אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קייפ של טדי שגיא רוכשת את EXPRESS VPN האמריקאית ב-936 מיליון דולר טדי שגיא | צילום: יח"צ

קייפ של טדי שגיא רוכשת את EXPRESS VPN האמריקאית ב-936 מיליון דולר

חברת הסייבר קרטעה לאחר שהונפקה בלונדון ב-250 מיליון דולר ב-2014 תחת השם קרוסריידר. שינוי הפעילות מאד-טק לסייבר ומסע הרכישות שהוביל המנכ"ל עידו ארליכמן הביאו את קייפ לשווי של 1.1 מיליארד דולר בלונדון. בעקבות הרכישה היא צפויה להגיע להכנסות של יותר מ-600 מיליון דולר בשנה הבאה

13.09.2021, 18:45 | סופי שולמן

חברת הסייבר קייפ (Kape Technologies), בשליטתו של טדי שגיא, יוצאת לרכישת ענק במושגים של חברה ישראלית. קייפ תשלם 936 מיליון דולר במזומן ומניות עבור חברת EXPRESS VPN האמריקאית. מדובר באחת העסקאות הגדולות של חברות ישראליות, אחרי רכישת INCONTACT על ידי נייס ב-940 מיליון דולר לפני חמש שנים; ורכישת קונקסיטי האמריקאית על ידי טאבולה ב-800 מיליון דולר לפני כחודש. 

קראו עוד בכלכליסט:

מדובר כמובן גם ברכישה הגדולה בתולדות קייפ, שנסחרת בעצמה בלונדון בשווי דומה של 1.1 מיליארד דולר (800 מיליון ליש"ט). רכישת EXPRESS VPN היא הרכישה המשמעותית השלישית של החברה הישראלית בשנים האחרונות, לאחר שמוקדם יותר השנה היא שילמה 149 מיליון דולר עבור וובסלנס הישראלית, ולפני כן את PIA האמריקאית עבור 128 מיליון דולר.  

לאחר כל הרכישות יהיו לקייפ, שפועלת בתחום ניהול הגישה והפרטיות ברשת, כ-6 מיליון לקוחות משלמים. לשם השוואה, מדובר במספר גבוה יותר מאשר מספר הלקוחות של וויקס, כאשר לקייפ עצמה היו עד היום רק כ2.6 מיליון משתמשים משלמים. 


טדי שגיא, אוראל כהן טדי שגיא | אוראל כהן טדי שגיא, אוראל כהן

EXPRESS VPN הוקמה על ידי שני חברים שהכירו בלימודים באוניברסיטת וורטון, דניאל פומרנץ ופיטר בורצ'ארד, ב-2009 והפכה מאז לאחד המותגים החזקים בארצות הברית בתחום הגישה הפרטית המהירה לאינטרנט. הפתרון של החברה מאפשר גלישה מאובטחת ואנונימית עבור משתמש פרטי, והיא חשובה בעיקר בעת גלישה מרשתות WIFI ציבוריות, כגון בתי קפה או שדות תעופה. לחברה יש כיום 3 מיליון מנויים משלמים, מחציתם בארצות הברית. החברה מעסיקה כ-300 עובדים שיצטרפו לקייפ, מה שיעלה את מספר העובדים הכולל שלה ליותר מ-700. קייפ אמורה לעבור בקרוב למשרדיה החדשים במגדל עזריאלי סיטי בתל אביב. 

בעקבות הרכישה צופה קייפ כי ההכנסות השנתיות שלה יגיעו ל-624-610 מיליון דולר ב-2022, ורווח EBITDA יהיה 166-172 מיליון דולר. לרכישת אקספרס VPN אמורה להיות תרומה משמעותית לתחזית זו, שכן היא סיימה את 2020 עם הכנסות של כ-280 מיליון דולר, וזאת לעומת 204 מיליון דולר ב-2019. רווח EBITDA של EXPRESS VPN הסתכם ב-74.8 מיליון דולר. 

השלמת מהפך

הרכישה הגדולה משלימה את המהפך הנרחב שמוביל בקייפ בשנים האחרונות המנכ"ל עידו ארליכמן. קייפ החלה לפעול ב-2011 תחת השם קרוסריידר, והונפקה ב-2014 בלונדון לפי שווי של 250 מיליון. מאז ההנפקה החברה בעיקר דשדשה בעקבות המוניטין הבעייתי שנוצר לתחום האדטק, ובעיקר סרגלי הכלים בו פעלה. 

ב-2018 שינה שגיא את שם החברה לקייפ והביא את ארליכמן כדי להוביל בה שינוי אסטרטגי וכניסה לתחום הסייבר. מאז זינקה מניית קייפ פי ארבעה לשווייה הנוכחי, ובחברה בוחנים בתקופה האחרונה מהלך של רישום למסחר גם בניו יורק. למעשה כתוצאה מהעסקה תיווצר כאן אחת מחברות ההייטק הגדולות בישראל, ואחזקתו של שגיא בה שווה היום יותר מ-600 מיליון דולר.  

עידו ארליכמן, מנכ"ל קייפ , צילום: שרון דרעי עידו ארליכמן, מנכ"ל קייפ | צילום: שרון דרעי עידו ארליכמן, מנכ"ל קייפ , צילום: שרון דרעי

עסקת הרכישה של EXPRESS VPN תתבצע בשלושה שלבים. עם סגירתה תשלם קייפ 354 מיליון דולר במזומן ועוד 237 מיליון דולר יוקצו במניות חסומות ל-24 חודשים, כך ששני מייסדי החברה הנרכשת יחזיקו בסופו של דבר ב-14% ממניות קייפ. בהמשך תשלם החברה הישראלית 345 מיליון דולר במזומן בשתי מנות שוות 12 חודשים לאחר סגירת העסקה, ותשלום נוסף שנתיים לאחר הסגירה. את החלק האחרון של תשלום המזומן היא תממן באמצעות הלוואה בנקאית ומתזרים המזומנים שמייצרת פעילותה השוטפת. 

תגיות