אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
וואן פלוס 9 פרו: סמארטפון דגל עם מסך מדהים וחיי סוללה בינוניים וואן פלוס 9 פרו OnePlus | רפאל קאהאן

בדיקת כלכליסט

וואן פלוס 9 פרו: סמארטפון דגל עם מסך מדהים וחיי סוללה בינוניים

מכשיר הדגל האחרון של וואן פלוס מצויד במסך לא פחות ממדהים. אבל יש לו גם כל מיני בעיות, כמו חיי סוללה או באגים בתוכנה שהופכים את השימוש בו לקצת מאכזב. זה עדיין מכשיר מצוין אבל צריך להבין מה הוא יכול להעניק

27.08.2021, 19:03 | רפאל קאהאן

דור 9 של מכשירי הדגל של וואן פלוס מתחלק לשניים. הוואן פלוס 9 ה"פשוט" עם גוף מפלסטיק וקצת פחות פיצ'רים מדגם הפרימיום ה-9 פרו. את הדגם הבסיסי סקרנו לפני מספר שבועות ומצאנו שהוא מכשיר מעניין בעל מצלמה טובה מאוד אבל שלא מתבלט בשום דבר במיוחד. כעת כשיש לנו את ה-9 פרו בידיים וניסיון העבר עם הדגם הפשוט יותר, רצינו לראות אם ההפרש במחיר בין שני הדגמים שווה את התוספת.

וואן פלוס עברה טלטלה בשנה וחצי האחרונות. היא נאלצה להיפטר משני מייסדיה קארל פיי ופיט לו, ועברה לשכון ישירות מתחת לכנפי Oppo, מהלך שהתבצע סופית לפני כמה שבועות. מה שקרה זה בעצם חיסול עצמאותה של וואן פלוס כחברה והפיכתה למותג של אופו. משהו שהיא למעשה תמיד היתה, רק בשושו. העתיד של החברה כנראה מובטח. אופו תמשיך לשווק את המכשירים בעולם המערבי ותשמור את מכשיריה לאסיה, חלק מאירופה והמזה''ת. קו המכשירים של וואן פלוס ימשיך להיות המוביל של קבוצת BBK (החברה האם של אופו, וואן פלוס, רילמי וכו') לקהל המערבי מה שדורש לשמור על איכות המכשירים. בואו נראה כיצד ה-9 פרו יכול להיות מכשיר הדגל המוביל.

עיצוב ומבנה: כמו מראה מאלומיניום

ה-9 פרו מתהדר בעיצוב מבריק. תרתי משמע. הוא דומה אחד לאחד ל-9 הרגיל, רק קצת גדול יותר. המבנה שלו מבוסס על אלומיניום לעומת פלסטיק ב-9 הרגיל. הגב מחופה בזכוכית גורילה 5 כמו המסך אגב. נקודה קצת כואבת בהתחשב שיש מכשירים שעולים פחות ממנו ושמתחילים לקבל זכוכית גורילה ויקטוס חזקה יותר. מה שכן, יש כאן תקן IP68 להגנה מפני מים ואבק, משהו שלא היה במכשירי הדגל של החברה. המכשיר עצמו לא קליל, הוא שוקל כמעט 200 גרם, והם די מורגשים ביד. הוא גם לא דקיק במיוחד, כ-8.7 מ''מ בנקודה העבה ביותר. ולסיום, הגימור המבריק לא מועיל לאחיזה שלו. המכשיר חלקלק למדי וללא כיסוי הוא מתישהו יחליק וייפול לרצפה. וואן פלוס מצרפת כיסוי סיליקון לקופסה אבל זה שקיבלנו היה מפלסטיק אפור ופשוט, מאוד לא אסתטי, שגם במכשירים שעולים 2,000 שקל פחות היו מפחדים לתת מרוב בושה.


