אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יפנית אמינה: חווית הסושי של 'אקיקו' אקיקו יפן סושי בר | דן פרץ

יפנית אמינה: חווית הסושי של 'אקיקו'

במסעדת 'אקיקו' בתל אביב תיהנו מחוויה יפנית אותנטית במיוחד

25.08.2021, 09:36 | בשיתוף Visionet


אקיקו יפן סושי בר, דן פרץ אקיקו יפן סושי בר | דן פרץ אקיקו יפן סושי בר, דן פרץ

סושי בישראל הוא כבר מזמן לא טרנד. הקהל הישראלי הוא חובב גדול של סושי, ומאז הגיע לישראל בתחילת שנות ה-90, הפך הסושי לפופולרי לפחות כמו הפלאפל הוותיק, אם לא יותר. אולם למרות שישראלים אוהבים סושי, קשה לומר שהם אוהבים את הסושי היפני, שהרי הסושי המוגש במסעדות בישראל התרחק מאד מהמקור היפני שלו: הסושי הישראלי (בדומה לנהוג במדינות מערביות נוספות המציעות סושי המוני) עמוס טעמים חזקים, ברכיבי טעמים שונים ועם שימוש מוגזם בטריאקי (ושלא נדבר אפילו על הסושי בטיגון עמוק). עם זאת, ישנם כמה מקומות חריגים, ששומרים על המסורת היפנית. אחת המסעדות הבודדות בארץ המגישות סושי יפני נאמן למקור, ומיועד לאניני טעם אמיתיים, היא מסעדת 'אקיקו' ברמת אביב.

אקיקו יפן סושי בר, דן פרץ אקיקו יפן סושי בר | דן פרץ אקיקו יפן סושי בר, דן פרץ

חוויה יפנית

הסיפור של 'אקיקו' מתחיל אי שם בשנות ה-80, עם ישראלי בשם שי בן צבי, שנסע לטייל בארץ השמש העולה בטיול הגדול שלו אחרי הצבא. בן צבי הגיע ליפן והתאהב בתרבות היפנית, וכן גם באקיקו, מי שתהפוך לאשתו ואם שלושת ילדיו. אקיקו עבדה אז בתור בנקאית, אולם כאשר החליטו השניים לעשות עלייה בסוף שנות ה-90, אקיקו רצתה להמשיך לקיים קשר מסוים עם התרבות היפנית גם בישראל, ולכן החליטה לפתוח מסעדת סושי. אקיקו למדה להכין סושי ביפן אצל השף היפני Uemura san, מי שנחשב לסושי-שף מס' 2 ביפן כולה (אגב, אישה הלומדת הכנת סושי יפני נחשבת חריגה מאד; לפי הטענה, חום גופן של נשים הוא גבוה יותר, מה שיכול לפגוע באיכות הדגים הנאים). מה שמאפיין את הסושי של אקיקו הוא ההקפדה הרבה על הפרטים הקטנים, וקיום כל מצוות הסושי "קלה כחמורה".

אקיקו יפן סושי בר, דן פרץ אקיקו יפן סושי בר | דן פרץ אקיקו יפן סושי בר, דן פרץ

מבחינת סגנון, הסושי של אקיקו הוא סושי יפני לעילא, מכל הבחינות: הטעמים הם טעמים יפניים עדינים, לא מה שהחך הישראלי רגיל אליו לרוב. מעבר לכך, כל חומרי הגלם, האצות, האורז, המירין השמנים וכדומה, כולם מיובאים מיפן. הדגים כולם טריים ומגיעים יום יום אל המסעדה. גם כלי ההגשה, הצלחות, הכוסות והסכו"ם, כולם נועדו לתת לסועדים הרגשה שהם נמצאים ממש במסעדה יפנית. המסעדה עצמה אגב, עוצבה על ידי המעצב מיכאל אזואלי, וכוללת בר מיוחד העשוי במבוק אמיתי (הלוגו, התפריטים והתוצרים הגרפים הנוספים, עוצבו על ידי המעצבת הגרפית קלר  פוגלמן). המסעדה כל כך אותנטית ונאמנה למקור היפני, עד שהיא נבחרה פעמיים להשתתף בתערוכת FOODEX JAPAN, בה בוחרי בכל שנה 45 מסעדות סושי מכל העולם, להציג את הסושי בסגנון היפני שלהן, הכל במימון ממשלת יפן, ולמטרה של האדרת התרבות היפנית. 

בתפריט העשיר של אקיקו תמצאו מבחר אדיר של מנות סושי בכל צורות ההגשה המוכרות, וכן טעמים מגוונים של ניגירי, טמאקי, אינארי שעשויים בקפידה וביד אמן. ניתן לראות עוד תמונות באתר של מסעדת אקיקו (שם ניתן גם להזמין משלוחים), בדף הפייסבוק ובאינסטגרם . המסעדה נמצאת ברחוב אבא אחימאיר 17 (מרכז שוסטר ברמת אביב), טלפון 03-6417641.  


תגיות