אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עורך הדין אסף בן חור: כך תפרסו חובות ותצילו את העסק שלכם עו"ד אסף בן-חור | עדי שמאי

עורך הדין אסף בן חור: כך תפרסו חובות ותצילו את העסק שלכם

משבר הקורונה לא שינה את המציאות שבה החובות של חברות, עסקים ומשקי בית פרטיים הלכו וגדלו, אלא העצים אותה לממדים מסוכנים

31.08.2021, 12:21 | בשיתוף Visionet

את שנת 2020 סיימה מדינת ישראל עם פחות 30 אלף עסקים מאשר בתחילת השנה, והתחזית למחצית השנייה של שנת 2021 עגומה עוד יותר, כאשר הצפי הוא כי בחודשים הקרובים מתוך עשרה עסקים פעילים, אחד צפוי להיסגר, כיוון שיותר עצמאים ובעלי עסקים מוצאים את עצמם בחובות שאין להם שום יכולת להתמודד איתם לבד.

זאת הסיבה כי בשנים האחרונות צצו להן לא מעט חברות פרטיות שמציעות לבעלי עסקים ולקהל הפרטי עזרה כלכלית דרך הלוואות חוץ בנקאיות, וכך גם עושים מעת לעת נציגי הבנקים השונים. 

במידה ומדובר בחברה בע"מ, עסק או משק בית פרטי והחובות שלהם קטנים יחסית, זו בהחלט אפשרות לא רעה, אולם לרוב תהיה זו ההצעה הגרועה ביותר שניתן לקבל.

עורך הדין אסף בן חור – כדאי להכיר

עו"ד אסף בן-חור, עדי שמאי עו"ד אסף בן-חור | עדי שמאי עו"ד אסף בן-חור, עדי שמאי

אם גם אתם מרגישים חנוקים, ונואשים לקבל עזרה שתחזיק את העסק שלכם עם הראש מעל למים, אפשרות יעילה הרבה יותר מאשר להתחייב לעוד הלוואה נוספת, היא להגיע להסדר חובות מול הנושים השונים.

אין מדובר במשימה קלה אך יש מי שמתמחים בדבר, ומי שנחשב לאוטוריטה בתחום זה הוא עורך הדין אסף בן חור, המייצג בהסדרי חוב תיקי הוצאה לפועל וגם בחדלות פירעון.

עד לפני מספר שנים, אסף בן חור היה שף, בעל עסקים בתחום המזון, אולם העסק האחרון שהיה בבעלותו, בית קפה במרכז תל אביב, ריסק אותו כלכלית. בתוך עשרה חודשים בלבד אסף צבר חובות של קרוב למיליון שקלים, אך במקום לקחת הלוואה גדולה נוספת ולהעצים את השבר, ורגע לפני שבחר באפשרות של פשיטת רגל, במיומנות מרשימה הוא הצליח להגיע להסדר עם כל הנושים להם היה חייב כספים.

תהליך השיקום הכלכלי ארך כארבע שנים ולאחריהם החליט לקחת על עצמו שליחות – ללוות חייבים בסגירת החובות ולתת להם את האפשרות לצאת לחיים חדשים נטולי חובות.

בין היתר, הניסיון האישי שעבר, כאשר הרגיש כיצד הקרקע נשמטת מתחתיו,  הפכו אותו לאחד מעורכי הדין המבוקשים ביותר על ידי בעלי עסקים קטנים וגדולים, שנקלעו למצב של חובות רבים בבת אחת, ואינם יכולים לשלם את הכל ביחד אל מול ההוצאה לפועל וחדלות פירעון.

המשרד שלו מייצג גם זוכים וגם חייבים עד להגעה של הפתרון המושלם, מתוך ניסיון אישי ורב, לדאוג לכל לקוח בהתאם לנסיבות חייו וצרכיו האישיים.

בראיון אישי שאלנו את עורך דין אסף בן חור כיצד ניתן להבריא את העסק ו"להישאר בחיים" כאשר החובות הולכים וטופחים.

