אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תושב נתניה מואשם במכירת תעודות מתחסן מזויפות בטיק-טוק תו ירוק | צילום: רויטרס

תושב נתניה מואשם במכירת תעודות מתחסן מזויפות בטיק-טוק

עפ"י כתב האישום, אנדרגה אלמייהו הציע למכירה את התעודות המזויפות המאפשרות לקבל "תו ירוק", ב-200 שקל למסמך. כתבי אישום הוגשו גם נגד שלושה מעורבים נוספים שנטען כי הזמינו ממנו את התעודות

23.09.2021, 14:30 | עמיר קורץ

200 שקל עבור זיוף תעודת מתחסן שתקנה את האפשרות לקבלת "תו ירוק" של משרד הבריאות. זה המחיר שגבה אנדרגה אלמייהו (30) מנתניה מ"לקוחות" שביקשו להשיג אישור מזויף על כך שחוסנו נגד נגיף הקורונה. את התעודות הוא הציע למכירה באמצעות אפליקציית הטיק-טוק ואת הקשר עם ה"לקוחות" קיים באמצעות אפליקציית הטלגרם, כדי לטשטש עקבות. כך עולה מכתב אישום שהגישה לבית משפט השלום בנתניה פרקליטות מחוז מרכז נגד אלמייהו ושלושה מעורבים נוספים שלטענת הפרקליטות הזמינו ממנו את התעודות המזוייפות. אלמייהו שוחרר למעצר בית.

בחלק מהמקרים מזמיני התעודות החליטו שלא לשלם לזייפן, כנראה לאחר שלא היו מרוצים מ"איכות העבודה". עוד עולה מהאישום כי במהלך החקירה השתמשו חוקרי המשטרה גם בסוכן משטרתי אשר פנה לאלמייהו וביקש גם כן לרכוש ממנו כמה תעודות מתחסן מזוייפות, מה שסייע באיסוף הראיות נגדו.

פניות של "לקוחות" 

מכתב האישום עולה כי באמצע חודש אוגוסט פרסם הנאשם המרכזי אלמייהו בטיק טוק את "שירותיו" – זיוף תעודות מתחסן לצד פרטי הקשר שלו. בעקבות הפרסום הגיעו אליו כמה פניות של "לקוחות" שרכשו ממנו תעודות מתחסן מזוייפות תמורת 200 שקלים לכל תעודה. הפרקליטות מייחסת לו עבירות של זיוף בנסיבות מחמירות, ניסיון קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, מעשה העלול להפיץ מחלה, מידע כוזב או פלט כוזב על פי חוק המחשבים ועוד.

תו ירוק , צילום: רויטרס תו ירוק | צילום: רויטרס תו ירוק , צילום: רויטרס

לטענת הפרקליטות, הזיוף וניסיון קבלת הדבר במרמה המיוחסות לנאשם בוצעו בנסיבות מחמירות "בשל הסיכון הפוטנציאלי בזיוף תעודת מתחסן למי שאינו זכאי לכך על פי התקנות, ובדגש לכך שהמעשים בוצעו בעת מגיפה עולמית, פרסום שירותי הזיוף בתפוצה רחבה באופן המגלם פוטנציאל ריבוי עבירות ועבריינים; תחכום הזיוף, ובין היתר השימוש ביישומונים אינטרנטיים המאפשרים אנונימיות וטשטוש עקבות".

בכתב האישום, שהוגש באמצעות עו"ד תומר שטינברג, מפורטים חמישה אישומים שונים. באחד מהם מואשמים גם לצד אלמייהו אב ובתו מאלעד – שלפי האישום יצרו קשר בסוף אוגוסט עם אלמייהו במטרה שייזיף עבור הבת תעודת מתחסן. כחלק מתהליך הזיוף ביקשה הבת מחברתה צילום של תעודת מתחסן אמיתית, במטרה להעביר את הברקוד לשימוש הזייפן כדי שזה ייצור עבורה תעודת מתחסן דיגיטלית. את התמורה העבירו האב והבת לזייפן באמצעות "מנגנון משיכת מזומן ללא כרטיס אשראי" – שאפשר לזייפן אלמייהו למשוך את הכסף ישירות מחשבון הבנק של האב באמצעות קוד. אולם, לפי האישום, לאחר בחינת התעודה המזוייפת, החליט משום מה האב שלא להעביר את 200 השקלים לזייפן.

