אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בדרך לתחרות בטלוויזיה הרב ערוצית: אושר ההסכם בין קשת ל-RGE אבי ניר מנכ"ל רשת | רונן אקרמן

בדרך לתחרות בטלוויזיה הרב ערוצית: אושר ההסכם בין קשת ל-RGE

רשות התחרות אישרה את ההסדר בין שני גופי התוכן הגדולים, במסגרתו תרכוש קשת כרבע ממניות RGE; זאת במטרה להקים פלטפורמת שידורים רב ערוצית חדשה וזולה שתתחרה בחברות הוותיקות ובראשן HOT ו-yes

02.09.2021, 19:41 | רועי ברגמן

בדרך למתחרה חדשה בשוק הטלוויזיה הרב ערוצית: רשות התחרות אישרה הערב (ה') לחברת הטלוויזיה קשת ולחברת המדיה RGE להקים פלטפורמה משותפת למכירת טלוויזיה רב ערוצית. במסגרת ההסדר תרכוש קשת 24.9% ממניות RGE, שמפעילה את ערוץ הילדים וכן את ערוצי ספורט 5. 

קראו עוד בכלכליסט:

העסקה בין הצדדים הובאה לאישור רשות התחרות לפני כחמישה חודשים, אך אישורה התעכב בשל לחצים כבדים שהופעלו מצד חברות הטלוויזיה הרב ערוציות הוותיקות שלא לאשר את העסקה. בתחילה היתה אמורה קשת לרכוש 49% ממניות RGE אך מבנה העסקה השתנה כדי לאפשר את התמיכה של רשות התחרות. 

אישור העסקה נחתם על ידי ממלאת מקום הממונה על התחרות, מיכל כהן, והוא ניתן לתקופה של 4 שנים שלאחריה ייבחן ההסדר מחדש. החשש המוקדם היה מהיווצרות כוח רב בידיים של שניים מהגופים החזקים בשוק התקשורת המקומי – קשת, הבעלים של ערוץ קשת 12 וחברת חדשות 12 ו-RGE. 

אבי ניר, מנכ”ל קשת, צילומים: אוראל כהן, דנה קופל אבי ניר, מנכ”ל קשת | צילומים: אוראל כהן, דנה קופל אבי ניר, מנכ”ל קשת, צילומים: אוראל כהן, דנה קופל

תחרות עם HOT, yes, סלקום ופרטנר

החבירה בין הצדדים נועדה כאמור להקים פלטפורמת שידורים רב ערוצית שתתחרה בגופים הקיימים היום בשוק: HOT, yes, סלקום ופרטנר. 

האופרציה החדשה צפויה להציע לצרכנים מחיר נמוך במיוחד בהשוואה להצעות הקיימות היום בשוק עבור חבילה שתכלול את ערוצי הברודקאסט המרכזיים, בהם קשת 12, רשת 13 וכאן לצד התכנים של RGE. 

שי רקנאטי - יו"ר קבוצת RGE, צילום: פזית עוז שי רקנאטי - יו"ר קבוצת RGE | צילום: פזית עוז שי רקנאטי - יו"ר קבוצת RGE, צילום: פזית עוז

הפלטפורמה החדשה תשדר על גבי האינטרנט (OTT) בדומה לסלקום, פרטנר וגם yes שמעבירה את לקוחותיה מתשתית הלוויין לאינטרנט במהלך שצפוי להסתיים ב-2026. בשני הגופים בונים על כך שהרגלי הצפייה של הצופים ימשיכו להשתנות עם כניסתם של גופים בינלאומיים נוספים ובראשם דיסני פלוס לשוק, כך שהפלטפורמה שלהם תספק את הבסיס ללקוחות שירצו לבחור מבין ספקי התוכן הבינלאומיים את אלה שמתאימים לצרכים שלהם.

ברשות התחרות בחנו האם בעקבות ההחזקה של קשת ו-RGE בתכנים שנחשבים לעוגנים חיוניים בפלטפורמות המתחרות, סביר שהן ינסו לפגוע במתחרות כדי להשיג יתרון לא הוגן, ומצאו כי בטווח הקצר לא צפוי שינוי משמעותי במבנה ההכנסות של קשת ו-RGE שנשען על חוזים קיימים ולכן לא קיים חשש לפגיעה בתחרות. 

עוד ציינו ברשות התחרות בהסבר לאישור המהלך כי "ענף התקשורת מאופיין בדינמיות רבה, הן מבחינה טכנולוגית והן מבחינת השינויים הרגולטוריים הצפויים בו, מה שמחזק את הצורך בבחינה מחודשת של ההסדר בטווח זמן קרוב יחסית".

מקשת ו-RGE נמסר: "השנים האחרונות הוכיחו שהתחרות בשוק התוכן, בארץ ובעולם, מול תאגידי הענק הבינלאומיים משנה את כללי המשחק. אנחנו שמחים שרשות התחרות ראתה את היתרון התחרותי בחיבור של קשת ו-RGE. שיתוף הפעולה יביא בשורה תחרותית לשוק התוכן המקומי ובשורה צרכנית לצופה הישראל".




תגיות