הנוסחה שתספר האם העסק שלכם מדמם בצורה הרסנית

ככל הנראה, הקורונה לא הולכת להיעלם לה בזמן הקרוב, הנה כבר מדברים על סגר של חודש וחצי וכמובן שמדובר במכה אנושה לבעלי העסקים בישראל.

אומנם בימים אלו אזרחי ישראל החלו לקבל את החיסון השלישי, וסביר להניח כי זה לא יהיה האחרון. מנגד, לא נראה כי המשק הולך לחזור לשגרה מלאה, מה שאומר שיהיו פחות לקוחות ויותר חובות.

אך בעוד שלקורונה יש חיסון, עבור בעלי העסקים אין תרופות פלא, והאתגר להמשיך בפעילות הפכה להיות קשה ומאתגרת עוד יותר. לעשות את זה לבד זו שגיאה נוראית, כי אין לבעל העסק את היכולת להסתכל באובייקטיביות מלאה על העסק שלו ולרוב ההחלטות מתקבלות מהרגש או מהתקווה ופחות מהשכל הישר.

מה ניתן לעשות כאשר הקושי הכלכלי מתחיל להכביד בצורה כזו שמרוב עצים כבר לא רואים את היער?

קודם כל, רצוי מאוד לא לחכות למצב של קריסה, עדיף להתחיל לטפל ביוזמה של בעל העסק ולא מתוך התגוננות מפני נושים.

כדי לפשט את הדברים, עורך דין אסף בן חור סיפר לנו על הנוסחה שלו לניתוח המצב: "ברגע שישנו עסק שהמחזור השנתי הממוצע שלו הוא לצורך הדוגמא מיליון שקלים ברוטו, אך החובות שלו לבנקים ולשאר ספקים עומד על שני מיליון שקלים, זהו תמרור אדום שאומר כי חייבים לעמוד ולבחון מחדש את פני הדברים. צריך לפתוח כל הסכם ולנהל מו"מ לגביו, להכין את הקרקע לפריסת חובות חדשה, לבקש את הגנת בית המשפט ולמעשה לעשות תהליך הבראה לעסק. זאת מפני שבפועל יוצא שאותו עסק בכל חודש משלם יותר כסף לחובות מאשר גובה את ההכנסות שלו, לאורך זמן החובות תופחים ולא מצטמצמים.

בדרך כלל זה מתחיל בחובות קטנים יותר, אבל מבלי לשים לב הדימום הזה מתעצם, עד כדי פשיטת רגל של ממש – מומלץ לא להגיע לשם כמובן כיוון שלהליך של חדלות פירעון (פשיטת רגל) ההשלכות מאוד לא טובות על האדם לאורך שנים רבות".

מדוע לא כדאי להגיע להליך של פשיטת רגל?

"הליך של פשיטת רגל הוא הפתרון הקל אבל הרע ביותר, ולטעמי זו צריכה להיות האפשרות האחרונה לכל בעל חברה. אני בכלל חושב שצריך להסתכל גם על הכסף שמגיע לבעל העסק מלקוחות ולגבות אותו בכל דרך חוקית, לפחות חלק מהחובות ניתן לשלם על ידי שינוי מערך הגבייה בעסק. 

אחת הבעיות בפשיטת רגל היא שבזמן פשיטת הרגל אי אפשר להיות יותר בעלי מניות בחברה או להחזיק עסק עם עובדים והתחייבויות, כי כל עוד נמצאים בתהליך השיקום – לא ניתן ליצור התחייבויות חדשות ללא פיקוח ואישור מתאים. 

חשוב לציין, שכן אפשר בנסיבות מסוימות להיות עצמאי - אך אסור לעבוד עם אשראי או להעסיק עובדים, האישור כמובן חריג ומצריך את אישור בית המשפט.

נקודה נוספת היא שבהליך של פשיטת רגל, ההסדרים נגזרים על אחוזים נמוכים, לרוב סביב ה-30% אבל זה בהחלט תלוי בנסיבות של כל תיק ותיק. כאשר הולכים להסדר חוב אמנם משלמים יותר – אך נמנעים מכל ההשלכות שיש להליך פשיטת הרגל על החייב.

