אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בוטיק פריד ענבתאוי אטליז ובורגר – מקום של אנשים ואוכל בוטיק פריד ענבתאוי אטליז ובורגר 654651 | מוחמד עיסא

בוטיק פריד ענבתאוי אטליז ובורגר – מקום של אנשים ואוכל

הבשורה לה חיכו רבים סוף סוף קרמה עור וגידים, מסעדת פריד ענבתאוי בשר ובורגר פתחה את שעריה

29.09.2021, 12:52 | בשיתוף Visionet

קפצנו גם אנחנו אל העיר שפרעם כדי לטעום את נתחי הבשר המובחרים, ולראות כיצד הרעיון החכם שמשלב בתוכו אטליז ומסעדה צמודים האחד לשני, מלהיב את ההמונים.

בוטיק פריד ענבתאוי אטליז ובורגר – חלום שמתגשם

איטליז בוטיק פריד ענבתאוי, מוחמד עיסא איטליז בוטיק פריד ענבתאוי | מוחמד עיסא איטליז בוטיק פריד ענבתאוי, מוחמד עיסא

פריד ענבתאוי, בן 33, הוא דור רביעי של משפחת קצבים ידועה משפרעם. סבא רבא שלו היה הראשון בעיר שפתח אטליז בשנת 1958, ומאז בני המשפחה חיים את עולם הבשרים בסביבה, כאשר בין היתר מנהלים משחטות ומפעלים לבשר, אבל השינוי שפריד בחר לעשות בחיים הוא חומר לסרט הוליוודי של ממש.

לאחר שלמד רפואה באיטליה וחזר ארצה, תוך זמן קצר פריד בחר להחליף את החלוק של הרופאים לסינר של קצבים, ופתח אטליז משלו בכניסה לדרום העיר. "על מנת להגשים את החלום, התחלתי ללמוד טבחות ברמה גבוהה במכללת בישולים. כך שהמטרה היא לשלב את תכני הלימוד השונים, ביחד עם טעמי הילדות שאני מתכוון להביא".

האטליז אליו נוהרים הקרניבורים

בוטיק פריד ענבתאוי אטליז ובורגר , מוחמד עיסא בוטיק פריד ענבתאוי אטליז ובורגר | מוחמד עיסא בוטיק פריד ענבתאוי אטליז ובורגר , מוחמד עיסא

האטליז של פריד ענבתאוי הפך להיות הבית הקבוע של אלפי קרניבורים מכל רחבי הארץ, שהגיעו אליו במיוחד מתוך ידיעה כי יוכלו למצוא שם את הנתחים המובחרים והטריים ביותר.

בין היתר ניתן למצוא באטליז נתחים של:

  • עגלות.
  • כבשים.
  • עופות.
  • רטבים יוקרתיים.
  • תבלינים מיוחדים וכל מה שצריך לארוחת בשרים חגיגית.

שאלנו את פריד מדוע הוא מעדיף למכור נתחים של עגלות ולא של עגלים, הוא הסביר: "העגלות הרבה יותר רכות ושומניות, לכן הן יותר טעימות. החוכמה היא לבחור את זן העגל לפני השחיטה, ואני נמצא בקשר ישיר עם מרעה ברמת הגולן ובכפר יהושע, שם מגדלים עגלות משובחות".

מסעדת בשר ובורגר – הלחץ של קהל הלקוחות עשה את שלו

בורגר בוטיק פריד ענבתאוי, מוחמד עיסא בורגר בוטיק פריד ענבתאוי | מוחמד עיסא בורגר בוטיק פריד ענבתאוי, מוחמד עיסא

לאורך השנים בהן פריד טיפח את האטליז שלו, הוא לא רק מכר בשרים, אלא גם חילק מתכונים והעשיר את הידע של הלקוחות שלו בכמה טיפים חשובים לגבי כל נתח; מה מתאים עם מה, האם עדיף בישול או צלייה, ובין לבין גם היה מביא מגוון של בשרים שהכין בעצמו והיה מחלק טעימות לעוברים ושבים.

