעמוד על 2.2 מיליון שקל בשנה. ב־2017 ניסיון דומה להעלאת שכרה נכשל בשל התנגדות המוסדיים, שתמכו הפעם, לאחר ששווי החברה הוכפל פי 3.5 בשלוש שנים

24.08.2021, 08:48 | אלמוג עזר

ביום חמישי האחרון אישרו הגופים המוסדיים, שהם בעלי מניות המיעוט בחברת כוח האדם תיגבור, את השינוי בתגמול של המנכ"לית ובעלת השליטה אורית בנבנישתי. 

קראו עוד בכלכליסט:

במסגרת השינוי, יעלה השכר של המנכ"לית מ־85 אלף שקל בחודש ל־100 אלף שקל בחודש, והמענק השנתי יעלה ממקסימום של 340 אלף שקל לעד חצי מיליון שקל, כלומר עד 5 משכורות. 

כמו כן, החברה תמשיך לשלם לבנבנישתי 216 אלף שקל בשנה עבור משרדים שהיא שוכרת ממנה. לפיכך, עלות השכר המקסימלית של בנבנישתי תעמוד על 2.2 מיליון שקל, זאת בהשוואה לשכר בעלות של 1.74 מיליון שקל שממנו נהנתה ב־2020 – עלייה של 26%. 

מדובר על תנאים דומים למדי לאלו שביקשה בנבנישתי לקבל לפני כ־4.5 שנים, במרץ 2017, אז ביקשה להעלות את עלות שכרה ל־2.35 מיליון שקל, אולם המוסדיים לא נעתרו לכך. 

מה נשתנה שהפעם איילון, מיטב דש ופסגות הצביעו בעד עדכון מדיניות התגמול? ראשית, ביצועי המניה. מתחילת השנה ועד ליום חמישי האחרון, מניית החברה זינקה ב־128%, זאת לאחר שב־2020 המניה הוסיפה לערכה 14.3%. בסה"כ, בשלוש השנים האחרונות שווי החברה הוכפל פי 3.5 והיא נסחרת כיום לפי שווי שוק של 285 מיליון שקל. 

אורית בנבנישתי , צילום: יריב כץ אורית בנבנישתי | צילום: יריב כץ אורית בנבנישתי , צילום: יריב כץ

לכך ניתן להוסיף את השינוי שהתרחש בתנאים הנוגעים לקבלת המענק. המענק הנוכחי של בנבנישתי תלוי ברווח הנקי השנתי של החברה. רווח שנתי של יותר מ־20 מיליון שקל (בניכוי הוצאות חד־פעמיות) יזכה את המנכ"לית במענק בגובה 5 משכורות חודשיות. רווח נקי שבין 19 מיליון שקל ל־20 מיליון יזכה אותה ב־4 משכורות חודשיות. 

רווח של בין 18—19 מיליון שקל יזכה אותה ב־3 משכורות חודשיות. רווח שבין 17—18 מיליון שקל יזכה ב־2 משכורות חודשיות ורווח נקי של בין 16—17 מיליון שקל יביא למענק של משכורת חודשית אחת. 

בניגוד לכך, ב־2017 בנבנישתי ביקשה שהמענק שלה יהיה תלוי ברווח התפעולי. את המנגנון הזה הגדירו המוסדיים באותה העת כ"לא משוכלל מספיק" וטענו כי הוא עשוי להביא לכך ש"היקפי המענק שיוזרמו למנכ"לית יהיו גבוהים מהמקובל". באותה העת, בנבנישתי אף ביקשה כי רווח תפעולי של 15 מיליון שקל ומעלה יזכה אותה במענק של עד 8 משכורות. כלומר, 680 אלף שקל. כך שגם תקרת המענק הופחתה בצורה משמעותית (ירידה של 26%). 

המנגנון הנוכחי כולל גם תנאי סף לקבלת המענק, מעבר לרווח הנקי, כמו התנאי שלפיו מתן המענקים לא יעביר את החברה להפסד. כמו כן, במידה שבשנה מסוימת תציג החברה הפסד, הוא יקוזז משורת הרווח בשנה שלאחר מכן לצורך חישוב המענק. תנאי נוסף הוא שהתשואה השנתית להון צריכה לעמוד על 9% ומעלה. 

קבוצת תיגבור פועלת בתחומי אספקת שירותי כוח אדם בתחומים כמלונאות וסיעוד וכמו כן במתן שירותי שמירה, אבטחה, ניקיון וניהול. תיגבור עצמה היא חברה משפחתית. אימה של אורית, רינה בנבנישתי, מייסדת החברה ומכהנת היום כדירקטורית בה, מחזיקה 44.2% ממניות תיגבור. 

אורית בנבנישתי מחזיקה 22.4% ממניות החברה ובנה דורון בנבנישתי, משמש כמנהל הפיתוח העסקי ומחזיק 14.6%. שאר מניות החברה, 19.9%, מוחזקות על ידי הציבור.  האחזקה של המוסדיים נעשית בעיקר ע"י אחזקה עקיפה במניה, דרך קרנות נאמנות וקרנות סל. 

תגיות