אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בתום 20 שנה - עיריית כפר סבא הצליחה להשיב קרקעות באזור התעסוקה שלט כניסה כפר סבא | צילום: עמית שעל

בתום 20 שנה - עיריית כפר סבא הצליחה להשיב קרקעות באזור התעסוקה

העירייה ניהלה הליכים משפטיים נגד חוכרים היסטוריים שהחזיקו בעבר במפעל לעיבוד עורות ודרשו לחדש את החכירה עמם בניגוד לעמדת העירייה; בית המשפט קבע כי ייאלצו לפנות את הקרקע

26.09.2021, 17:15 | דותן לוי

בתום כ-20 שנה של הליכים משפטיים הצליחה לאחרונה (14 בספטמבר) עיריית כפר סבא לפנות שלושה חוכרים לשעבר שנותרו האחרונים להחזיק בנכס באזור התעשייה בעיר ללא הסכם חכירה. 


קראו עוד בכלכליסט:


מדובר בנכס המשתרע על שטח של 3 דונם ברחוב יוחנן הסנדלר באזור התעשייה המזרחי של העיר, ושימש מאז שנות ה-50 של המאה הקודמת כמפעל לעיבוד עורות. שלושת המחזיקים היו האחרונים מתוך קבוצה של גורמים פרטיים שעשו שימוש בשטח של כ-28 דונם בבעלות העירייה, שהוא כמחצית משטח אזור התעשייה כולו אשר עומד על כ-70 דונם. לפי העירייה, המחזיקים סירבו לפני כ-20 שנה לחדש את חכירת המשנה מהעירייה ולשלם עבורה, והמשיכו להחזיק בקרקע הציבורית.


שלט הכניסה לכפר סבא, צילום: עמית שעל שלט הכניסה לכפר סבא | צילום: עמית שעל שלט הכניסה לכפר סבא, צילום: עמית שעל


מפסק הדין עולה כי מאז ראשית שנות ה-2000 ניהלה העירייה את קרקעות אזור התעשייה באמצעות החברה הכלכלית לפיתוח כפר סבא. בשנת 2001 הסתיימה חכירה בת 49 שנים, ולטענת העירייה כחמש שנים קודם לכן החלה ליצור קשר עם החוכרים כדי להסדיר איתם את המשך ההתקשרות. לגבי השלושה שמולם התנהלה כעת העתירה, טענה העירייה כי הם לא השיבו לפניותיה. 

רק בשנת 2016, לאחר שנים ארוכות של הליכים משפטיים מול השלושה, הם עתרו נגד החלטת העירייה שלא לחדש להם את הסכם החכירה, ודרשו כי תינתן להם זכות לחכירת משנה בפטור ממכרז. בשנת 2017 החליטו העותרים לחזור בהם מהעתירה, והגיעו להסכם שבמסגרתו הוחלט כי יפנו את הקרקע עד שנת 2018, ובתמורה העירייה לא תדרוש מהם דמי שימוש על הקרקע. אלא שכאשר הגיע מועד הפינוי, המחזיקים התחרטו שוב וביקשו לבטל את פסקי הדין בעניינם בטענה שהופעל עליהם לחץ כבד לסגת מהעתירה מחשש שיידרשו לשלם דמי שימוש בגובה 15 מיליון שקל. מנגד, טענה העירייה כי יש לדחות את התביעה על הסף מאחר שלא הופעל עליהם כל לחץ ואין בסיס לטענות או ראיות חדשות.   

השופט עוז ניר נאוי, מבית המשפט המחוזי מרכז, דחה את טענותיהם של התובעים על מצגים כוזבים של העירייה, מתח ביקורת על התנהגות המחזיקים בקרקע, וחייב כל אחד מהם ב-35 אלף שקל (סה"כ 105 אלף שקל) בגין הוצאות ושכר טרחה לעורכי הדין של העירייה. את העירייה ייצגה עו"ד מיכל רומנו ברטהולץ, ממשרד שרקון, בן עמי, אשר ושות'.

תגיות