אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מספר הדירות במכרזי רשות המקרקעין מתחילת 2021 - הגבוה בעשור האחרון פרויקט מגורים בבנייה | ליטל גואלמן

מספר הדירות במכרזי רשות המקרקעין מתחילת 2021 - הגבוה בעשור האחרון

הרשות פרסמה מכרזים ליותר מ-52 אלף דירות בינואר-אוגוסט. לשם השוואה, ב-2018, שבה נרשם שיא שנתי של 70 אלף דירות במכרזים, פורסמו עד אוגוסט מכרזים לבניית 34 אלף דירות בלבד

01.09.2021, 15:59 | אמיתי גזית

יותר מ-52 אלף דירות במכרזים שרשות מקרקעי ישראל פרסמה עד עתה בחודשים ינואר עד אוגוסט בשנת 2021. זה הנתון הגבוה ביותר שנרשם לכל הפחות בעשור האחרון. לשם השוואה בשנת 2018 שבה נרשם שיא של 70 אלף דירות במכרזים שפורסמו לאורך כל השנה, עד אוגוסט פורסמו מכרזים לבניית 34 אלף דירות בלבד. מספר הדירות במכרזים השנה עד עתה, גבוה ביותר מפי-2 בהשוואה לשנה שעברה שבה עד אוגוסט פורסמו מכרזים לבניית 24 אלף דירות, על רקע השיתוק הממשלתי באותה עה.

קראו עוד בכלכליסט:

בתקופה המקבילה בשנים 2017 ו-2019 מספר הדירות במכרזים שרמ"י פרסמה היה כ-27 אלף.

עם זאת כפי שנחשף בכלכליסט בתחילת השבוע רשות מקרקעי ישראל שיווקה עד עתה כמעט את כל המתחמים הזמינים לבנייה באזור תל אביב והמרכז, ולכן לא בטוח שעד סוף השנה הנתונים ישתפרו בהרבה.

פרויקט בנייה בבאר יעקב, אבי מועלם פרויקט בנייה בבאר יעקב | אבי מועלם פרויקט בנייה בבאר יעקב, אבי מועלם

למשל, מבדיקת "כלכליסט" עולה כי במחוז ת"א נותרה לרשות מקרקעי ישראל (רמ"י) קרקע להקמת 320 יח"ד בלבד עד סוף השנה.

בנוסף, פרסום מכרז אינו מבטיח כי בסופו של דבר תחתם עסקה עם חברת בנייה, והפרויקט ייבנה. מדי שנה יש פערים של עשרות אלפי דירות בין מספר הדירות במכרזים שפורסמו, לעומת מספר הדירות במכרזים שהושלמו בהצלחה ונחתמו בהם עסקאות עם חברות בנייה.

עם זאת על רקע עליית מחירי הדירות השנה הביקוש לקרקעות היה ער במיוחד, ולכן הערכות הן כי מרבית המכרזים האלה יסגרו בהצלחה.

שר הבינוי והשיכון זאב אלקין אמר על הנתונים כי "קידום בנייה, הגדלת היצע הדירות וחתירה לדיור בר השגה עבור אזרחי ישראל הן גולת הכותרת בפעילות משרד הבינוי והשיכון. מספר השיווקים הגבוה, מהווה דוגמא לתנופת הפיתוח האדירה בה אנו נמצאים. מרגע הגעתי אל המשרד הנחתי את כל הגורמים לפעול ללא לאות במטרה להסיר חסמים ולקדם שיווקים, מתוך ראייה כי חשיבותם הינה רבה, ראשית, עבור הציבור, שנית עבור הקבלנים והיזמים וכמובן גם עבור הרשויות המקומיות. צריך לזכור כי ענף הנדלן הוא הקטר של הכלכלה הישראלית ופיתוחו  משמע קידום המדינה ודאגה ליציבותה". 

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, אביעד פרדימן: " אני שמח בכך שהעבודה המשותפת של המשרד עם רמ"י מול הרשויות המקומיות מביאה תוצאות מיידיות בשטח. שיווקים יעילים הם הבסיס להתמודדות עם הצורך של האוכלוסייה הגדלה בפתרונות דיור. אם בעבר שיווקי קרקע היוו חסם בתחום הדיור, היום אנו פועלים באופן אינטנסיבי, חכם ואפקטיבי במטרה לייצר את ההיצע אליו אנו משוועים. וככל שניתקל בחסמים נפעל בכל הכלים להסרתם, לטובת אזרחי ישראל".

מנהל רשות מקרקעי ישראל, יעקב (ינקי) קוינט:  "אני מברך על ההישגים מצוינים בהגדלת היצע ייחידות  הדיור בשמונת  החודשים  הראשונים  של  השנה. נתונים אלו  גבוהים, לעת הזו, בכ-60% משנת 2018 בה  היו נתוני  השיווק הגבוהים  ביותר  עד כה. למרות החסמים  והקשיים, תמשיך הרשות, בעבודה משותפת עם משב"ש,  הרשויות  המקומיות  ויתר משרדי הממשלה,  במאמציה לעמוד  בהצלחה ביעדים  ובאתגרים  שהציבה הממשלה  לטובת פתרון משבר הדיור".



תגיות