אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כ-145 אלף תלמידים בבידוד, יציבות במספר החולים הקשים כיתה סגורה קורונה חינוך בית ספר סגר | צילום: רויטרס

כ-145 אלף תלמידים בבידוד, יציבות במספר החולים הקשים

מאתמול קרוב ל-4,000 ישראלים התגלו כמאומתים לקורונה, ושיעור הבדיקות נמוך יחסית בשל מיעוט פענוחי הבדיקות בחג. יותר מ-40 אלף תלמידים מוגדרים כחולים פעילים. 680 מאושפזים במצב קשה. מפרוץ המגפה נפטרו 7,279 בני אדם

09.09.2021, 10:43 | ירון דרוקמן ואדיר ינקו, ynet

3,247 ישראלים אובחנו אתמול (רביעי) כחיוביים לקורונה. כך עולה מנתוני משרד הבריאות. בסך הכול פוענחו כ-62 אלף בדיקות ושיעור החיוביים עמד על 5.44%. סביר להניח כי מספר בדיקות הקורונה שבוצעו אתמול היה גבוה בהרבה, בעיקר בשל התורים הארוכים במוקדי הבדיקה, אך המשרד מפרסם רק בדיקות שפוענחו. ייתכן מאוד כי הנתונים של מחר יהיו כוללים את אלו שנבדקו במהלך היום השני של ראש השנה.


קראו עוד בכלכליסט:

בבתי החולים ברחבי הארץ מאושפזים 1,114 חולי קורונה, 680 מהם במצב קשה. מספר החולים שמצבם קשה נותר בימים האחרונים כמעט ללא שינוי. מבין החולים הקשים – 160 מחוברים למכונות הנשמה.

מנתוני משרד הבריאות עולה כי 144,454 תלמידים אינם יכולים להגיע לבתי הספר, כיוון שהם נמצאים בבידוד או שהם חולים פעילים. עוד עולה כי 41,816 תלמידים מוגדרים כחולים פעילים ועוד 102,638 נמצאים בבידוד. מדובר במספר גבוה בהרבה מהנתונים שפורסמו ביום ראשון האחרון. אתמול אובחנו 1,669 תלמידים כחיוביים לקורונה. מדובר ביותר ממחצית המאובחנים אתמול. בסך הכול פוענחו תוצאות הבדיקות של כ-31,700 תלמידים ושיעור החיוביים עמד על 5.5%.


כיתה בבית ספר, צילום: רויטרס כיתה בבית ספר | צילום: רויטרס כיתה בבית ספר, צילום: רויטרס


בישראל 84,565 חולים פעילים - ומאתמול, כך לפי משרד הבריאות, 1,038 הוגדרו מחלימים. בבתי החולים מאושפזים 1,120 בני אדם, בהם 680 במצב קשה, ומפרוץ המגפה נפטרו 7,279 בני אדם.

בתוך כך, המומחים במערכת הבריאות עדיין חלוקים בנוגע למשמעות הנתונים. פרופ' רן בליצר שעומד בראש קבינט המומחים סבור כי מוקדם מדי להכריז על סוף הגל הרביעי. לדברי בליצר, שעומד גם בראש מערך החדשנות בקופת החולים כללית, "עדיין ישנם יותר מ-10 אלף נדבקים ליום, ונתוני ההדבקות גם מעוותים בשל החג, מדיניות הבדיקות והשפעות חגים או חופשות - בנוסף ללימודים לסירוגין שעוד לפנינו". בליצר הוסיף כי "חשוב לזכור שגם להמשך ההדבקות הרבות מדי יום כעת, גם לאחר הבלימה במגמת העלייה, יש השלכות קשות גם בהפרעה לשגרת החיים וגם במחיר לנפש".

בליצר הדגיש כי הסיכון גדול במיוחד בקרב הלא-מתחסנים, שכן בחודש אוגוסט אחד מכל 170 בני 60 ומעלה שלא התחסן אושפז במצב קשה בשל קורונה - ושליש מהחולים הללו נפטרו. בספטמבר, לדבריו, המחיר עלול להיות דומה.

לעומתו, פרופ' דורון גזית מצוות המומחים של האוניברסיטה העברית, מציג עמדה אופטימית יותר. "מגמת הבלימה של ההתפרצות הנוכחית נמשכת", הוא אומר. "האשפוזים החדשים במצב בינוני וקשה הולכים ויורדים, והתחזיות שלנו מראות שקצב האשפוזים ילך וירד. בגלל מבצע הבוסטר, שהחל מהאוכלוסיות בסיכון, האשפוזים החלו בירידה לפני ההדבקות. מקדם ההדבקה הוא כרגע 1, משמע שההדבקות נמצאות כרגע בשיא, ואנו מצפים שמספר המאומתים היומי ילך וירד".

פרופ' גזית מוסיף כי "לעניין זה תרם גם מבצע הבדיקות המהירות לפני תחילת הלימודים, שאיפשר זיהוי מוקדם של הדבקות אצל ילדים, ולמעשה קטיעה של שרשראות הדבקה. עם זאת, רמת ההדבקות בשיאה, מה שגורם לבידודים רבים שמשבשים את שגרת החיים. עניין זה ימשך עד אשר ישראל תמשיך ותרד במספר ההדבקות היומי. המשך המגמה הנוכחית תוביל לירידה למספר מאומתים יומי של 5,000-2,000 בתחילת אוקטובר". 

תגיות