ההתלהבות מהידע המקצועי ומהטעמים הנהדרים שידע להוציא, הובילו ללחץ מסיבי מצד לקוחות רבים אל עבר פריד, לעשות את הצעד הנדרש הבא ולפתוח מסעדה. "למעשה זה תמיד היה חלום חבוי שלי גם כן", סיפר פריד בחיוך והוסיף: "אני אוהב את הדינמיקה שבה אני עובד מול אנשים, משרת אותם, ורואה כיצד הם יוצאים עם חיוך על הפנים, זה הדלק שלי, לדעת שהצלחתי. היום, עם פתיחת המסעדה, השאיפה שלי זהה, שאנשים יאכלו את הבשרים שאני מכין ויהיו מבסוטים".

מסעדת בשר ובורגר – תפריט מגוון של נתחים מובחרים

כאמור המסעדה של פריד צמודה לאטליז, היא מכילה קרוב ל- 30 מקומות, ובתפריט מצאנו:

  • המבורגר.
  • אסאדו מעושן.
  • נקניקיות חריפות תוצרת בית.
  • קבבים.
  • סלטי הבית.
  • ארוחות ילדים (שניצלונים) ועוד.

כל הנתחים המובחרים נעשים בכמה שיטות שונות, כאשר במקום ישנו את כל סוגי המעשנות, כמו גחלים וחשמליות, הם מתמחים ביישון של בשרים במקום.

בוטיק פריד ענבתאוי אטליז ובורגר – אווירה של קרנבל

בוטיק פריד ענבתאוי אטליז ובורגר 654651, מוחמד עיסא בוטיק פריד ענבתאוי אטליז ובורגר 654651 | מוחמד עיסא בוטיק פריד ענבתאוי אטליז ובורגר 654651, מוחמד עיסא

אם תשאלו כל שף בעולם מה הופך מסעדה למוצלחת, הוא יעיד כי אלו הם לא רק הטעמים שעושים את ההבדל, אלא גם האווירה מסביב. אומנם המסעדה של פריד נמצאת רק בתחילת דרכה, אבל בכל הנוגע לאווירה מסביב כבר אפשר להעניק לה מספר כוכבי מישלן.

בזמן השהות שלנו במסעדת פריד ענבתאוי בשר ובורגר, באו והלכו עשרות לקוחות שהגיעו משפרעם, חיפה ויישובים אחרים מהאזור, וקצב האירועים היה מהפנט, כאילו היה זה שוק תוסס עם מיטב הריחות והטעמים.

בסופי השבוע יש הפתעות מיוחדות, כמו בורגר גורמה שבו טוחנים נתחים משובחים ולא אלו הרגילים, כמו סינטה או אנטרקוט ושקדי עגל. יש ספיישל אחר בורגר בסגנון איטלקי, כך שבמקום לעשות שימוש בחסה בתוך הבורגר, מכניסים בזילקום, ובמקום גבינת צ'דר תוכלו למצוא פרמז'ן.

יש גם בורגר ספיישל בסגנון יווני, בו מורחים ממרח זיתים מיוחד שמגיע מיוון, ביחד עם גבינת פטה, שמשחקים פה בצורה מיוחדת בין הטעמים והמרקמים השונים, דבר שהופך את המקום לאטרקציה יוצאת דופן בצפון ובישראל כולה.

"זה בדיוק מה שחלמתי עליו, מקום שישלב בין שתי האהבות שלי, בשרים ואנשים שמחים, והם יכולים להיות כאלו כאשר אוכלים בתאווה ובתשוקה, ואת זה אנחנו "מוכרים" פה מעבר לבשרים עצמם", סיפר פריד בגאווה.

בוטיק פריד ענבתאוי אטליז ובורגר – יצירת קשר

עובדי בוטיק פריד ענבתאוי אטליז ובורגר , מוחמד עיסא עובדי בוטיק פריד ענבתאוי אטליז ובורגר | מוחמד עיסא עובדי בוטיק פריד ענבתאוי אטליז ובורגר , מוחמד עיסא

את המסעדה הממוקמת בתוך הקצביה תוכלו למצוא בכניסה הדרומית של העיר שפרעם, והיא פעילה בכל יום בשבוע.

שעות הפתיחה הם בין 12:00 בצהריים ל 23:00 בערב.

הקצביה פעילה בימים ב' עד שבת, החל מהשעה 08:00 בבוקר ועד 21:00 בערב.

לפרטים נוספים והזמנות, חייגו עכשיו לטלפון: 04-848-2770

לפייסבוק שלנו>>

תגיות