אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אינוויטק מוותרת על תל אביב ובוחנת גיוס בשווי מוגדל בנאסד"ק מכונת הנשמה אינוויטק

בלעדי

אינוויטק מוותרת על תל אביב ובוחנת גיוס בשווי מוגדל בנאסד"ק

החברה המפתחת מכשור בתחומי הנשימה והלב פרסמה תשקיף לגיוס בת"א לפי שווי של 318 מיליון שקל לפני הכסף, אולם לא קיבלה את מבוקשה. ב־2022 היא תנסה הנפקה בנאסד"ק לפי שווי הגבוה בכ־30%

23.09.2021, 07:31 | גולן חזני

אולי בנאסד"ק היא תקבל מרווח נשימה: עוד חברה מבטלת את ההנפקה בבורסת תל אביב נוכח התקררות שוק ההנפקות. ל"כלכליסט" נודע כי אינוויטק פתרונות רפואיים (Inovytec), שפרסמה תשקיף לגיוס הון של 100-80 מיליון שקל בבורסת תל אביב לפי שווי של 318 מיליון שקל לפני הכסף, מוותרת על הגיוס. בשוק ההון הסכימו להעניק לחברה, שמפתחת מכשור בתחומי הנשימה והלב, שווי נמוך בכ־30% מהשווי המבוקש. 


קראו עוד בכלכליסט:


ל"כלכליסט" נודע כי החברה החליטה לנסות לצאת במחצית הראשונה של 2022 להנפקה בנאסד"ק לפי שווי של 150 מיליון דולר לפני הכסף  - כ־480 מיליון שקל, גבוה מזה שלפיו תוכנן הגיוס שלה בתל אביב. הנהלת החברה מבקרת בימים אלה בארה"ב ולצד פגישות עם הלקוחות הקיימים והפוטנציאלים, היא בחנה תחליף להנפקה בישראל כדי לבצע צעדים ראשונים לקראת המהלך.


מנכ"ל אינוויטק אודי קנטור מנכ"ל אינוויטק אודי קנטור מנכ"ל אינוויטק אודי קנטור


בהנהלת החברה ציינו כי להערכתם היא לא קיבלה את השווי הראוי המשתקף מפעילותה ומפוטנציאל צמיחתה. ההחלטה ללכת על הנפקה בנאסד"ק קיבלה דחיפה לאחר שהחברה קיבלה אישור FDA למנשמי החרום שלה בפברואר השנה. החברה, שבניהול המנכ"ל והמייסד אודי קנטור, פתחה לאחרונה במכירות לזרועות היבשה והאוויר בצבא ארה"ב, ועשתה צעדים ראשונים למכירות גם בארגוני הצלה וחרום. בחברה מעריכים כי היקף המכירות הפוטנציאלי בארה"ב עשוי להגיע לעשרות מיליוני דולר לשנתיים הקרובות. במקביל ציידה אינוויטק את ארגוני החרום בישראל, מגן דוד אדום וצה"ל, ביותר מאלף מנשמים.

המחסור במכונות הנשמה ומשאפים שנוצר עם התפרצות הקורונה שיחק לידיים של אינוויטק, שהמוצר שלה קיבל אישורים רגולטוריים. החברה נהנתה מעלייה חדה בהכנסות וברווחים. על בסיס העלייה הזו החלה החברה לכוון להנפקה בבורסה.

החברות שביטלו את ההנפקה בתל אביב,  החברות שביטלו את ההנפקה בתל אביב החברות שביטלו את ההנפקה בתל אביב,


החברה הוקמה בשנת 2011 על ידי המנכ"ל קנטור, מיקי לנצמן ודרור מטלון, שלושתם יוצאי מערכת הבטחון, יחד עם המהנדסים מרק שחר וניר ברקאי והרופאים המומחים פרופ' פנחס הלפרין, ד"ר עמרי לובובסקי ופרופ' מיכה אדלר.

אינוויטק פיתחה מוצרים בשלוש קבוצות: מנשמים, תחת המותג Ventway Sparrow; מכשיר ניהול ראשוני של דרכי הנשימה, תחת השם המסחרי Lubo; ומערכת עזרה ראשונה קריטית תחת השם המסחרי Sali, שמיועדת לשוק רפואת החרום.

אינוויטק מצטטת בהודעותיה הערכות שלפיהן השוק העולמי למכונות הנשמה הגיע ב־2020 ל־10 מיליארד דולר — פי חמישה לעומת 2019. מכלל זה, תחום העברת החרום מוערך ב־5 מיליארד דולר, וצפוי לצמוח בקצב שנתי של 3.7% בין  השנים 2021 ל־2027. הגיוס בתל אביב היה אמור למנף את הרווחים, להאיץ את הצמיחה שלה ולהכניסה לשווקים נוספים באירופה, ובעיקר בצפון אמריקה ויפן.

החברה מנסה לגבש ערוצי מכירה בארה"ב בתחומי החרום וההצלה והעברות בבתי החולים בארה"ב. במסע זה מסתייעת החברה בשירותי חברת שינוע הרפואה Alira Health, להבנה ופילוח של השוק האמריקאי. מדובר בפוטנציאל של כ־80 אלף אמבולנסים והליקופטרים, המטפלים כיום באירועי חרום רפואיים של החייאות והעברות מונשמים עם כלי הנשמה ידניים או מנשמים מהדור הקודם.

החברה פועלת באזור התעשייה ברעננה ומעסיקה 25 עובדים. המוצרים שלה מורכבים באמצעות מיקור חוץ במפעלים בצפון הארץ, שבהם מועסקים עשרות עובדים נוספים. לאחר שהמכירות שלו הסתכמו בפחות מ־2 מיליון דולר בשנת 2019, זינקו מכירותיה בשנת 2020 ליותר מ־25 מיליון דולר והיא רשמה רווח נקי של מעל 8 מיליון דולר. את המחצית הראשונה של 2021 החברה סיימה ברווח, הנתון טרם פורסם.

ההחלטה ללכת על הנפקה בנאסד"ק קיבלה דחיפה לאחר שהחברה קיבלה אישור FDA למנשמי החרום שלה בפברואר השנה

ברשימת החברות שביטלו לאחרונה את ההנפקה המתוכננת שלהן בתל אביב ניתן למנות את שלמה ביטוח ואת אביב נדל"ן, שתיהן ביקשו להנפיק באחוזת בית לפי שווי של 1.3 מיליארד שקל. לא מעט חברות נאלצו להתפשר על השווי המתוכנן בהנפקה: איירובוטיקס כשלה בניסיון ההנפקה הראשון שבו ייחלה לשווי של 50 מיליון דולר, והצליחה בשני לגייס 21 מיליון שקל לפי שווי של 100 מיליון שקל לפני הכסף. רב בריח גייסה בחודש שעבר 125 מיליון שקל לפי שווי של 500 מיליון שקל לפני הכסף - חצי מהסכום שתכננה ולפי שווי מכווץ ב־200 מיליון שקל. גם טופ גאם, יצרנית סוכריות הגומי ותוספי התזונה, התפשרה על כמחצית מהשווי שבו ביקשה להנפיק. 

תגיות