אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בגלל משבר האנרגיה - גם גולדמן זאקס חותך את תחזית הצמיחה של סין חוטי חשמל סין | צילום: רויטרס

בגלל משבר האנרגיה - גם גולדמן זאקס חותך את תחזית הצמיחה של סין

לפי דיווח ב-BBC, בנק ההשקעות האמריקאי מצטרף לגופים גדולים כמו נומורה היפני ומורגן סטנלי; חוזה שהכלכלה השנייה בגודלה בעולם תתרחב השנה ב-7.8%, לעומת התחזית הקודמת של 8.2%. הנימוק: הפסקות החשמל שפוגעות בתפוקה התעשייתית

28.09.2021, 09:32 | חדשות חוץ

בנק ההשקעות האמריקאי גולדמן זאקס הפך לענק הבנקאות האחרון שחתך את תחזית הצמיחה שלו לסין, בעקבות התמודדותה של המדינה עם מחסור באנרגיה. כעת הוא צופה כי הכלכלה השנייה בגודלה בעולם תתרחב השנה ב-7.8% בלבד, זאת לעומת התחזית הקודמת של 8.2%. כך לפי דיווח ב-BBC.

קראו עוד בכלכליסט:


לפי הבנק, קיצוצים גדולים בתפוקה התעשייתית הנגרמים כתוצאה מהפסקות חשמל מוסיפים "לחצים משמעותיים". ההערכה היא כי 44% מהפעילות התעשייתית בסין נפגעה.

מצוקת אספקת החשמל, הנגרמת עקב בקרה סביבתית, אילוצי אספקה ועליית מחירים הותירה כמה מפעלים ובתים ללא חשמל. המחסור באנרגיה השפיע תחילה על היצרנים ברחבי המדינה שרבים מהם נאלצו לדלל או להפסיק את הייצור בשבועות האחרונים.

חוטי חשמל בסין. הפסקות החשמל פוגעות בתעשייה, צילום: רויטרס חוטי חשמל בסין. הפסקות החשמל פוגעות בתעשייה | צילום: רויטרס חוטי חשמל בסין. הפסקות החשמל פוגעות בתעשייה, צילום: רויטרס


ממסמך שהגיע לידי ה-BBC עולה כי הנמל הגדול ביותר בצפון סין, בטיאנג'ין, נפגע כתוצאה ממחסור בחשמל. קיצוב בצריכת החשמל למנופים המעבירים מטען בין ספינות לחוף צפוי להימשך עד סוף השבוע.

כעת התפשט המחסור לאזורי מגורים, כאשר התושבים בצפון-מזרח סין חוו הפסקת חשמל ללא הודעה מוקדמת בימים האחרונים. אנשים החיים במחוזות ליאונינג, ג'ילין והיילונגג'יאנג התלוננו ברשתות החברתיות על מחסור בחימום ומעליות ורמזורים שהפסיקו לעבוד. רשויות המחוזות מתקשות להבטיח חשמל וחימום לתושבים. סין נשארת תלויה מאוד בפחם לייצור חשמל.

ענקית הפיננסים היפנית נומורה, בנק ההשקעות מוול סטריט מורגן סטנלי ותאגיד ההון הסיני הבינלאומי הורידו גם הם את תחזיות הצמיחה הכלכלית לסין או התריעו על צמיחה נמוכה יותר בעקבות ההפרעות באספקת החשמל.

הכלכלה הסינית מתמודדת זה זמן מה עם ההשפעה של תקנות חדשות ונוקשות של כמה מהתעשיות הגדולות במדינה, כגון יזמיות נדל"ן וחברות טכנולוגיה. החששות לגבי גורלה של ענקית הנדל"ן אוורגרנד, השקועה בחובות, מכבידים גם הם על סנטימנט המשקיעים. "אי הוודאות ניכרת ביחס לרבעון הרביעי, עם סיכונים המתייחסים בעיקר לגישת הממשל לניהול הלחצים באוורגרנד, ההקפדה על אכיפתם של יעדים סביבתיים ומידת ההקלה במדיניות", כך לפי ההודעה מגולדמן.

שכונה בעיר גואנגז שכונה בעיר גואנגז'ו שבנתה חברת אוורגרנד | צילום: AFP שכונה בעיר גואנגז


ביום שני, מבלי להזכיר את אוורגרנד בשמה, הבטיח הבנק המרכזי בסין להגן על הצרכנים החשופים לשוק הדיור. הודעתו של הבנק העממי של סין נתפסה כאות לכך שהרשויות מוכנות לפעול על מנת למנוע מהמשבר באוורגרנד להתפשט לחלקים אחרים של הכלכלה. השווקים הגלובליים עברו זעזועים רבים בימים האחרונים כאשר המשקיעים מוטרדים מהיכולת של החברה להחזיר ריבית על חובות בסך של יותר מ-300 מיליארד דולר.

תגיות