אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כתר הגישה טיוטת תשקיף לקראת הנפקה בוול סטריט משרדי כתר פלסטיק ב קנדה | צילום: שאטרסטוק

נחשף בכלכליסט

כתר הגישה טיוטת תשקיף לקראת הנפקה בוול סטריט

השווי בהנפקה צפוי לעמוד סביב 2.5 מיליארד דולר, אך בטיוטת התשקיף עוד לא פורסמו היקפי הגיוס המתוכנן והשווי המבוקש; מבנה הפעילות העסקית של הקבוצה נשען בחלקו הנכבד על צפון אמריקה, כש-60% מהכנסות החברה מגיעות משם

17.09.2021, 18:40 | חזי שטרנליכט

קבוצת כתר הגישה טיוטת תשקיף לרשות ניירות ערך בארה"ב, כחלק מתוכניתה לקדם הנפקה ראשונית לציבור בבורסת NYSE בוול סטריט. החברה מאשרת את הפרסומים בכלכליסט בחודש יוני על תוכנית לבצע הנפקה בסוף אוגוסט ולגייס כחצי מיליארד דולר לפי שווי של 2.5 מיליארד דולרים. אך בטיוטת התשקיף עוד לא פורסמו היקפי הגיוס המתוכנן והשווי המבוקש. יחד עם זאת, לפי ההערכות בשוק, תוכנית החברה היא לגייס את הסכומים המוזכרים.


קראו עוד בכלכליסט:


קבוצת כתר (Keter Group S.A) נחשפת באמצעות טיוטת התשקיף ומראה עד כמה זינקו עסקיה בשנה האחרונה, מה שמהווה גורם שמדרבן את בעלת המניות המרכזית - קרן BC הקנדית, שרכשה אותה מידי סמי סגול ב-2016, להוביל אותה לבורסה. ברשימת החתמים מופיעים 11 גופי השקעות, כהראשון שבהם הוא גולדמן זאקס ואחריו ג'יי.פי מורגן צ'ייס, בנק אוף אמריקה וג'פריס. 


מפעל כתר פלסטיק, צילום: גיל נחושתן מפעל כתר פלסטיק | צילום: גיל נחושתן מפעל כתר פלסטיק, צילום: גיל נחושתן


כתר מוכרת למרבית הציבור בארץ בתור חברה שמתמחה במוצרי פלסטיק למגוון שימושים מגוונים בהם ריהוט לגינה, כיסאות פלסטיק, אביזרי אחסון שונים וכיוב'. טיוטת התשקיף שופכת אור על הזינוק החד בעסקיה במהלך השנה הנוכחית. החברה סיכמה את הרבעון השני של 2021 עם הכנסות של 444.3 מיליון יורו, זינוק של 35% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. שולי הרווח הגולמי נשחקו ברבעון השני ל-33.8% מההכנסות מול 34.3% אשתקד. 

הרווח התפעולי של קבוצת כתר ברבעון השני הסתכם ב-26.2 מיליון יורו, קפיצה של 32% בתוך שנה. אולם בשורה התחתונה סיכמה החברה את הרבעון השני בהפסד של 4.7 מיליון יורו, שהוא שיפור ביחס להפסד של 7.5 מיליון יורו ברבעון השני של 2020. בנושא הרווחיות, יש לציין שכתר נמדדת בתחום פעילותה לפי נתון ה-EBITDA (רווח לפני מיסים, פחת והפחתות) שהסתכם ברבעון השני ב-73.1 מיליון יורו, עלייה של 28.9% בתוך שנה. 

את שנת 2020 סיימה החברה עם EBITDA של 194.4 מיליון יורו, ולפי המחצית הראשונה של 2021 – הנתון המדובר הסתכם ב-149.3 מיליון יורו, כך שהקצב השנתי מגלם צמיחה של 53% ביחס ל-2020, שהייתה שנה חזקה למדי לחברה. למעשה ה-EBITDA במחצית הראשונה של2021 היה גבוה ב-13.7% מהנתון לכל שנת 2019. 


למה ישמשו כספי הגיוס? 

חלק נכבד מהסכום ישמש לפירעון הלוואה שנטלה הקבוצה ב-2016. מדובר בהלוואה מסוג PIK, מודל שנהוג באירופה, שבה ניתן שלא לשלם את הריבית על ההלוואה והיא נצברת יחד עם הקרן. ההלוואה עמדה בסוף 2020 על 216.3 מיליון יורו, היא נושאת ריבית של 11% בשנה, וכך זינקה ל-236.7 מיליון יורו בסוף המחצית הראשונה של 2021. 

