אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
החייב לא נהג בתום לב, ויוכל לבקש שוב הליך פשיטת רגל רק בעוד שנתיים וחצי אילוסטרציה

פרסום ראשון

החייב לא נהג בתום לב, ויוכל לבקש שוב הליך פשיטת רגל רק בעוד שנתיים וחצי

הרשם ביטל צו פתיחת הליכי חדלות פרעון לחייב, שצבר חובות של כ-80 אלף שקל בין השאר לבעלי דירות ששכר, זאת לאחר שהתברר שקיבל סכום כסף גדול מביטוח לאומי אך לא דאג להשתמש בו לכיסוי החובות

12.09.2021, 11:58 | ליטל דוברוביצקי

חייב בהליך פשיטת רגל, שנקבע לגביו כי לא נהג בתום לב, לא יוכל לקבל את ההגנה שמספק הליך פשיטת הרגל ויוכל להגיש בקשה חדשה רק בעוד שנתיים וחצי - כך קבע רשם חדלות פרעון בלשכת תל אביב, יניב דיין, שהורה לאחרונה על ביטול צו פתיחת הליכי חדלות פרעון לחייב. 

"לא זו בלבד שהיחיד לא שילם את דמי השכירות, היחיד אף השחית את דירות המגורים, במזיד, לרבות עקירת ריצוף ומזגנים, גניבת ריהוט וחפצים, הריסת ארונות מטבח, עקירת שירותים, השחתת קירות ונזקים כבדים נוספים", כתב הרשם בהחלטתו. הוא אף קבע כאמור כי החייב יוכל להגיש בקשה חדשה רק בעוד שנתיים וחצי, כאשר ההלכה קובעת תקופת צינון של שנה בלבד.

מדובר בחייב בשנות השלושים לחייו שהגיש בקשה למתן צו פתיחת הליכים לחדלות פרעון ביוני 2020 ובסוף יולי 2020 ניתן צו לפתיחת הליכים בעניינו, במסגרתו מונה נאמן, ונקבע כי ישלם מדי חודש 400 שקל. סך חובותיו עומד כיום על כ-80,000 שקל. לחייב 9 נושים, 3 מהם בעלי דירות מהם שכר החייב דירות.

בהחלטתו ציין הרשם דיין, כי התנהלותו של החייב טרם כניסתו להליך חדלות הפירעון, כאשר יצר את החובות, וכן במהלך ההליך, נגועה בחוסר תום לב קיצוני. "כפי שעלה בדיון, היחיד אינו עובד ויצר חובות עקב אי תשלום דמי שכירות, כלפי מספר משכירים של דירות, באופן שיטתי, תוך שגרם לנכסיהם נזקים קשים ביותר, במזיד. אף חובו לבית חולים נוצר אך משום שלא מסר כתב התחייבות לבית החולים - דבר שאינו מצריך ממון, אלא מאמץ בסיסי... חובות החייב נובעים מאי תשלום התחייבויות לגופים שונים, כגון בי"ח, חברת חשמל, המוסד לביטוח לאומי, עיריות וחמור מכך – בעלי דירות שהשכירו ליחיד את דירותיהם".

עוד ציין הרשם, כי חייב, על פי הודאתו, קיבל כ-40,000 שקל מביטוח לאומי, שלא היו מוגנים מעיקול. מנגד, בא כוח החייב טען כי כספים אלו שימשו אותו לצרכי מחייה בסיסיים.

הרשם קבע כי "היה מצופה מהיחיד, שעה שקיבל כספים רטרואקטיבית, לפעול לתשלום חובותיו שנוצרו בעת שהיה מחוסר הכנסה, אך היחיד עשה דין לעצמו, משך את כל הכספים ורק אז פנה להליך חדלות פירעון. העדפתו של היחיד לרכוש רהיטים ומוצרי חשמל, עת הוא ממשיך להימנע מהחזר חובותיו אינה ראויה, בלשון המעטה, ויש בה כדי להעיד על חוסר תום לבו. אם לא די בכך, רק בדיון מיום 21.6.21, נודע במקרה לנאמן, כי ליחיד נותר סך של 10,000 שקל, מכספים אלו, אותם לא העביר לקופת הנשייה".

הרשם  קבע עוד  כי  "מעדויות של שני בעלי דירות, במהלך הדיון שהתקיים, התקבלה תמונה קשה במיוחד לגבי התנהלותו של היחיד. לא זו בלבד שהיחיד לא שילם את דמי השכירות, היחיד אף השחית את דירות המגורים, במזיד, לרבות עקירת ריצוף ומזגנים, גניבת ריהוט וחפצים, הריסת ארונות מטבח, עקירת שירותים, השחתת קירות ונזקים כבדים נוספים. כמו כן, היחיד התפנה מהדירות אך לאחר הליכים משפטיים שנאלצו בעלי הדירות לנקוט נגדו".

לבסוף, הורה הרשם על ביטול ההליך וקובע כי תקופת הצינון עד למועד הגשת בקשה חדשה לפתיחת הליך חדלות פירעון מטעם היחיד תעמוד על שנתיים וחצי.


תגיות