באישום אחר מתואר המקרה של "לקוח" נוסף מבית שמש שלא התחסן נגד קורונה ופנה לאלמייהו בעקבות הפרסום שלו על "שירותיו". גם במקרה זה, הקשר ביניהם נעשה באמצעות אפליקציית הטלגרם, ודרכה העביר הזייפן למזמין העבודה את התעודה שזייף. אולם גם במקרה זה, בדומה למקרה הקודם, ה"לקוח", כפי שעולה מהאישום, לא היה מרוצה כנראה מ"איכות" העבודה ובחר שלא להעביר את התשלום. 

סוכן משטרתי שכונה "אשרף"

אחד האישומים מתאר גם כי המשטרה הפעילה במהלך חודש אוגוסט סוכן משטרתי שכונה "אשרף", שיצר קשר עם אלמייהו באמצעות אפליקציית הטיק-טוק בעקבות הפרסום שלו. השניים סיכמו שאלמייהו יזייף עבור ה"לקוח" תעודת מתחסן תמורת 200 שקלים. הם התכתבו לאחר מכן בטלגרם, ו"אשרף" העביר לאלמייהו פרטים בדויים לצורך זיוף התעודה. במסגרת העסקה העביר הסוכן לנאשם מספר קוד בנק לצורך משיכת הכסף באמצעות אותו מנגנון משיכת מזומן ללא כרטיס אשראי. במקרה זה התשלום על עבודת הזיוף הועבר לזייפן: אלמייהו הגיע רכוב על אופנועו לכספומט בסניף בנק בנתניה ומשך ממנו 200 שקלים באמצעות הקוד. לאחר מכן זייף עבור הסוכן את תעודת המתחסן לבקשתו. 

בהמשך, על פי אישום נוסף, יצר שוב הסוכן קשר עם אלמייהו וביקש לזייף תעודת מתחסן נוספת עבור אדם נוסף. גם הפעם הכסף העובר באותה צורה (הפעם הכסף נמשך מכספומט בכפר סבא) והתעודה המזוייפת הוכנה עבור ה"לקוח" והועברה לו באמצעות אפליקציית הטלגרם. 

באישום האחרון מתואר מקרה נוסף שבו אלמייהו זייף עבור שתי אחיות, אותן הכיר קודם לכן, כמה תעודות ואישורים – הן תעודת מתחסן והן אישור בדבר ביצוע בדיקת קורונה מזוייפת – ושאותם העביר להן באמצעות אפליקציית וואטס-אפ. במהלך החקירה נערך עימות בין הזייפן לאחיות, שהודו שהוא אכן זייף עבורן את האישורים, בעוד אלמייהו שמר על זכות השתיקה במהלך העימות.  

במקביל לכתב האישום נגדו הגישה הפרקליטות לבית המשפט בקשה לחלט את מכשירי הסלולר של אלמייהו באמצעותם נעשו העבירות לכאורה כמו גם את האופנוע שלו, שסייע לו גם כן בעת איסוף הכספים. 

בנוסף הפרקליטות ביקשה לעצור אותו עד תום ההליכים נגדו. לדבריה, בידי המשטרה ראיות לכאורה רבות להוכחת העבירות: התכתובות עם הלקוחות, קבצים מפלילים לכאורה שנמצאו במכשירי הסלולר שברשותו, איכונים סלולריים שלו, סרטונים ממצלמות האבטחה שליד הכספומטים מהם הוא משך את הכספים, עדות הסוכן המשטרתי ועוד.  

לטענת הפרקליטות, פעולותיו של אלמייהו נעשו "למען בצע כסף, ומבלי שכלל נתן את הדעת לפוטנציאל הנזק האדיר אשר נשקף ממעשיו ולאפשרות חשיפת אנשים תמימים, לרבות אוכלוסיות סיכון, לנגיף הקורונה. התנהגותו מעידה על תעוזה רבה, היעדר מורא וכן על זלזול בוטה בהשלכות הבריאותיות אשר אפשריות כתוצאה מהדבקות בנגיף ומהתפשטותו בקרב הציבור". 

בדיון שנערך אצל השופטת אופיר כתבי-ריבלין היא קבעה כי הנאשם ישוחרר למעצר בית בפיקוח מלא של אשתו וחמתו (זאת אחרי 10 ימים שבהם היה עצור). בנוסף נאסר עליו לעשות שימוש באינטרנט או בטלפון חכם, למעט שיחות עם עורך דינו. כמו כן נקבעו ערבויות לשחרורו. השופטת כתבה בהחלטתה כי "עסקינן בכתב אישום חמור המלמד על מסוכנות לא מבוטלת אשר נשקפת מהמשיב". 


תגיות