אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הקורונה גרמה לירידה החדה ביותר בתוחלת החיים - מאז מלחמת העולם השנייה הלוויה באיטליה של מת מקורונה, מרץ 2020 | צילום: איי אף פי

הקורונה גרמה לירידה החדה ביותר בתוחלת החיים - מאז מלחמת העולם השנייה

לפי מחקר שפורסם על ידי אוניברסיטת אוקספורד, תוחלת החיים ב-2020 נפלה ב-22 מתוך 27 המדינות שנבדקו ביותר משישה חודשים - זאת לעומת 2019. הירידה החדה ביותר נרשמה אצל גברים בארה"ב - שתוחלת החיים שלהם הצטמצמה ביותר משנתיים

27.09.2021, 16:59 | חדשות חוץ

מגפת הקורונה הורידה את תוחלת החיים ב-2020 בצורה החדה ביותר מאז מלחמת העולם השנייה - כך לפי מחקר שפורסם היום (ב') על ידי אוניברסיטת אוקספורד. לפי המחקר, תוחלת החיים של גברים אמריקאים ירדה ביותר משנתיים.

קראו עוד בכלכליסט:

לפי המחקר, שהתבסס על נתונים מ-27 מדינות באירופה, ארה"ב וצ'ילה, תוחלת החיים נפלה ב-22 מהמדינות שנבדקו ביותר משישה חודשים לעומת 2019. בסך הכל נרשמה ירידה בתחלת החיים ב-27 מתוך 29 המדינות הנבדקות.

לטענת החוקרים ניתן לייחס את מרבית הירידות הללו בתוחלת החיים במדינות השונות למקרי מוות רשמיים מקורונה. לפי סוכנות הידיעות רויטרס, כי עד כה דווח על קרוב לחמישה מיליון מקרי מוות כתוצאה מסיבוכי הקורונה.

שריפת גופות של מתים מקורונה בהודו, צילום: איי פי שריפת גופות של מתים מקורונה בהודו | צילום: איי פי שריפת גופות של מתים מקורונה בהודו, צילום: איי פי

"העובדה שהממצאים שלנו מדגישים כזו השפעה גדולה שמיוחסת ישירות לקורונה מצביעה על המכה ההרסנית שפגעה המגפה במדינות רבות", הגיבה ד"ר רידהי קאשיאפ, אחת ממובילות המחקר שפורסם בכתב העת הבינלאומי לאפידימיולוגיה.

במרבית המדינות הירידה בתוחלת החיים גבוהה יותר בקרב גברים מאשר בקרב נשים, כשהירידה החדה ביותר נרשמה אצל גברים בארה"ב, שתוחלת החיים שלהם הצטמצמה ב-2.2 שנים בהשוואה ל-2019. 

הלוויה באיטליה של מת מקורונה, מרץ 2020, צילום: איי אף פי הלוויה באיטליה של מת מקורונה, מרץ 2020 | צילום: איי אף פי הלוויה באיטליה של מת מקורונה, מרץ 2020, צילום: איי אף פי

בסך הכל גולחה מתוחלת החיים של גברים יותר משנה ב-15 מהמדינות, לעומת מצב דומה אצל הנשים ב-11 מדינות. בארה"ב העלייה בשיעורי התמותה נרשמה בעיקר בקרב אנשים בגילי העבודה ומתחת לגיל 60, בעוד שבאירופה מקרי מוות של אנשים מעל גיל 60 תרמו בשיעור משמעותי יותר לעלייה הכללית בתמותה.

לפיכך קאשיאפ קראה לעוד מדינות, כולל כאלו עם הכנסה נמוכה ובינונית, להפוך את נתוני התמותה לזמינים למען מחקרים נוספים. "אנחנו קוראים בדחיפות לפרסום ולזמינות של נתונים להבנה טובה יותר של ההשלכות המגפה על העולם", אמרה.

תגיות