דקיק זה לא, רפאל קאהאן דקיק זה לא | רפאל קאהאן דקיק זה לא, רפאל קאהאן


עכשיו לדברים הטובים. נתחיל עם איכות הבנייה, היא מעולה. זה לא מפתיע, וואן פלוס הצליחה להגיע לרמת גימור שרק חברות כגון סמסונג או אפל (וכמובן Oppo) מסוגלות לה. אין שום חלק לא במקום, אין סדקים, והמכשיר מעניק תחושת פרימיום, בדיוק כמו באייפון 12 פרו מקס או בסמסונג גלקסי S21 אולטרה. הוא גדול, אבל לא ברמה שהופכת את התפעול שלו למגושם. בעיקר בזכות עיצוב מעוגל בשוליים. זה כמו מסך אדג', אבל שיפולי המסך מודגשים הרבה פחות מאשר במכשירים אחרים בעיצוב דומה, התוצאה היא שמאוד נוח לאחוז בו. אבל זו גם הבעיה, כי כפתור ההפעלה וכפתורי עוצמת השמע נמצאים בשני צידי המכשיר מה שאומר כשאוחזים בו הוא מבצע צילום מסך. זה די מעצבן בפעם ה-100 שזה קורה. מעל כפתור ההפעלה יש את כפתור ההשתקה שהושאל מהאייפון בתצורת סליידר נוחה. בסך הכל, ה-9 פרו הוא מכשיר שמצליח להתעלות על כל החסרונות האלה ולהציע מראה, מבנה ועמידות שלא רואים הרבה בימינו.

חומרה: חזקה מאוד אבל עם שיהוקים

ה-9 פרו מתבסס על מעבד סנאפדרגון 888 כמו אחיו הקטן. גם תצורת הזיכרון הועתקה במלואה - 8 או 12 גיגה-בייט זיכרון פעולה ו-128 או 256 גיגה-בייט מרחב אחסון ללא חריץ הרחבה. זאת אומרת שהוא גם סובל קצת מאותן בעיות כמו האח. נתחיל מהחלקים הבעייתיים. המכשיר לא תמיד עובד חלק לגמרי. יש אפליקציות שגורמות לו להתקפי חרדה משום מה והוא מתקשה להריץ אותן באופן חלק. בעיקר משחקים כגון קנדי קראש למשל שהצליח לאתגר מאוד את ה-9 פרו החסון. זו על פניו תוצאה של הגבלת המהירות של המעבד במקרה והוא נעשה רעב למשאבים. החברה אגב הודתה שהיא אכן מגבילה את פעילות המעבד כדי למנוע התחממות יתר ובזבוז סוללה. הההגבלה הזו עובדת כמובן, המכשיר לא מתחמם יותר מדי, אבל ישנן משימות שהופכות אותו ללא נעים לאחיזה - גם אם זה לא מגיע לטמפרטורות שריפה. ניווט למשל או משחקי תלת ממד. אבל מעבר לכך ב-90% מהמקרים הוא התנהג כמו ג'נטלמן מהיר ודיסקרטי.


חומרה הכי חזקה שיש, רפאל קאהאן חומרה הכי חזקה שיש | רפאל קאהאן חומרה הכי חזקה שיש, רפאל קאהאן


המסך הוא באמת אחד מהטובים שתמצאו. הוא גדול, עם 6.7 אינץ', בהיר (עד 1,300 ניט בשיא - נתון מרשים מאוד) והצבעים שלו טובים כמו ואפילו יותר לפעמים מאשר מסכי הפרימיום של המתחרים. הפאנל מבוסס AMOLED ותומך ב-LTPO, טכנולוגיית תצוגה שאפל פיתחה ושמאפשרת לקבל התאמה של קצב הרענון בהתאם לאופי הפעולה שהמכשיר מבצע. למשל אם אתם משתמשים במסכי הבית כדי למצוא אפליקציה, המסך ידע להגביר את קצב הרענון כדי לאפשר אנימציה חלקה הרבה יותר. אבל אם אתם סתם צופים במסמך, היא יודעת להנמיך את קצב הרענון כדי לשמור על חיי הסוללה. לסמסונג יש טכנולוגיה דומה (HOP) אבל זו של אפל הרבה יותר מעודנת ויודעת לעבוד על הרבה מאוד תדרים בניגוד לזו של המתחרה הקוריאנית. בכל מקרה המסך ברזולוציה של 2K מציע חוויית שימוש חלקה ונעימה, כמו גם נראות מצוינת לכל סוג של מטלה.


