אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ההיסטריה שככה ועלבד נתקעה עם מלאי מגבוני חיטוי ורווח שצנח מפעל על בד במשואות יצחק | צילום: אבי רוקח

ההיסטריה שככה ועלבד נתקעה עם מלאי מגבוני חיטוי ורווח שצנח

עם הגעת החיסונים וההסתגלות לחיים בצד הקורונה נפלו הביקושים של עלבד והתוצאות בארה"ב נפגעו. שיעור הרווח הגולמי ירד מ־26% ל־22%, והרווח התפעולי נחתך ב־40%. בשורה התחתונה נפל הרווח הנקי ב־60% והסתכם ב־10 מיליון שקל

30.08.2021, 19:57 | חזי שטרנליכט

הקסם של מגבוני החיטוי הלך והתפוגג ככל שהגיעו החיסונים והעולם למד לחיות לצד המגפה, וזה ניכר בתוצאות יצרנית המגבונים על בד . הרווח הנקי צנח ברבעון השני בשל ירידה בביקוש למגבוני החיטוי בארה"ב, כך דיווחה החברה, והיום (ב') צנחה מנייתה ב־13.6% למחיר המגלם לה שווי של 500 מיליון שקל. מתחילת השנה נסוגה המניה בכ־32%, זאת לאחר שבשנת 2020 זינקה המניה ב־261.3%. נראה שהמשקיעים פחות התרשמו מהצלחת החברה לשמור על רמת הכנסות דומה לזו שנרשמה ברבעון שבו פרצה המגפה. 


קראו עוד בכלכליסט:



עלבד, מיצרניות המגבונים למותגים הפרטיים הגדולים בעולם, מצויה בשליטת קיבוץ משואות יצחק (61%) והיתרה בידי הציבור. התפרצות הקורונה ברבעון השני של 2020 הובילה לרבעון חזק עם שיעור רווח נקי של 7% מההכנסות, נתון שברבעון השלישי טיפס ל־11% מתוך ההכנסות.


המנכ"ל חדן מסיקה, צילום: גיל נחושתן המנכ"ל חדן מסיקה | צילום: גיל נחושתן המנכ"ל חדן מסיקה, צילום: גיל נחושתן



ברבעון האחרון חלה ירידה גדולה בביקושים למגבוני חיטוי בארה"ב, וזו פגעה בתוצאות החברה־הבת של עלבד בארה"ב וגררה עלייה במלאים והרעה בתזרים המזומנים. עם זאת, נראה כי הקורונה טרם אמרה את המילה האחרונה, ובחברה מעריכים כי צפויה התאוששות בביקושים למוצרים המדוברים, שתסייע במכירת המלאי שלה בחודשים הקרובים.

אמנם ברבעון שחלף עלו ההכנסות של עלבד קלות ב־0.3% ל־380 מיליון שקל, אך שיעור הרווח הגולמי ירד מ־26% ל־22%, וכתוצאה הרווח התפעולי נחתך ב־40% ל־26.5 מיליון שקל. בשורה התחתונה נפל הרווח הנקי ב־60% והסתכם ב־10.1 מיליון שקל.

נוכח הירידה במכירות תפחו המלאים של החברה. אם את 2020 סיכמה עלבד עם מלאי בשווי של 302 מיליון שקל, הרי שברבעון השני עלה זה ל־473.3 מיליון שקל. בנוסף פועלות לרעת החברה העלייה במחירי התובלה הימית והתייקרות חומרי הגלם. אלה צפויות להמשיך ולשחוק את שיעור הרווח הגולמי, גם אם בעתיד ישחקו תפקיד חיובי - בעת מכירת המלאים שיוצרו יותר בזול.


מפעל עלבד במשואות יצחק, צילום: אבי רוקח מפעל עלבד במשואות יצחק | צילום: אבי רוקח מפעל עלבד במשואות יצחק, צילום: אבי רוקח



ברבעון שחלף אוחדו לראשונה, בחלק מהתקופה, תוצאות אופטימל קייר הספרדית, שעל רכישתה הודיעה עלבד במאי האחרון. בעלבד ציינו כי קצב ההכנסות של החברה הספרדית ב־2021 משקף עלייה של כ־20% בהשוואה ל־2019, טרום הקורונה, בעוד קצב הצמיחה הממוצע בענף בתקופה זו נאמד ב־7%.

בנוסף ניצלה עלבד הזדמנות עסקית באפריל האחרון. המתחרה פירסט קוואליטי האמריקאית הפסיקה את ייצור הטמפונים, ועלבד פנתה ללקוחותיה והשיגה חוזים לאספקת טמפונים ב־20 מיליון דולר מסוף השנה.

מנכ"ל החברה דן מסיקה אמר על התוצאות כי "התוצאות שהושגו חרף ירידה בביקושים למגבוני חיטוי ועלייה משמעותית ביבוא מוצרי חיטוי בשוק האמריקאי, ונוכח עלייה במחירי חומרי הגלם והלוגיסטיקה הימית, מעידות על הצלחת הפעולות שנקטנו ליעילות ייצור גבוהה במפעלים ולמינוף יכולות האינטגרציה האנכית שלנו. עם ההתאוששות בביקושים למוצרי החיטוי בחודשים הקרובים תוכל עלבד להמשיך ולשפר את הרווחיות. ה־EBITDA משקף צמיחה של 50% בהשוואה ל־2019, טרום השפעות מגפת הקורונה".


תגיות