אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מפגש חירום, ההייטק הישראלי 2022

ערן יעקב: "חוק האנג’לים יקל על השקעה בהייטק"

לדברי מנהל רשות המסים, היא בוחנת סיוע לחברות הייטק בנושא כוח אדם: “המחסור קריטי”

19.09.2021, 10:34 | סופי שולמן

"מגזר ההייטק בתקופת הקורונה, שאנו בעיצומו של הגל הרביעי שלה, ממשיך להיות כיפת הברזל של הכלכלה הישראלית”, אמר במפגש ערן יעקב, מנהל רשות המסים. “בחוק ההסדרים יש סעיפים מהותיים שנוגעים להייטק ובראשם חוק השותפויות שנוגע לעולם ההון סיכון. ככל שהסעיף יעבור, הוא יקל את הבירוקרטיה באמצעות מתן מסלולים ירוקים להשקעה (ללא צורך בפרה־רולינג — ס”ש), וזה יאפשר יותר בהירות ויציבות לצד שרוצה להשקיע. חוק האנג'לים, שהוא הסעיף הגדול יותר, יצא כרגע מחוק ההסדרים, אבל התקווה היא שהוא יעבור בנפרד בהמשך הדרך. שם יש אוסף של סעיפים שיכולים לסייע להייטק לצמוח וגם להקל על האנשים שמשקיעים בו. אחת הדוגמאות היא סעיף שחלוף המניות שיאפשר להעביר מניות מחברה לחברה ללא אירוע מס".


קראו עוד בכלכליסט:


על השאלה האם מדובר בעיקר להטבות למשקיעים בסטארט־אפים בשלבים מוקדמים או שיהיו בו גם סעיפים עבור חברות בשלות וגדולות יותר, הוא אומר: "חוק האנג'לים כולל בתוכו עוד סעיפים חשובים שפונים לא רק לסטארט־אפים. כך, למשל, חברות בשלות יותר שלאו דווקא בתחילת דרכן אשר רוצות לרכוש חברות זרות יוכלו, במסגרת החוק החדש, להכיר בעלויות רכישת חברות כהוצאה. זה סעיף שהיה בגדר טאבו בעולם המסים, אבל אנחנו רוצים לאפשר זאת בחוק. זו היתה גם דרישה מהשוק ומצאנו לנכון לעשות את זה כהוראת שעה".


על רפורמת המיסוי הבינלאומית: "אני לא בטוח שזה דבר רע לישראל. נהפוך הוא, יצירת מדיניות מינימום מס של 15% תעזור להתמודד עם מדינות אחרות"
,  על רפורמת המיסוי הבינלאומית: "אני לא בטוח שזה דבר רע לישראל. נהפוך הוא, יצירת מדיניות מינימום מס של 15% תעזור להתמודד עם מדינות אחרות" על רפורמת המיסוי הבינלאומית: "אני לא בטוח שזה דבר רע לישראל. נהפוך הוא, יצירת מדיניות מינימום מס של 15% תעזור להתמודד עם מדינות אחרות"
,


הסוגיה הבוערת ביותר במגזר ההייטק היום היא בכל זאת גיוס כוח אדם. האם יש לכם כרשות המסים כלים לסייע בתחום הזה?

"בהחלט ואנחנו מסייעים כבר היום. כך, למשל, סעיף 102 שמאפשר הקצאת אופציות עם הטבת מס משמעותית. זה כלי נהדר להביא עובדים לעולם ההייטק בעיקר כאשר כל העולם מתחרה על אותו פול של עובדים. קיומו של סעיף 102 (שדוחה את אירוע המס שבגין הקצאת אופציות למועד המימוש שלהן — ס”ש) מאפשר לעובד ליהנות מתנאי מס טובים יותר. אבל זה כבר קיים ונושא כוח האדם שמצוי במחסור כעת מעסיק גם את משרד האוצר וגם אותנו. כוח אדם איכותי, ולא רק מהנדסים אלא גם אנשי שיווק שאמורים לאפשר למגזר ההייטק לצמוח, הוא קריטי”. 

מה נשקל ברמה האופרטיבית?

"נבחן את היכולת שלנו להעניק הטבות כאלה ואחרות כדי לגרום לכוח אדם טוב שקשור לתעשייה הזאת להגיע למדינת ישראל. אנחנו בבעיית ביקוש מאוד גדולה והחברות מדווחות כי הדרישה לעובדים מנוסים מאוד גדולה. לגבי הביצוע המדויק, זה עדיין בשיח”. 

על הרפורמה הבינלאומית במיסוי שמתגבשת בחודשים האחרונים שעשויה להשפיע גם על ישראל, אמר יעקב: "יש שיח זה שנים רבות על ההתמודדות עם ‘המרוץ לתחתית’ במסים (תחרות בין מדינות על משיכת חברות זרות באמצעות מתן הטבות מס מפליגות — ס”ש). אנחנו מחכים כולנו לטיוטה שאמורה לצאת באוקטובר שתיתן התייחסות לשיח הזה. אני לא בטוח שזה דבר רע לישראל. נהפוך הוא, יצירת מדיניות מינימום מס של 15% דווקא תיטיב עם מדינת ישראל ותאפשר לנו להתמודד יותר טוב עם מדינות אחרות ברחבי הגלובוס".


תגיות