המסך מדהים, באמת, רפאל קאהאן המסך מדהים, באמת | רפאל קאהאן המסך מדהים, באמת, רפאל קאהאן


הסוללה של ה-9 פרו בת 4,500 מילימאפר שעה - אותו הקיבול כמו ה-9 הרגיל שלו מסך קטן יותר - לא מרשימה במיוחד. היא לא מצליחה להביא את המכשיר לסוף היום בלי טעינה נוספת לקראת שעות הערב המוקדמות (מאוד). לא ברור אם זו תוצאה של התאמה לא מוצלחת של החומרה לתוכנה, אולי הסוללה עצמה לא טובה או שפשוט מערכת ניהול החשמל של וואן פלוס מפשלת. בכל מקרה, אם מדובר בבעיית חומרה, רק החלפה של הסוללה תפתור את הבעיה, אם זו בעיית תוכנה אולי וואן פלוס תוכל לעדכן אותה בהמשך ולסייע.


רמקולים סבבה וטעינה מהירה, רפאל קאהאן רמקולים סבבה וטעינה מהירה | רפאל קאהאן רמקולים סבבה וטעינה מהירה, רפאל קאהאן


אבל מכיוון שיש כאן את מנגנון הטעינה המהירה של וואן פלוס - ניתן לקבל טעינה מלאה של המכשיר בכ-40 דק'. נתון מצוין ושמחפה מעט על הבעיה. מעבר לכך יש כאן את אותו מערך הרמקולים של ה-9, אחד למטה ואחד באפרכסת העליונה, הרמקולים טובים אך לא יוצאים מן הכלל. לסיכום, החומרה של וואן פלוס תמיד היתה הטובה ביותר שניתן למצוא, זה לא שונה גם הפעם, למעט הטווח הקצר של הסוללה והגבלת עוצמת המעבד מדי פעם המכשיר הזה מצוין ומסוגל להתמודד עם כל משימה שתוכלו לחשוב עליה.

תוכנה: אנדרואיד נקי בתחפושת

ממשק Oxygen של וואן פלוס עדיין נראה אחד לאחד כמו אנדרואיד של מכשירי גוגל. זאת אומרת שאין כאן שינויי עיצוב, הגדרות או ניווט בולטים לעומת מכשירי הפיקסל ומוטורולה. מה שכן יש כאן זה כל מיני התאמות ושיפורים שהופכים את הממשק הזה לחביב עלי. ראשית יש את מנגנון Turbo Boost 3.0 שהוא מעין כונן וירטואלי שמאפשר לשמור יותר אפליקציות פתוחות מאחורי הקלעים בעזרת שימוש במרחב האחסון המובנה. ממשק המשתמש כאן הוא מינימליסטי - אבל טומן בחובו עשרות אם לא מאות אפשרויות התאמה אישית כמעט בכל תפריט הגדרות. זה מעולה אם אתם אוהבים להתאים אישית את חוויית השימוש - אבל גם אם לא - קל מאוד להשתמש בממשק הזה ללא צורך בהיכרות עם נבכי המערכת.

טורבו בוסט 3.0, רפאל קאהאן טורבו בוסט 3.0 | רפאל קאהאן טורבו בוסט 3.0, רפאל קאהאן


מחווה לשמאל במסך הבית הראשי יביא אתכם לחלון של גוגל עם ההתראות, הסיפורים ושדה החיפוש. את המקבילה של וואן פלוס לתכונה הזו - ניתן להפעיל על ידי מחוות משיכה מלמעלה למטה באמצע אחד ממסכי הבית. כמו בשביל להעלות את מגירת האפליקציות אבל הפוך. יש שם קיצורי דרך לאפליקציות שימושיות כגון מחשבון או מצלמת הסלפי.


המסך של וואן פלוס, רפאל קאהאן המסך של וואן פלוס | רפאל קאהאן המסך של וואן פלוס, רפאל קאהאן


בסך הכל זה נחמד, אבל לומר שהשתמשתי בפיצ'ר הזה הרבה? לא. אבל זה עניין אישי. אז אולי שהייתי משנה את דעתי בהמשך. ממשק המשתמש בסך הכל נעים לשימוש, סורק טביעות הצבעות עושה עבודה מצוינת, הוא מהיר מאוד ומדייק כמעט תמיד. גם זיהוי הפנים באותה הרמה. מי שמחפש חוויית אנדרואיד נקייה וללא פשרות, זה הממשק בשבילו.


