אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עסקת שבבים של 20 מיליארד דולר: ווסטרן דיגיטל במו''מ למיזוג עם קיוקסיה בניין משרדים של ווסטרן דיגיטל | צילום: רויטרס

עסקת שבבים של 20 מיליארד דולר: ווסטרן דיגיטל במו''מ למיזוג עם קיוקסיה

לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, ענקית האחסון האמריקאית ווסטרן דיגיטל נמצאת במו"מ מתקדם עם קיוקסיה היפנית - לשעבר חטיבת השבבים של טושיבה. קיוקסיה מתמקדת בייצור שבבי זיכרון שנמצאים הן בסמארטפונים והן במכוניות, ויש מחסור גדול בהם

26.08.2021, 18:49 | רפאל קאהאן

ענקית האחסון ווסטרן דיגיטל נמצאת במו''מ מתקדם למיזוג עסקיה עם קיוקסיה (Kioxia) היפנית, לשעבר חטיבת השבבים של טושיבה, שנמכרה לאחר שהקבוצה התפרקה לפני כשנתיים. על פי הדיווח של הוול סטריט ג'ורנל היום (ה'), המיזוג, אם יצא לפועל, יהיה בהיקף של כ-20 מיליארד דולר, כאשר ווסטרן דיגיטל תממן אותו על בסיס מניות. הבעיה? שווי השוק הנוכחי של ווסטרן דיגיטל עומד על כ-19 מיליארד דולר, כך שהיא ככל הנראה תצטרך לשפר מעט את ההצעה שלה אם העסקה תתבצע. 


קראו עוד בכלכליסט:


אבל מדובר במיזוג הגיוני ובעל היתכנות עסקית גבוהה. קיוקסיה עוררה עניין רב לפני מספר חודשים אצל מיקרון. עוד חברת שבבים שיצאה מחיקה של אינטל והפכה לעצמאית לפני מספר שנים. גם ווסטרן דיגיטל וגם מיקרון עוסקות בשבבי זיכרון ואחסון. לקיוקסיה יש לא מעט פתרונות בתחום וזו גם התמחותה. 


בניין משרדים של ווסטרן דיגיטל, צילום: רויטרס בניין משרדים של ווסטרן דיגיטל | צילום: רויטרס בניין משרדים של ווסטרן דיגיטל, צילום: רויטרס


שילוב כוחות בין ווסטרן דיגיטל לקיוקסיה יכול להפוך אותן לכוח חשוב בעולם שבבי הזיכרון. להזכיר, שבבי זיכרונות מהווים כיום את החלק הארי של עסקי סמסונג בתחום למשל, ואחראים במידה רבה לזינוק שלה בהכנסות ברבעון האחרון, מה שסייע לה להדיח את אינטל מצמרת טבלת היצרניות הגדולות. שבבי זיכרון נמצאים בכל מיני מוצרים - מסמארטפונים ועד מכוניות. ויש מחסור גדול בהיקף הייצור שלהם

משבר השבבים העולמי משנה מאוד את תמונת התחום, לאחר מיזוגים שונים שבוצעו בשנה-שנתיים האחרונות כגון רכישת Xilinx בידי AMD עבור 35 מיליארד דולר או הניסיון של אנבידיה לרכוש את ARM שבינתיים לא אושר. גם קוואלקום ניסתה לרכוש את NXP ההולנדית לפני שלוש שנים וחצי ונכשלה בגלל התנגדותה של סין. 

וזו כאן בעצם אבן הנגף העיקרית, האם הרגולטורים השונים יאשרו את המיזוג או ינסו להפוך את הניסיון למנוף לחץ פוליטי. הסינים, שנמצאים תחת מתקפה פוליטית וכלכלית אמריקאית, עשויים לחסום אותה כדי למנוע שילוב כוחות אמריקאי-יפני. מה שיאיים על תעשיית השבבים הצעירה שבייג'ינג מנסה להקים בשנים האחרונות. 

ווסטרן דיגיטל מייצרת כוננים מכניים, כונני פלאש ו-SSD כמו גם שבבי זיכרון ונראית כמועמדת הטובה ביותר למיזוג עם קיוקסיה. לשתי החברות יש הסכם שיתוף פעולה קיים ופעיל. קיוקסיה שייכת כיום לקבוצת משקיעים שבראשם ביין קפיטל ושותפות לה אפל, Dell, קינגסטון הטייוואנית וסיגייט - יריבתה ההיסטורית של ווסטרן דיגיטל בתחום הכוננים. הקבוצה רכשה אותה בכ-18 מיליארד דולר מידי טושיבה שעדיין מחזיקה בה כ-40%. 

תגיות