אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לעבוד על החוף: כך מנסה תאילנד למשוך עובדי הייטק וזרים אמידים פוקט תאילנד יעדי תיירות 2019 | צילום: beyond resort karon

FT

לעבוד על החוף: כך מנסה תאילנד למשוך עובדי הייטק וזרים אמידים

המדינה האסייתית פותחת ביוזמה במסגרתה תוענק ויזת עבודה לעשר שנים לזכאים שיכולים לעבוד מרחוק ולבני משפחותיהם; התנאים: השקעה של 500 אלף דולר והכנסה מינימלית של 80 אלף דולר לשנה; התנאים לגמלאים מקלים יותר

18.09.2021, 10:44 | ג'ון ריד, פייננשל טיימס

תאילנד מתכוונת למשוך לכלכלתה מיליון תושבים זרים אמידים בתוכנית המיועדת למי שיכולים לעבוד מרחוק בעקבות התפרצות הקורונה. 


קראו עוד בכלכליסט:


המדינה משיקה תוכנית ויזות ארוכות טווח לזרים שישקיעו 500-250 אלף דולר בנכסים ובאג"ח ממשלתיות. תוכנית הוויזות, אותה חשף השבוע הקבינט של ראש הממשלה פריות' צ'אן אוצ'ה (Prayuth Chan-ocha), מיועדת "לאזרחים עולמיים עשירים", פנסיונרים אמידים, עובדי סקטור הדיגיטל שיכולים לעבוד מכל מקום ובעלי מקצוע מיומנים. השקת תוכנית הוויזות מגיעה על רקע הפגיעה הקשה בתעשיית התיירות של תאילנד בשל המגפה, שהובילה לירידה בשווי הבאט, שנחשב לאחד המטבעות בעלי הביצועים הגרועים ביותר השנה באסיה. 


חוף ריק בפוקט, צילום: רויטרס חוף ריק בפוקט | צילום: רויטרס חוף ריק בפוקט, צילום: רויטרס


תאילנד החלה כבר בפתיחה זהירה של האי הגדול ביותר שלה פוקט ואתרי נופש אחרים לתיירים מחוסנים, אך בממשלה מודעים לכך שמספר המבקרים לא ישוב בתקופה הקרובה לשיא של 40 מיליון, שנרשם ב-2019, לפני פרוץ המגפה. 

כדי להיות זכאים לוויזה לעשר שנים, שמכסה גם בני משפחה, יש להשקיע לפחות 500 אלף דולר באג"ח או בנדל"ן ולהוכיח שיש הכנסה מינימלית של 80 אלף דולר בשנה (או כ-21 אלף שקל בחודש). פנסיונרים נדרשים להשקיע לפחות 250 אלף דולר ולהציג הכנסה של מינימום 40 אלף דולר בשנה. 

הממשלה מתכוונת להציע את התוכנית בשלב הראשון במשך תקופה של חמש שנים החל מ-2022. בתקופה הזו היא מצפה לתוספת של 800 מיליארד באט (24 מיליארד דולר) בהשקעות ועוד 270 מיליארד באט בהכנסות נוספות ממסים. 


פוקט, צילום: בלומברג פוקט | צילום: בלומברג פוקט, צילום: בלומברג


תאילנד מצטרפת בכך למספר מדינות, ובהן אנטיגואה וברבדוס, שמציעות תמריצי מס וויזות במטרה למשוך עובדים מתעשיית הטכנולוגיה וזרים אחרים בעלי הכנסות גבוהות. "אנחנו מניחים שאזרחים עולמיים עשירים, פנסיונרים ועובדים מיומנים יברכו על ההזדמנות", הגיב ג'וקצ'אי בוניאוואט (Juckchai Boonyawat), מנכ"ל השלוחה התאילנדית של חברת הייעוץ מרסר. "בכל זאת עלינו לעקוב אחר האופן בו הממשלה תשנה את החוקים ביחס לבעלות על אדמה ונכסים וכן המסים, שכן אלו שיקולים משמעותיים עבור זרים שמחפשים להשקיע לטווח ארוך בתאילנד". 

דובר של הממשלה מסר בתגובה כי התוכנית תיכנס לתוקף רק לאחר ביצוע "שינויים נוספים בחוקים וברגולציה". 

מומחה בתחום טען כי התוכנית החדשה מהווה "שובר שוויון", אך הוסיף כי החשיבות שלה תלויה בפרטים, למשל אם היא תאפשר לעצמאים שעובדים עבור מספר לקוחות לעבור להתגורר בתאילנד. "זה הגביע הקדוש של העובד הדיגיטלי שיכול לעבוד מכל מקום: לקבל ויזה למספר שנים", אמר ג'ף אפדייק, העורך של Global Intelligence Letter. 

מזג האוויר החם המאפיין את תאילנד לאורך כל השנה, המטבח המגוון, החופים ומערכת הבריאות המהימנה כבר משכו אליה קהילה גדולה של זרים ופנסיונרים. 





תגיות