אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ויקטורי הכפילה את ההשקעה שלה בקרנות גידור סופר ויקטורי בהרצליה | צילום: יאיר שגיא

ויקטורי הכפילה את ההשקעה שלה בקרנות גידור

השקעות רשת הקמעונאות בקרנות גידור עמדה בסוף הרבעון השני על 56.4 מיליון שקל ‑ כמעט פי 2 מבסוף 2020. ההשקעה בקרנות הגידור, שהחלה לאחר שפרץ משבר הקורונה, מהווה 90% מכל תיק ההשקעות של ויקטורי

02.09.2021, 07:25 | אלמוג עזר

האם אייל רביד, בעל השליטה ברשת ויקטורי, נערך למשבר נוסף או לברבור שחור? מדו"חות קמעונאית המזון לרבעון השני ולמחצית הראשונה של 2021, עולה כי היקף ההשקעה של ויקטורי בקרנות גידור כמעט הוכפל מתחילת השנה. 

קראו עוד בכלכליסט:

מהדו"חות עולה כי נכון לסוף  יוני, היקף ההשקעה של ויקטורי בקרנות גידור עומד על 56.4 מיליון שקל. מדובר על עלייה של 60% בהשוואה לרבעון הקודם, ועל קרוב לפי 2 מהיקף ההשקעה בקרנות גידור בסוף שנת 2020, שהסתכם ב־28.1 מיליון שקל. 

גם הדומיננטיות של קרנות הגידור בתיק ההשקעות של ויקטורי עלתה. נכון לסוף יוני, היקף התיק הוא 62.4 מיליון שקל. כלומר, הנתח של ההשקעה בקרנות גידור עומד על כמעט 90%. לשם השוואה, בסוף הרבעון הראשון, היקף התיק עמד על 41 מיליון שקל, כך שהנתח של ההשקעה בקרנות גידור עמד על 85%. 

ההשקעה בקרנות הגידור תרמה לעלייה של כמעט 10% ברווח הנקי של ויקטורי במחצית הראשונה, 14 מיליון שקל, שכן בתקופה הזו הסעיף שבו ההשקעה בקרנות כלולה — רווחים מנכסים פיננסים — הניב לה 3.7 מיליון שקל, לעומת הפסד של 3 מיליון שקל בתקופה המקבילה.

ויקטורי החלה להשקיע בקרנות גידור במהלך הרבעון השלישי של 2020. כלומר, ההשקעה של ויקטורי בתחום החלה לאחר שמשבר הקורונה פרץ. בסוף יוני 2020 תיק ההשקעות שלה הסתכם ב־43.3 מיליון שקל, והחברה לא השקיעה כלל בקרנות גידור. בסוף ספטמבר 2020, תיק ההשקעות שלה הסתכם ב־48.3 מיליון שקל, ומתוכם 20 מיליון שקל הושקעו בקרנות גידור.  

קרן גידור היא כלי השקעה למשקיעים כשירים וגופים גדולים בלבד, שכן על פי רוב סף ההשקעה הנדרש מלקוח בודד עומד על מאות אלפי דולרים ומעלה. קרנות גידור נוקטות באסטרטגיות השקעה מורכבות, הכוללות, בין היתר, פוזיציות לונג ושורט על מניות ומדדים,  במטרה לגדר את כספי המשקיעים. 

אייל רביד, בעל השליטה ומנכ"ל רשת ויקטורי, צילום: אבי רוקח אייל רביד, בעל השליטה ומנכ"ל רשת ויקטורי | צילום: אבי רוקח אייל רביד, בעל השליטה ומנכ"ל רשת ויקטורי, צילום: אבי רוקח

לקרן גידור קלאסית יש ארבעה מצבי הפעלה: כשהשוק עולה, או יורד במעט, היא אמורה להשיא תשואה לשוק. כשהשוק עולה מאוד, היא אמורה להשיא תשואה נמוכה יותר, בשל עלויות הגידור. כשהשוק נופל, היא אמורה להרוויח או להסב הפסד נמוך משמעותית, בזכות אותם כלי גידור. 

משום כך, קרנות הגידור נחשבות למוצר שנועד לגוון את כלי ההשקעה של בעלי הממון והן לא תחליף להשקעה בקרנות פרייבט אקוויטי, קרנות נאמנות ומוצרי השקעה נוספים. 

ויקטורי משקיעה, בין היתר, בקרנות הגידור מקבוצת נוקד, שמנוהלת בידי רועי ורמוס ושלומי ברכה. ככל הידוע, עיקר הכסף מושקע בקרנות של נוקד. 

לחברת נוקד יש שלוש קרנות גידור: נוקד לונג, נוקד אקוויטי ונוקד אופרטיוניטי. הקרן הגדולה מבין השלוש, עם נכסים של 1.6 מיליארד שקל, היא נוקד אקוויטי, שאותה מנהל שי יצחקי. הקרן הניבה תשואה של 12.3% במחצית הראשונה של השנה, לעומת תשואה של 12.5% במדד תל אביב 125 שהוא מדד היחס. 

55% מנכסי הקרן מושקעים במניות ת"א 125, 12% מושקעים במניות יתר ושאר הנכסים במניות זרות. 

אייל רביד ואברהם רביד מחזיקים כל אחד ב־30% ממניות ויקטורי. הראשון הוא מנכ"ל החברה והשני הוא סמנכ"ל פיתוח עסקי ותפעול. 

סופר ויקטורי בהרצליה, צילום: יאיר שגיא סופר ויקטורי בהרצליה | צילום: יאיר שגיא סופר ויקטורי בהרצליה, צילום: יאיר שגיא

בסביבת החברה, שמנייתה ירדה ביותר מ־6% ב־12 החודשים האחרונים, שעשו חסד עם שוק המזון, מסבירים כי ההשקעה בקרנות הגידור אמורה לשרת בעתיד את המשך צמיחת החברה ואת הקמת תת־הרשת ויקטורי סיטי, שתתמקד במרכזי הערים. 

כמו כן, ויקטורי עתידה להשקיע 600 אלף דולר בחברת דריל, שמפתחת כלים טכנולוגיים לשיפור התקשורת עם הלקוח בנקודות מכירה פיזיות, באמצעות טכנולוגיה של בינה מלאכותית. ההון שייצבר בקרנות הגידור, שאמור לשמור על ערכו בעיתות משבר, יופנה בעתיד גם לביצוע ההשקעות האלו. 



תגיות