סורק טביעות האצבעות מהיר מאוד ומדויק, רפאל קאהאן סורק טביעות האצבעות מהיר מאוד ומדויק | רפאל קאהאן סורק טביעות האצבעות מהיר מאוד ומדויק, רפאל קאהאן


מצלמה: שיפור אדיר לעומת הדור הקודם אבל עדיין לא בצמרת

צילום תמיד היתה נקודת חולשה במכשירי וואן פלוס. החברה פשוט לא הצליחה מעולם לייצר מצלמה ראויה לרמת מכשיר דגל. אבל היא משתפרת לאט-לאט. הפעם היא שכרה את מומחי הסלבלאד השוודית כדי לקדם קצת את העניינים. המצלמה של וואן פלוס עברה סדרת התאמות על פי המלצות המומחים, אבל זה לא שהאסלבלאד בנתה את המצלמה. היא רק סייעה בכיוונון הצבעים והאלגוריתם. זה מספיק כדי להזניק את איכות הצילום בכמה רמות מעל. אבל זה גם סוג של גימיק שיווקי - הרבה יותר מאשר אצל וואווי למשל שם לייקה באמת סיפקה גם את הטכנולוגיה.


האסלבלאד אחראית רק לכיול הצבעים ולשם מאחור, רפאל קאהאן האסלבלאד אחראית רק לכיול הצבעים ולשם מאחור | רפאל קאהאן האסלבלאד אחראית רק לכיול הצבעים ולשם מאחור, רפאל קאהאן


מערך הצילום מבוסס על שני חיישנים ראשיים בני 48 ו-50 מגה-פיקסל. הראשון לצילומים רגילים והשני לצילומי זווית רחבה. החיישן הראשי מצויד בייצוב תמונה אופטי ומנגנון מיקוד מבוסס לייזר. זה עובד מצוין. המיקוד מהיר ומדויק, ואין בעיה לצלם גם אובייקטים נעים. מצלמת הזווית הרחבה טובה גם היא ולא מעוותת את התמונה. ביצועי המצלמה באור יום טובים גם אם לא הטובים ביותר שראינו. מה שכן, ביצועי המצלמה במצב לילה מרשימים מאוד. זה אולי מצב הלילה הטוב ביותר, למעט זה של וואווי, שתוכלו למצוא כיום על מצלמת סמארטפון.


צילומי תאורה נמוכה מהטובים שיש , רפאל קאהאן צילומי תאורה נמוכה מהטובים שיש | רפאל קאהאן צילומי תאורה נמוכה מהטובים שיש , רפאל קאהאן


מעבר לשתי המצלמות הראשיות יש כאן גם מצלמת זום עם הגדלה אופטית של עד פי 3.3. זה לא מספר מטורף, אבל אין כאן עדשת פריסקופ כמו אצל סמסונג או וואווי. בכל אופן, מצלמת הזום פחות מוצלחת מהמצלמות הראשיות. נתחיל מכך שהיא בעלת רזולוציה של 8 מגה-פיקסל בלבד. היא גם לא מדייקת במיקוד ולפעמים צריך לנסות כמה פעמים עד שהיא "תופסת" את האובייקט. לסיום היא גם לא מרשימה בתאורה נמוכה. עד כדי כך שלפעמים המצלמה עוברת אוטומטית לחיישן הראשי אם המיקוד מזהה תנועה מהירה. על חיישן המונוכרום בן ה-2 מגה-פיקסל אין הרבה מה לכתוב. הוא לא שימושי לדבר כאן, צילום בשחור לבן ניתן גם לקבל דרך המצלמה הראשית - מה שהופך אותו לגימיק שיווקי ותו לא.


