אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"התרחיש שחצי מערכת חינוך בבידוד הוא לא בלתי אפשרי" בדיקות סרולוגיות לילדים | צילום: דנה קופל

"התרחיש שחצי מערכת חינוך בבידוד הוא לא בלתי אפשרי"

על רקע מיעוט הממצאים בבדיקות הסרולוגיות לילדים בגילי 3־12, בכירים במערכת מעריכים שיגדל מאוד מספר ימי הבידוד שיחייבו הימצאות הורה בבית

25.08.2021, 07:12 | שחר אילן

מיעוט הממצאים בבדיקות הסרולוגיות של גילי 3־12 עתיד להגדיל משמעותית את מספר ימי הבידוד שמחייבים הימצאות הורה בבית ולהגדיל את הנזק למשק - כך העריכו אתמול בכירים במערכת החינוך. "התרחיש שחצי מערכת חינוך בבידוד הוא לא בלתי אפשרי", אומרת סמנכ"לית עיריית חדרה אסנת ספורטה.

קראו עוד בכלכליסט:

משרד החינוך החליט אתמול להגביל את מבצע הבדיקות הסרולוגיות ליישובים שבהם התגלתה עד כה תחלואה סמויה של למעלה מ־10%. זאת לאור הפער העצום בין יישובים שבהם התגלו אחוזי תתחלואה סמויה בודדים לתקווה לגלות כ־20% תחלואה סמויה כמו ביישובים החרדיים. 

מתווה שנת הלימודים לגילי 18-12 מבוסס במידה רבה על היכולת להמשיך ללמוד בהנחה שרוב התלמידים מחוסנים או מחלימים. מבצע הבדיקות הסרולוגיות בגילי 3־12 יועד לאתר מסה קריטית של ילדים שלא יהיו מחויבים בבידוד, שתורכב ממחלימים ידועים וממי שהיו חולים ולא ידעו זאת, בתקווה שהדבר יאפשר לימודים חלקיים בכיתות. 

בדיקות סרולוגיות לילדים, צילום: דנה קופל בדיקות סרולוגיות לילדים | צילום: דנה קופל בדיקות סרולוגיות לילדים, צילום: דנה קופל

היה כמובן גם רצון לחסוך ימי בידוד של ילדים קטנים, שמחייבים הישארות מבוגר וגורמים נזק גדול למשק. על פי חישובי בנק ישראל, הנזק למשק משבוע שבו מערכת הלימוד עד כיתה ג' מושבתת והמשק פועל עומד על 2.6 מיליארד שקל. כלומר גם השבתה חלקית של מערכת החינוך בגנים ובכיתות הנמוכות יכולה לגרום נזק של מאות מיליונים.

"זה מעלה את השאלה בשביל מה עשינו את זה. מערכת חינוך לא יכולה לפעול עם כיתות שיש בהן שישה ילדים", אומרת ספורטה. לדבריה, צריך נוכחות של לפחות 50% מהתלמידים בכיתות כדי לשמור על שגרת לימודים". 

אסנת ספורטה מנהלת מחלקת החינוך בעיריית חדרה, צילום: אביבית איזקסון אסנת ספורטה מנהלת מחלקת החינוך בעיריית חדרה | צילום: אביבית איזקסון אסנת ספורטה מנהלת מחלקת החינוך בעיריית חדרה, צילום: אביבית איזקסון

ספורטה חוששת שגם היבט אחר של מתווה שנת הלימודים, הכיתה הירוקה, לא יצא לפועל בסופו של דבר. מודל הכיתה הירוקה בנוי על כך שבכיתות שבהן יתגלה תלמיד מאומת כל התלמידים ייבדקו מדי יום במקום להיות בבידוד. אלא שלדבריה יש שאלות הן לגבי מהימנות הבדיקות והן לגבי העסקת נאמני הקורונה שיערכו את הבדיקות. לדבריה, היבט חיובי הוא שיתוף פעולה מאוד גבוה של ההורים.

יו"ר איגוד מנהלי מחלקות החינוך, אבי קמינסקי: "אם לא היינו מנסים את הבדיקות הסרולוגיות, היו אומרים למה לא עשיתם". הוא מסכים שבעקבות התוצאות הנמוכות, "יהיו בידודים נוספים. ניסו למנוע את זה, שילמו הרבה כסף ולא הצליחו. אנחנו חוזרים למצב הקודם שבו כיתות שלמות נכנסות לבידוד".



תגיות