אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
העסקה נחתמה: עזריאלי רוכשת את קניון מול הים באילת ב-1.3 מיליארד שקל קניון מול הים באילת | צילום: אוראל כהן

נחשף בכלכליסט

העסקה נחתמה: עזריאלי רוכשת את קניון מול הים באילת ב-1.3 מיליארד שקל

הקבוצה רכשה את הקניון מידי אלי ישראלי, אילן בן-דב וחברת הביטוח הפניקס. השלמת העסקה כפופה לקבלת אישור רשות התחרות ורמ"י וקבלת אישור גופי המימון להעברת חובות הקניון, שעומדים על כ-500-400 מיליון שקל, לידי עזריאלי

04.10.2021, 10:23 | גולן חזני

ענקית הנדל"ן הישראלית עזריאלי דיווחה הבוקר (ב') על כך שחתמה על הסכם לרכישת קניון מול הים (Mall הים) באילת בתמורה ל-1.31 מיליארד שקל. עזריאלי רוכשת את הקניון, שנחשב לאחד המצליחים בישראל, מידי אלי ישראלי (50%), אילן בן-דב (25%) וחברת הביטוח הפניקס (25%). המגעים בין הצדדים נחשפו לראשונה בכלכליסט בחודש יולי האחרון. 

קראו עוד בכלכליסט:

השלמתה עסקה כפופה לקבלת אישור רשות התחרות, אישור רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) וקבלת אישור גופי המימון להעברת חובות הקניון, שעומדים על כ-500-400 מיליון שקל, לידי עזריאלי. 

קניון מול הים באילת, צילום: אוראל כהן קניון מול הים באילת | צילום: אוראל כהן קניון מול הים באילת, צילום: אוראל כהן

במסגרת הדיווח לבורסה חשפה עזריאלי חלק מהנתונים הכספיים של הקניון, שיהיה הרביעי בגודלו בפורטפוליו של עזריאלי במונחי שווי. בקניון, שמשתרע על פני 19 אלף מ"ר, יש 104 שוכרים ושיעור התפוסה בו עומד על 100%. ה-NOI של הקניון ב-2020 עמד על 82 מיליון שקל, דומה לנתון זה ב-2019 (84 מיליון שקל) ול-NOI הצפוי של השנה (86 מיליון שקל). 

צילום: חן לבון צילום: חן לבון צילום: חן לבון

את הקניון האילתי הקים אלי ישראלי. בן־דב - בעל השליטה לשעבר בפרטנר שהגיע להסדר חוב בחברת סקיילקס שבאמצעותה שלט בחברת הסלולר – והפניקס, שכיום מצויה בשליטת הקרנות סנטרברידג' וגלאטין, רכשו בחלוקה שווה 50% מהקניון ב־2006 תמורת 462.5 מיליון שקל, ולפי שווי של 925 מיליון שקל. על פניו, העסקה עם עזריאלי כעת משקפת תשואה לא גבוהה במיוחד, אולם מאז 2006 חילק הקניון דיבידנדים בהיקף של מאות מיליוני שקלים לבעליו.

לקבוצת עזריאלי, שהוקמה על ידי דוד עזריאלי ומנוהלת לפי חזונו, יש 19 קניונים בשטח של 340 אלף מ"ר, טרם השלמת העסקה הנוכחית. שווי הקניונים עומד על 12.5 מיליארד שקל והם מהווים 36% מנכסי עזריאלי. משבר הקורונה פגע בהכנסות הקניונים, וכן בשווי השוק של קבוצת עזריאלי, שצנח לכ־20 מיליארד שקל במהלך 2020, אולם מאז המניה התאוששה והחברה נסחרת כיום לפי שווי שוק של 36.3 מיליארד שקל, זאת לאחר שהשנה מניית החברה עלתה ב-50%. שווי השוק של החברה הופך אותה לחברה הרביעית בגודלה בבורסת ת"א במונחי שווי שוק. 

רשימת המתנה של שוכרים ורוח גבית מהקורונה

מול הים, ששוכן על קו המים של אילת, נחשב לאחד הקניונים המוצלחים במדינה. הוא נפתח ב־1997 ומשתרע על פני 19 אלף מ"ר בשלוש קומות מסחר. שיעור התפוסה בו עומד על פי רוב על קרוב ל־100%, כשישנה רשימת המתנה לשוכרים פוטנציאליים. הוא משרת בעיקר את התיירים שמגיעים לאילת וניתן למצוא בו רשתות מקומיות ובינלאומיות. שכר הדירה מוערך ב־100 דולר למ"ר והפדיונות הממוצעים עומדים על 1,200 דולר למ"ר – נתון שמציב את הקניון בצמרת הקניונים בישראל. בהתאם, הרווח המוערך של הקניון עומד על כ־70 מיליון שקל בשנה. מגפת הקורונה אף העניקה לו דחיפה משום שבשל ההגבלות על היציאה לחו"ל, תיירות הפנים קיבלה דחיפה, ואילת היא עיר תיירות הפנים המרכזית בישראל. על רקע זה הקניון רשם שיא מכירות, שחיפה על בלימת ההכנסות שהתרחשה בזמן סגרי הקורונה.  


תגיות