מצב מאקרו שימושי, רפאל קאהאן מצב מאקרו שימושי | רפאל קאהאן מצב מאקרו שימושי, רפאל קאהאן


מצלמת הסלפי בת ה-16 מגה-פיקסל היא אותה אחת מה-9 הרגיל וגם כאן היא מספקת צילומים טובים. זו אותה מצלמה שהיתה עוד בוואן פלוס 7 פרו. כך שלא מדובר בדגם החדש ביותר. הבעיה העיקרית שלה הוא צילום לילה שם היא לא מגיעה לביצועים שתקבלו ממכשירים עם מצלמות מודרניות יותר. צילום הווידאו טוב באור יום ויש כאן גם מצב צילום ברזולוציית 4K ב-120 פריימים לשנייה. זה מאפשר לקבל סרטונים באיכות מצוינת ולהאט אותם בלי לאבד איכות. יש גם אפשרות למצב לילה ומצב דיוקן בצילומי הווידאו אבל זה גימיקי להחריד ולא ממש שימושי. לסיכום, הצילום אולי עדיין לא תכונת הדגל של וואן פלוס, אבל המצלמה הזו מכסה את כל המצבים השונים שאי פעם תיתקלו בהם עם הסמארטפון וברוב המוחלט שלהם היא עושה זאת טוב מאוד.

סיכום ואלטרנטיבות: עדיין לא מספיק מלוטש לטעון לכתר המכשיר הטוב ביותר במחירו

הוואן פלוס 9 פרו יעלה לכם בין 3,300 שקל לדגם הבסיסי ביותר שלו ל-4,400 שקל לדגם הבכיר עם 12 גיגה-בייט זכרון פעולה ו-256 גיגה-בייט אחסון. זה לא מעט. למעשה זה יותר מרוב המתחרים הסינים למעט Oppo. האח החורג בדמות ה-Find X3 pro עולה כמעט אותו הכסף ויש לו מצלמת מיקרוסקופ. לשיאומי יש את המי 11 שמעניק הרבה מאוד מכשיר לשקל אבל כמובן שהגימור פחות מרשים - המצלמה לעומת זאת טובה באותה המידה ובחלק מהמצבים אפילו טיפה יותר. הסמסונג גלקסי S21 פלוס יעניק לכם תמורה טובה יותר בזכות מחיר ממוצע נמוך יותר ברוב במקרים ומצלמה יותר מלוטשת. יש גם את ה-S21 אולטרה שעולה כמעט כמו הדגם הבכיר של ה-9 פרו אבל הרבה יותר מלוטש וחזק ממנו. ויש את האאוטסיידר, האסוס רוג פון 5 שלו מפרט עוצמתי הרבה יותר ושלמרות ייעודו לגיימינג יודע גם לעבוד מצוין כטלפון ליום יום.


הרבה מתחרים מציעים לא פחות באותו המחיר ואף יותר, רפאל קאהאן הרבה מתחרים מציעים לא פחות באותו המחיר ואף יותר | רפאל קאהאן הרבה מתחרים מציעים לא פחות באותו המחיר ואף יותר, רפאל קאהאן


בסך הכל ה-9 פרו לא נותן הרבה יותר מאשר ה-9. על הנייר יש לו יותר נקודות זכות, יש לו מסך מרהיב, מבנה ממתכת והגנה מפני מים ואבק. אבל בפועל, למעט המסך המרשים, כל השאר לא באמת שונה אצל המתחרים. המצלמה של סמסונג וכעת גם של שיאומי טובה יותר. חיי הסוללה שלו קצרים מדי למכשיר ב-2021, גם אם מהירות הטעינה מרשימה. מי שמקבל את המגבלות האלה ומעוניין במסך משובח מסוגו כמו גם במכשיר שימשיך לקבל עדכוני תוכנה שוטפים, חוויית אנדרואיד נקייה ומכשיר שלא לכל אחד יש, אז ה-9 פרו עונה על כל הדרישות האלה. אבל אם אתם מחפשים ביצועי מצלמה, חיי סוללה ארוכים ועיצוב יותר שימושי, אז אולי הוא לא המכשיר שיתאים לכם. פעם וואן פלוס חרטה על דגלה להעניק חוויית מכשיר דגל במחיר שווה לכל כיס - עם ה-9 פרו היא מעניקה 95% מחויית מכשיר דגל במחיר גבוה יותר מהמתחרים. אז או שהיא תוריד את המחיר או שתוסיף פיצ'ר שיכה את התחרות, בינתיים היא תקועה בין לבין ולמעט חובבי המותג המושבעים לא בטוח שה-9 פרו יהפוך ללהיט עליו בנתה החברה.


תגיות