אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שבעה טיפים לניהול טוב יותר שנתן אלון מאסק למנהלים שלו אלון מאסק, מנכ"ל טסלה, יולי 2021 | צילום: בלומברג

שבעה טיפים לניהול טוב יותר שנתן אלון מאסק למנהלים שלו

החל מלהפסיק לערוך פגישות ארוכות וגדולות ועד ללצאת בפתאומיות מפגישה, אם הרגשתם שאין לכם מה לתרום: "זו לא גסות רוח לעזוב, זה גסות רוח להכריח מישהו להישאר ולבזבז את הזמן שלו"

11.09.2021, 13:36 | ליטל סמט

אלון מאסק הוא פיזיקאי, יזם וממציא. מלבד הקמת החברות פייפאל, היפרלופ ו-OpenAI, הוא גם המנכ"ל של ספייס X וטסלה, שלא לדבר על כך שהוא אחד מהאנשים העשירים בעולם. 

קראו עוד בכלכליסט:

אתר ביזנס אינסיידר פרסם טיפים של מאסק לניהול טוב יותר. הוא פרסם את העצות במקור במייל ששלח למנהלים שלו, אך ניתן ליישם את העצות גם בחברות אחרות. 

הנה 7 ההמלצות המובילות של מאסק לשיפור הניהול ופריון העבודה:

1. להפסיק לערוך פגישות ארוכות וגדולות: "פגישות עודפות הן המכה של חברות גדולות, וכמעט תמיד מחמירות לאורך זמן", הסביר מאסק. "בבקשה תיפטרו מכל הפגישות הגדולות, אלא אם אתם בטוחים שהן מעניקות ערך  לכל המשתתפים". אולם גם במקרה הזה מאסק מדגיש את הצורך לקיים פגישות קצרות. 

אלון מאסק, צילום: בלומברג אלון מאסק | צילום: בלומברג אלון מאסק, צילום: בלומברג

2. לצמצם את תדירות הפגישות: מאסק מציין כי מעבר לכך שפגישות בחברות הן לרוב ארוכות מדי, הן גם מתקיימות לעתים קרובות מדי. לכן הוא מציע להימנע מפגישות תכופות מדי, אלא אם הנושא המדובר הוא "דחוף ביותר". מאסק אף מוסיף כי יש לסיים את הפגישה ברגע שפותרים את הנושא הדחוף. 

3. לצאת מפגישות אם אין מה לתרום להן: עזיבה פתאומית של פגישה נחשבת לרוב כחוסר נימוס, אך מאסק טוען דווקא ההפך. "תעזבו פגישה או תרדו משיחה ברגע שמתברר שאין לכם מה לתרום להן", הדגיש. "זו לא גסות רוח לעזוב, זה גסות רוח להכריח מישהו להישאר ולבזבז את הזמן שלו". 

4. לוותר על ראשי תיבות ושיח שמקשה על התקשורת: מאסק מתייחס אמנם ספציפית לחברה שלו, אך העצה הזו ישימה כמעט בכל החברות. "אל תשתמשו בראשי תיבות או מילות נונסנס לאובייקטים, תוכנות או הליכים בטסלה", הסביר. "באופן כללי, כל מה שדורש הסבר פוגע בתקשורת. אנחנו לא מעוניינים שאנשים ישננו מדריך הוראות רק כדי להצליח לתפקד בטסלה". 

5. ותרו בעת הצורך על "שרשרת הפיקוד": אף שרבים משתדלים לא להפגין זלזול או לשרוף גשרים, מאסק טוען שהקפדה על "שרשרת הפיקוד אינה תמיד הפתרון הטוב ביותר כשדנים בנושאים מסוימים". לדבריו, התקשורת צריכה לעבור במסלול הקצר ביותר כדי לבצע את העבודה "ולא דרך כל הדרגים". עוד הוסיף כי כל מנהל שמנסה לחייב מעבר דרך שרשרת הפיקוד "ימצא את עצמו עד מהרה עובד במקום אחר". 

6. לעודד תקשורת ישירה בין מחלקות: "אחת הסיבות העיקריות לבעיות היא תקשורת גרועה בין מחלקות", הסביר. לכן הוא מציע לאפשר זרימה חופשית של מידע בין כל הדרגים והמחלקות. "אם כדי לבצע משהו עובד צריך לשוחח עם המנהל שלו, שמדבר עם ראש מחלקה, שמדבר עם סגן נשיא שמדבר עם סגן נשיא אחר, שפונה למנהל שפונה לראש מחלקה, שמדבר עם מישהו שממש עושה את העבודה, אז דברים ממש מפגרים יקרו", הזהיר. 

7. להשתמש בראש ובראשונה בהיגיון בריא: "אם ציות לכלל של החברה הוא מגוחך לגמרי בסיטואציה ספציפית... אז צריך לשנות את הכלל", אמר מאסק. "באופן כללי, תמיד תבחרו בהיגיון בריא כדבר שמנחה אתכם". 



תגיות