אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חיסון עולמי: בצרפת ובאיטליה מגבירים את הלחץ נגד לא מחוסנים נשיא צרפת עמנואל מקרון במרכז חיסונים בצרפת | Getty

חיסון עולמי: בצרפת ובאיטליה מגבירים את הלחץ נגד לא מחוסנים

העובדים באיטליה מסתכנים בהשעייה ובקנס אם לא יציגו תו ירוק. צרפת השעתה 3,000 עובדים במערכת הבריאות לאחר שסירבו להתחסן. שיעור המחוסנים בסין גבוה מאשר בארה"ב ובאירופה, לאחר שחוסנו בה מעל מיליארד אנשים, כ-70% מהאוכלוסייה. בישראל חוסנו עד עתה 80.7%

17.09.2021, 16:07 | חדשות חוץ

איטליה מתכוונת לחייב את כל העובדים להציג "תו ירוק", שכולל תעודת התחסנות, בדיקת קורונה שלילית או תעודת מחלים. באתר ה-BBC מדווחים כי עובדים ללא תו ירוק מסתכנים בהשעייה מהעבודה ואיבוד שכר של חמישה ימים. החוק החדש ייכנס לתוקף ב-15 באוקטובר ומטרתו להעלות את שיעור ההתחסנות במדינה שנפגעה קשות  מהמגפה. הוא יחול על כל מקומות העבודה בכל הסקטורים, כולל עצמאיים. 

קראו עוד בכלכליסט:


תעודת תו ירוק כבר נדרשת באיטליה כדי להיכנס לתחנות הרכבת, בתי הקולנוע,  מסעדות, חדרי כושר ובריכות שחייה. כמו כן,  מורים נדרשים להתחסן וכבר דווח על מורים שפוטרו בשל סירובם לעשות זאת. לפי החוק יוטל קנס של עד 1,500 יורו על חברות ואנשים שיימצאו עובדים בלי תו ירוק. שר הבריאות האיטלקי רוברטו ספרנזה אמר כי החוק החדש ישפר את הבטיחות ו"יחזק את קמפיין ההתחסנות שלנו". 


חיסוני קורונה. קמפיין התחסנות גלובלי , צילום: רויטרס חיסוני קורונה. קמפיין התחסנות גלובלי | צילום: רויטרס חיסוני קורונה. קמפיין התחסנות גלובלי , צילום: רויטרס

קרוב ל-65% מהאיטלקים מחוסנים לגמרי, אך לאחרונה נרשמה עלייה במספר הנדבקים. עד כה נדבקו במדינה יותר מ-4.6 מיליון אנשים ודווח על יותר מ-130 מקרי מוות הקשורים לקורונה, כך לפי הנתונים שאספו באוניברסיטת ג'ונס הופקינס. 

במקביל, צרפת השעתה מעבודתם 3,000 עובדי מערכת הבריאות לאחר שסירבו להתחסן נגד קורונה, כך לפי דיווח בגרדיאן. שר הבריאות הצרפתי אולבייה וראן אמר כי העובדים קיבלו התראה לפני סיום הדדליין שקבעה הממשלה לקבלת המנה הראשונה של  החיסון, שעמד על ה-15 בספטמבר. לדבריו, כמה עשרות עובדים בחרו להתפטר במקום להתחסן, אך מכיוון שיש כ-2.47 מיליון עובדים במערכת הבריאות הצרפתית "המשך מתן טיפולים מובטח". עד כה התחסנו לגמרי במדינה קרוב ל-47 מיליון אנשים מעל גיל 12. 

"מספר רב מהמושעים ישובו לעבודה", אמר וראן בריאיון לתחנת הרדיו RTL. "מדובר בעיקר בכוח העבודה בתחום השירותים כמו חדרי הכביסה או הכנת הארוחות", הוסיף. לדבריו, נותרו רופאים ואחים מעטים בלבד שעוד לא התחסנו. "המצב השתפר משמעותית הודות לקמפיין החיסונים רחב ההיקף של האוכלוסייה הצרפתית. המגפה לא הסתיימה אך צמצמנו אותה ומספר המקרים השבועי ירד ב-30%, כך שאנחנו מתקדמים בכיוון הנכון ועלינו להמשיך לעשות זאת". 


הפגנה בצרפת נגד הגבלות על לא מחוסנים. ירידה במספר החולים, צילום: AP הפגנה בצרפת נגד הגבלות על לא מחוסנים. ירידה במספר החולים | צילום: AP הפגנה בצרפת נגד הגבלות על לא מחוסנים. ירידה במספר החולים, צילום: AP

בתוך כך, בסין כבר חיסנו בשתי מנות מעל מיליארד אנשים, המייצגים יותר מ-70% מהאוכלוסייה. דובר של ועדת הבריאות הלאומית של סין מסר כי עד כה ניתנו 2.16 מיליארד מנות במדינה, כך ש-1.01 מיליארד אנשים מחוסנים לגמרי. מספר המחוסנים החל לתפוס תאוצה לאחר שהוענק לראשונה האישור בסין לשימוש בחיסון שפיתחה חברת התרופה הממשלתית סינופארם. מאז אושרו עוד 6 חיסונים שפיתחו חברות מקומיות. שיעור המחוסנים גבוה במיוחד בערים. כך למשל בבייג'ינג יותר מ-97% מהבוגרים מחוסנים ואילו בשנגחאי שיעור המחוסנים עומד על קרוב ל-80%. שיעור המחוסנים בסין גבוה מאשר בארה"ב ובאירופה. לפי מדד בלומברג בישראל חוסנו כבר 80.7% מהאוכלוסייה לאחר שניתנו 14.6 מיליון מנות. 







תגיות