אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מקורות תפרוס סיב אופטי לאילת דרך צנרת המים מנכ"ל מקורות אלי כהן | צילום: אוראל כהן

בלעדי

מקורות תפרוס סיב אופטי לאילת דרך צנרת המים

במסגרת הפרויקט, שעלותו מוערכת ב־42 מיליון שקל, מקורות תפרוס את הסיב דרך צנרת המים שלה מבאר שבע עד אילת. בהמשך מתכוונת החברה לפרוס סיבים בכל הארץ. פוטנציאל ההכנסות השנתי מהשכרת הסיבים הוא כ־70 מיליון שקל

09.09.2021, 06:56 | רועי ברגמן

חברת המים מקורות מוציאה לדרך את אחד מפרויקטי תשתיות התקשורת הגדולים בישראל עם כוונה לפרוס סיב אופטי שיחבר בין באר שבע לאילת. כך נודע ל"כלכליסט". במסגרת הפרויקט, שעלותו מוערכת בכ־42 מיליון שקל, צפויה החברה לפרוס את הסיב דרך צנרת המים שלה לאורך כ־280 קילומטר.


קראו עוד בכלכליסט:


המהלך של מקורות הוא מימוש נוסף של האסטרטגיה אותה מוביל המנכ"ל אלי כהן בשנה האחרונה לנצל את המשאבים של מקורות על מנת לפתח מקורות הכנסה נוספים. באפריל השנה חשף "כלכליסט" את הכוונה של מקורות לנצל את צנרת הולכת המים שלה, הפרוסה על פני כ־13,000 ק"מ ממטולה ועד אילת, כולל שטחי יהודה ושומרון, לפריסה של סיב אופטי שישמש את החברה כדי לנטר אפשרויות של תקלות, ויסות לחצים, דליפות וגניבות מים מרחוק. 

כמו כן מקורות יצאה בהצעה לקבלת מידע לקראת אפשרות של השכרת שטחים באתרי החברה ברחבי הארץ לצורך הקמת חוות שרתים תוך שימוש בצנרת הסיבים האופטיים אותה היא פורסת וכן במים לצורך קירור השרתים. 

 ,   ,


השימוש בצנרת המים של מקורות פוטר אותה מהצורך להקים תשתיות חדשות ולייצר פגיעה נוספת בטבע על ידי חפירה לצורך החדרת הסיב האופטי. על פי גורמים בחברה, הנחת הסיב בתוך הצנרת נחשבת לפעולה פשוטה יחסית, מה שיאפשר פריסה מהירה של הסיב. 

פרויקט פריסת הסיב האופטי לאילת, שכבר זכה לשם "המוביל האופטי החדש", קיבל את אישור דירקטוריון החברה והעבודות עליו צפויות להתחיל אחרי החגים, כשבשבועות הקרובים צפויה החברה לקלוט את הציוד הנדרש לצורך העניין. על פי הערכות, פריסת הסיב תארך בין 5 ל־7 חודשים, שלאחריהם תוכל החברה אף להשכיר את הסיב לטובת שימושים של חברות אחרות. 

פריסת הסיב לאילת תאפשר חיבור של העיר הדרומית וכן של יישובים לאורך כביש הערבה לשירות אינטרנט מהיר במיוחד, בשעה שחברות התקשורת הפורסות תשתיות דומות, כמו בזק, פרטנר ו־IBC (מיזם הסיבים של סלקום, HOT, תש"י וחברת החשמל) עשויות להמתין עם הפריסה לאור הכדאיות הכלכלית הנמוכה שלה והלוגיסטיקה המורכבת. ל"כלכליסט" נודע כי פרטנר כבר פנתה למקורות על מנת לבחון את האפשרות לשימוש בסיב החדש שייפרס לצורך חיבור יישובים באיזור הפריסה לשירותי האינטרנט המתקדמים, כאשר פרטנר תידרש לבצע את החיבור לבתים. 

בשל תוואי השטח באיזור, פרויקט פריסת הסיב של מקורות יחולק לשלושה מקטעים שונים: בין באר שבע לאיזור התעשייה רותם, מרותם לצוקים ומצוקים עד אילת, שם הסיב אמור להתחבר למתקן ההתפלה של החברה בסמוך לעקבה בירדן. 

אלי כהן, מנכ"ל מקורות, צילום: אוראל כהן אלי כהן, מנכ"ל מקורות | צילום: אוראל כהן אלי כהן, מנכ"ל מקורות, צילום: אוראל כהן


גורם בחברה ציין כי החברה רואה חשיבות גבוהה בחיבור מתקן ההתפלה שלה באילת לסיב, מה שהופך את הפריסה שלו עד לעיר הדרומית לוודאית. עלות החדרת הסיב בכל אחד מהשלבים מוערכת בכ־13–15 מיליון שקל והחברה מנהלת מגעים מול חברות במגזר הפרטי לביצוע העבודות. 

גורם במקורות ציין כי הסיב של החברה יוכל לאפשר לרשת את בתי המלון בעיר לאינטרנט במהירויות גבוהות משמעותית מהנוכחיות, מה שיאפשר להעניק לתושבים ולתיירים גם שירותי תקשורת מתקדמים. 

במקורות רואים בפרויקטי התשתיות החדשים מנועי צמיחה עתידיים לחברה על ההכנסות הקיימות (כ־4.9 מיליארד שקל ב־2020). עלות פרויקט הסיבים כולו מוערכת בכ־100 מיליון שקל על פני כחמש שנים, ופוטנציאל ההכנסות השנתי מהשכרת הסיבים עומד על כ־70 מיליון שקל.


תגיות