חשוב לזכור, פשיטת רגל דינה כתם גדול והשפעות שלילות אל מול כל הבנקים השונים, זה אומר שתהיה לכם בעיה במסגרת האשראי, הלוואות וכד', כך שכדאי לקחת בחשבון את כל אלו ולהתייעץ עם עורך דין הבקיא בנושא החובות, לפני שממהרים לפשיטת רגל".

הסדר חובות מול הנושים - כך עושים זאת נכון

"בדיוק כפי שאני הצלחתי למחוק חלק נכבד מהחובות שהיו לי בקריירה הקודמת שלי כבעלים של בית קפה, ושמרתי על רזומה נקי, כך אני ממליץ היום לבעלי עסקים שנקלעו לקשיים לחפש ולהגיע להסדר דומה מול מי שהם חייבים להם כספים. לחתור למו"מ ולא לוותר.

בפועל מה שאני עושה הוא לפנות לכל נושה באופן אישי, להציג לו את המצב ולהציע לו הצעה הגיונית והוגנת לשני הצדדים, גם להוריד את חלק מסך החוב ולפרוס את היתרה לתשלומים הוגנים. זה צעד טוב לכולם וגם מהלך שבונה אמינות מול הספקים. אף ספק לא ישמח שלקוח שלו פושט רגל, תמיד יעדיפו לעזור.

אני עושה זאת לא רק מול הספקים השונים, אלא ניגש גם אל הבנקים ומציע להם את אותה ההצעה. נכון שעם הבנק קצת יותר קשה – אבל זה אפשרי וזה קורה בעשרות מיקרים מידי יום! 

אני יכול לומר לך כי בדרך כלל מגיעים להפחתה של 40 עד ל 60 אחוז מגובה החוב כולו, וגם פריסת התשלומים נוחה יותר", הסביר אסף על התהליך שבו הוא מתמחה.

מדוע לנושים ולבנקים להסכים להצעה שלך?

"יש אמרה מפורסת שאומרת כי עדיף ציפור אחת ביד מאשר שתיים על העץ.

ממצב של חדלות פירעון אף אחד לא הרוויח, כולם מפסידים, לכן גם הם יודעים כי אם לא יבואו לקראת מי שחייב להם כספים, מאוד יכול להיות שלא תהיה לו עוד ברירה והוא יחל בהליך של פשיטת רגל, אז הסיכוי שהם יראו את מלוא הסכום, או חלק נכבד ממנו שחייבים להם, יהיה קטן עד לא קיים", השיב אסף.

עורך הדין אסף בן חור – יצירת קשר

עו"ד אסף בן-חור, עדי שמאי עו"ד אסף בן-חור | עדי שמאי עו"ד אסף בן-חור, עדי שמאי

"ככל שמערכת גביית החובות גדולה ומשומנת יותר, כך גם היכולת של עסק שנמצא בצרות להשתקם טובה יותר. אחת הטעויות הגדולות של בעלי עסקים היא – שהם עושים את העבודה ולא גובים את הכסף. מדובר בתופעה רחבה שמושפעת ממוסר התשלומים הלקוי שיש לנו במדינה. אבל כאשר אנחנו נכנסים לתמונה, אנחנו מביאים את הכסף לעסק, זה מאפשר לעסק להמשיך להתקיים, ונותן חמצן.

כשעושים גבייה משפטית בצורה נכונה ושיטתית, אנחנו נראה זאת מיד בתזרים המזומנים של העסק, כאשר פתאום החובות הישנים משולמים, וזה מעניק חמצן ודלק לעסק להמשיך לפעול ולשגשג. כך שעסק שיתנהל נכון מבחינה משפטית אסטרטגית, יכולת ההישרדות שלו גבוהה יותר", סיכם עבורנו את הדברים אסף בן חור.

אם גם העסק שלכם מקרטע ואתם לא מבינים כיצד תוכלו לצאת מהבוץ לנוכח החובות, יש מוצא, ביצוע גבייה משפטית חכמה והסדר חובות מול הנושים כולם, יכולים להציל את העסק שלכם.

לפרטים נוספים אודות התהליך, ניתן לשוחח עם עורך הדין אסף בן חור בטלפון: 03-6024433

אתר>>

פייסבוק>>

תגיות