מבנה הפעילות העסקית של הקבוצה נשען בחלקו הנכבד על צפון אמריקה, כש-60% מהכנסות החברה מגיעות משם. עם זאת, מדובר בחברה גלובלית שהפעילות שלה מתפרשת על פני 100 מדינות. החברה מעסיקה 5,000 עובדים ב-18 אתרי ייצור בצפון אמריקה, מערב אירופה וישראל. מנכ"ל החברה כיום הוא אלחנדרו פנה, שהגיע לחברה מתפקיד בכיר בחברת ניוול ברנדס (Newell Brands) ב-2017. מדובר בענקית תעשייה בתחומי הקמעונאות לצרכנים שמחזיקה במותגים רבים, בהם שמות שמוכרים יותר לציבור בארץ כגון ראברמייד וקולמן.

החברה מעריכה את השוק שלה בצפון אמריקה ואירופה בהיקף של 28 מיליארד דולרים נכון ל-2020. החברה צופה כי השוק יגדל ל-30.3 מיליארד דולרים עד לשנת 2023. קצב הצמיחה הממוצע השנתי בשנים 2015 עד 2020 עמד על 2.7% בשנה, והוא צפוי לטפס לקצב ממוצע של 3% בין 2020 ל-2023. 


אלחנדרו פנה מנכ"ל כתר העולמית ברקע משרדי כתר פלסטיק בקנדה, צילום: Carlos Aristizabal שאטרסטוק אלחנדרו פנה מנכ"ל כתר העולמית ברקע משרדי כתר פלסטיק בקנדה | צילום: Carlos Aristizabal שאטרסטוק אלחנדרו פנה מנכ"ל כתר העולמית ברקע משרדי כתר פלסטיק בקנדה, צילום: Carlos Aristizabal שאטרסטוק


קבוצת כתר נוסדה בשנת הקמת המדינה, 1948, על ידי משפחת סגול ביפו. בתחילה היה מדובר בעסק משפחתי לעבודות 'עשה זאת בעצמך' (DIY). אך עם הזמן צמחה החברה וב-1965 הציגה את יצירת התבניות באמצעות הזרקת פלסטיק. 13 שנים מאוחר יותר כבר החלה לייצא לעולם את מוצריה. בשנות ה-90' החלה החברה להתרחב באמצעות רכישת חברות ועסקים בתחומי פעילותה. ב-30 השנים האחרונות השלימה כתר 15 רכישות של חברות ברחבי העולם, מארה"ב, בריטניה, איטליה, צרפת, דרך גרמניה, ישראל ודנמרק.

הקשר לישראל אינו מגיע דרך בעלי השליטה בכתר. כאמור ב-2016 רכשה קרן BC הקנדית את כתר מידי סמי סגול תמורת 1.4 מיליארד דולר, בעסקה שגילמה לכתר שווי של 1.7 מיליארד דולרים. בהמשך הצטרפה קרן פנסיה קנדית בשם PSP לעסקה. 

בטיוטת התשקיף טרם פורט מבנה בעלי המניות העדכני בחברה. הפעילות בארץ נותרה באמצעות אתרי הייצור. החברה מחזיקה מרכז חדשנות בישראל ומרכזי הפיתוח שלה ממוקמים אף הם בארץ. 9 מתוך 20 מפעליה בעולם ממוקמים בארץ, כאשר בשנה הקרובה צפויה הקמה של עוד שני מפעלים נוספים בישראל. החברה היא שיאנית במספר המכולות שבאמצעותן היא מייצאת מישראל בשנה (55,000 מכולות). 

אמנם המנכ"ל פנה אינו ישראלי, וכך גם סמנכ"ל הכספים של החברה פסקל איאנון (Pasquale Iannone), אך 3 מבין 7 חברי ההנהלה של החברה - ישראלים: אודי שגיא ויפתח שחר, העומדים במשותף בראש הפעילות בארץ, ועו"ד ניר פליסטרנט המשמש כיועץ המשפטי הראשי של הקבוצה. ככל שתושלם ההנפקה בהצלחה, כתר תקבל את הסימול KETR. 


תגיות