אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עברי לידר: "זכיתי לאהוב את סוזאן" עברי לידר והתזמורת הפילהרמונית | צילום: באדיבות הפילהרמונית הישראלית‬

עברי לידר: "זכיתי לאהוב את סוזאן"

לידר יחבור לפילהרמונית בינואר למופע משירי לאונרד כהן: "זה כבוד גדול. לקח לי 4 שניות להגיד כן"

29.08.2021, 08:34 | מאיה נחום שחל

בשנה האחרונה עברי לידר לא הפסיק להמציא את עצמו מחדש ולהפתיע את הקהל: אחרי שהוציא את ספר הילדים "קרנפוני, ג'וקיפוד וחברים", וכיכב לראשונה כשחקן טלוויזיה בסדרת הנוער "פלמ"ח" (בתפקיד נתן אלתרמן, לא פחות), היעד הבא שלו הוא להיכנס לנעליו של לאונרד כהן על הבמה. ב־3–4 בינואר יחבור לידר לתזמורת הפילהרמונית הישראלית לקונצרט משירי כהן בהיכל התרבות. "לאונרד הוא אחד משלושת היוצרים החשובים בהיסטוריה לטעמי, וזה כבוד גדול להצדיע לו", הוא אומר.

עברי לידר והתזמורת הפילהרמונית, צילום: באדיבות הפילהרמונית הישראלית‬ עברי לידר והתזמורת הפילהרמונית | צילום: באדיבות הפילהרמונית הישראלית‬ עברי לידר והתזמורת הפילהרמונית, צילום: באדיבות הפילהרמונית הישראלית‬

העולם התזמורתי אינו זר ללידר שמנגן על פסנתר מגיל 5, למד קומפוזיציה ותזמור ובגיל 21 כתב מוזיקה לתזמורת הבלט ההולנדי NDT עבור עבודת המחול של אוהד נהרין. המופע משירי כהן יהיה הפעם השנייה שלידר והפילהרמונית נפגשים. הפעם הראשונה התקיימה רגע לפני שפרצה הקורונה לחיינו, אז היו אלה שיריו של לידר, שזכו לעיבוד קונצרטנטי של המנצח והמעבד אילן מוכיח. "הערב הראשון היה מדהים ואחת החוויות המוזיקליות המעניינות והמרגשות שהיו לי", מספר לידר. בתום הקונצרט ההוא הפילהרמונית הציעה לו לעשות ערב משירי כהן, ו"לקח לי ארבע שניות להגיד כן, כי זה לא משהו שאתה יכול להתלבט עליו. רק אחר כך נלחצתי וחשבתי על האחריות הגדולה שזה מצריך".

מתי גילית את לאונרד כהן?

"עבור רוב האנשים כהן זה 'סוזאן' או 'הללויה', אבל אני התחלתי להאזין לו כילד קטן עם 'First We Take Manhattan' וזה הגניב אותי ממש. מאוחר יותר הוא הפך להיות אחד הזמרים־היוצרים החשובים בעולמי, וזכיתי להיות בהופעה שלו ברויאל אלברט הול בלונדון לפני שמונה שנים, שהיתה אחת ההופעות המרגשות שראיתי". 

החיבור בין עולמות מוזיקליים שונים, כמו פופ וקלאסי, הוא מאתגר מאוד, אך מוכיח כבר הוכיח בעבר שהוא יודע לעשות את זה, עם שורת שיתופי פעולה עם יהודית רביץ, יוני רכטר ואחרים. אז מהו סוד החיבור? "הסוד הוא לא לנסות להביא את הפילהרמונית לעולם שלי, אלא לבוא לעולם שלהם, לעשות קונצרט", אומר לידר. "אפילו ברמת התאורה והבמה, אני רוצה לבוא לעולם שלהם ולא שיקשטו את העולם שלי. אתה מתאים את עצמך, ומה שחשוב הוא להרגיש שאתה מסוגל לעשות את זה, להכיר מוזיקה קלאסית, להבין את הדינמיקה והקצב של התזמורת, את החולשות והחוזקות שלה. זה טריקי, אבל כך מגיעים לתוצאות הטובות ביותר".


תגיות