אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עוף בגריל אבו אנואר – פנינה קולינרית בדרום עוף אבו אנואר | יח"צ

עוף בגריל אבו אנואר – פנינה קולינרית בדרום

בעשור האחרון ישראל הפכה להיות לאחת מבירות האוכל הגדולות והמרשימות ביותר בעולם

01.09.2021, 12:20 | בשיתוף Visionet

בזכות מסעדות שף מפוארות ושפים מצוינים שעושים חיל גם מעבר לים, אבל לפעמים את האוצרות הקולינרים האמיתיים מוצאים דווקא במקומות שלא מצפים, ואחד מהם הוא עוף בגריל אבו אנואר בעיר רהט.

את העופות השונים אפשר למצוא בוריאציות שונות בכל מטבח ברחבי ישראל לאורך כל ימות השבוע. עבור האשכנזים התרופה הכי טובה כשחולים היא מרק עוף בריא, והמזרחיים יודעים לתבל עופות עם טעם ספייסי, אבל האהבה המשותפת לכולם היא עוף בגריל.

מי שלקח את האהבה המשותפת הזאת של כולם, והפך אותה לאומנות של ממש הוא אנואר אבו מדיעם, בן 37 מרהט, שירש מאביו את העסק לעופות בגריל לפני כ- 15 שנים, וכיום עולים אליו לרגל מאות של אנשים מכל רחבי הארץ בכל שבוע מחדש.

גם אנחנו קפצנו למסע של טעימות, חזרנו מאוהבים בטעמים שלא מוצאים בכל יום, גם לא במסעדות השף הכי מפורסמות.

עוף אבו אנואר, יח"צ עוף אבו אנואר | יח"צ עוף אבו אנואר, יח"צ

עוף בגריל אבו אנואר – הלקוחות לא מפסיקים להלל

עוף בגריל אבו אנואר הוא עסק בן 40 שנים. מי שהקים אותו אבא של אנואר אבו מדיעם, ולפני כ- 15 שנים הבן קיבל את המפתחות של העסק שהפך להיות לאימפריה של עופות, אליה עולים לרגל מכל קצוות הארץ.

הגענו למקום המדובר ברהט בשעת צהריים באמצע השבוע, ולא הופתענו לגלות כי התור במקום היה ארוך מאוד. לא מדובר במסעדה ואין פה מקומות ישיבה, אלא זהו מקום שאליו באים לקחת עופות משובחים שיצאו בזה הרגע מהגריל ולקחת, טייק אווי במיטבו.

ניצלנו את ההזדמנות לשוחח עם כמה מהלקוחות שהגיעו למקום, דוד.ו תושב באר שבע סיפר לנו: "אני לקוח קבוע כבר לאורך שנים, אבא שלי היה זה שהכיר לי את המקום, וכיום הילדים שלי דורשים בתקיפות שלפחות פעמיים בשבוע אני אביא להם את העופות של אבו אנואר לארוחת צהריים. המקום נקי, העופות טעימים בטירוף והמחירים נוחים לכל כיס, פשוט שלמות".

גם אליהו.ב הרעיף מחמאות: "אני סוכן מכירות שעובד באזור הדרום, כך שיצא לי להכיר את המקום הזה ברהט, והיום שבו קניתי פה עוף בפעם הראשונה, היה אחד מהימים הכי טובים שלי בחיים. קשה להסביר במילים את הטעם ואת הפריכות של העופות, רואים שמדובר בעופות טריים ומי שמכינים אותם יודעים את העבודה, אני ממליץ בחום לכל מי שעובר בסביבה, תגיעו ו"תתמכרו".

מגוון של עופות בגריל והפתעה קטנה נוספת

עוף אבו אנואר, יח"צ עוף אבו אנואר | יח"צ עוף אבו אנואר, יח"צ

במקום עצמו יש שלושה רוסטרים ענקיים, ואל שלושתם במכה אחת ניתן להכניס 63 עופות. למדנו כי תהליך הצלייה נמשך בין 3 וחצי ל 4 שעות, עד שהעופות מתבשלים כמו שצריך מבפנים.

זאת אחת הסיבות שהמקום פעיל החל מ- 09:00 בבוקר ועד השעה 22:00, כאשר התחלופה של העופות לא עוצרת לרגע אחד.

על הגריל צולים שלושה סוגי עופות:

  • עוף בגריל במילוי כבד ובצל.
  • עוף בגריל במילוי של עלי גפן.
  • עוף בגריל ממולא בחיטה.

אם תבקשו יפה, אבו אנואר יפנק אתכם גם במנה של מקלובה ביתית טעימה ביותר. כל עוף מגיע עם רטבים מיוחדים תוצרת בית גם כן, בין היתר, יש רוטב של לימון עם שום ופלפל ירוק.

יש מי שאוהבים לאכול את העוף שלהם ביחד עם יוגורט בצד, ומומלץ להצטייד גם בכמה מגשיות של חמוצים שאבו אנואר מכין גם כן, הם מגיעים בגדלים שונים.

עוף בגריל אבו אנואר – יצירת קשר

עוף אבו אנואר, יח"צ עוף אבו אנואר | יח"צ עוף אבו אנואר, יח"צ

לאחר שטעמנו מהעופות המופלאים, ורגע לפני שנפרדנו לשלום, שאלנו את אבו אנואר לגבי התוכניות שלו לעתיד.

שמחנו לשמוע ממנו כי לאור הדרישה הגדולה של הלקוחות, בקרוב מאוד הוא מתכוון להוסיף גם מספר שולחנות וכיסאות לישיבה, כך שאפשר יהיה להתפנק מהעופות בגריל בו במקום, ולא רק לבוא ולקחת.

אם אתם בעלי חברות או עסקים, או מבקשים לעשות חפלה משפחתית גדולה, אבו אנואר מקבל הזמנות מראש של 20 עופות ומעלה, ואלו יגיעו אליכם בשירות משלוחים מיוחד.

לפרטים והזמנות חייגו עכשיו: 08-862-7770 או 052-395-6626

לפייסבוק שלנו>>

תגיות