אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
NFX של גיגי לוי גייסה 450 מיליון דולר לקרן הסיד הגדולה בעולם מנהלי קרן NFX (מימין) פיט פלינט, גיגי לוי-וייס, ג'יימס קורייר, מורגן בלר, עמרי עמירב-דרורי | צילום: יח"צ

NFX של גיגי לוי גייסה 450 מיליון דולר לקרן הסיד הגדולה בעולם

זה הגיוס השלישי מאז הקמת הקרן ב-2015. הקרן תשקיע בחברות בשלבי הסיד והפרה-סיד בתחומי הפינטק, שווקים מקוונים, גיימינג, טכנולוגיית נדל”ן, קריפטו וביולוגיה סינתטית. לוי: "קרנות סיד ניסו להגיע ל-10% מהחברה - אנחנו שואפים ליותר"

05.10.2021, 16:00 | מאיר אורבך

NFX, קרן הון סיכון שעם מקימיה נמנה גיגי לוי, גייסה 450 מיליון דולר לקרן השלישית שלה להשקעה בסטארט-אפים בשלבי הסיד והטרום-הסיד (Seed and Pre Seed) ."אני חושב שהיא הכי גדולה מסוגה, הקרן הייעודית ביותר לתחום זה", אמר לוי ל"כלכליסט". מרבית קרנות הסיד בישראל ובעולם נוטות לגייס קרנות של עד 100 מיליון דולר, בעיקר מתוך חשש שלא יוכלו לעמוד בהחזרים של קרנות ענק.

NFX הוקמה ב-2015 בידי לוי, פיט פלינט וג'יימס קורייר - יזמים סדרתיים, שייסדו עשר חברות שנמכרו בשווי כולל של למעלה מ-10 מיליארד דולר. במהלך השנים מייסדיה השקיעו בחברות דוגמת Lyft, Doordash, Patreon, Poshmark, Mammoth Biosciences ,Global-e, SimilarWeb, MyHeritage, Playtika, Plarium, Moon Active, Twist, Trulia, lastminute.com ועוד. NFX מנהלת נכסים בשווי של 875 מיליון דולר.

קראו עוד בכלכליסט:

בחודשים האחרונים רשמו חברות שלוי השקיע בהן באופן פרטי אקזיטים מרשימים מאוד, ובהן אופטימוב, גלובל-אי וביץ' בם. בשיחה עם "כלכליסט" אמר לוי כי "זו עבודה של המון שנים שמתכנסת לתקופה טובה. אנחנו נשקיע בערך ב-70 חברות בקרן החדשה. כבר הקרן הקודמת שלנו היתה חריגה מהנורמל של קרנות הסיד בעולם. לקראת הקרן החדשה הוספנו שני שותפים חדשים - ד"ר עומרי עמירב-דרורי ומורגן בלר, שתוביל את תחום הקריפטו". לוי ציין גם ש"סיבובי הסיד גדלו בשנים האחרונות. סבב סיד יכול היום להיות 5-4 מיליון דולר. יש מדי פעם צוותים מצוינים עם רעיונות גדולים, שצריכים השקעות משמעותיות של אפילו יותר מ-10 מיליון דולר בשלב הסיד".

מנהלי קרן NFX (מימין) פיט פלינט, גיגי לוי-וייס, ג מנהלי קרן NFX (מימין) פיט פלינט, גיגי לוי-וייס, ג'יימס קורייר, מורגן בלר, עמרי עמירב-דרורי | צילום: יח"צ מנהלי קרן NFX (מימין) פיט פלינט, גיגי לוי-וייס, ג

מרבית משקיעי הסיד אינם זוכים לאחזקות משמעותיות בחברות שבהן הם משקיעים, כתוצאה מדילול לאורך חיי החברה. לוי רוצה לשנות את המצב הזה: "קרנות סיד בעולם ניסו בדרך כלל להגיע ל-10% מהחברה. אנחנו שואפים להגיע ליותר, וזה הביא אותנו לרצות קרן גדולה יותר. אנחנו רואים כניסה של הקרנות הגדולות כמו אנדריסן וטייגר גלובל גם לתחומים שלנו. אנחנו רוצים שתהיה לנו גמישות לעשות השקעות משמעותיות".

לוי הוסיף שבקרן החדשה השקיעו בעיקר משקיעים מוסדיים מארצות הברית ושלושה משקיעים מקומיים, בנוסף ליזמים מובילים שהשקיעו סכומים קטנים ."התחלנו להשקיע מהקרן החדשה, ונשקיע ממנה במשך השנתיים הקרובות. חצי מהקרן החדשה יושקע בחברות חדשות, והשאר יהיה לחברות שנשקיע בהן השקעות המשך בסבבי A ו-B", אמר לוי. "אם פעם יוניקורן היה חברה עם מכירות של 100 מיליון דולר, היום רואים שם חברות בלי מכירות כלל, וההשקעות בשלבים מאוחרים נהפכו בשל כך לבעייתיות מאוד. ההאצה של שווי החברות קורה רק בשלבים מאוחרים, והסיד נשאר יחסית במקום הגיוני, והכוונה יחסית כי יש כבר שווי סיד של 10 מיליון דולר, אבל השקעות מאוחרות עלו כבר פי 7 ו-8. לנו כקרן סיד היא תקופה טובה". 

לוי ציין גם כי אחד התחומים שהכי מעניינים את NFX הוא תחום הגיימינג שפורח בישראל ובעולם. "החברה הכי מצליחה שלי היא מון אקטיב, והיא אולי החברה הכי טובה שאי פעם השקעתי בה. זה תחום שמייצר הכי הרבה הצלחות - ומהר. גם בקרן החדשה אין הקצאה למשחקים, אבל בכל קרן נשקיע אחוז ממנה בחברות משחקים, ונמשיך לעשות זאת. 

גיגי לוי-וייס. "נשקיע בערך ב-70 חברות", צילום: יריב כץ גיגי לוי-וייס. "נשקיע בערך ב-70 חברות" | צילום: יריב כץ גיגי לוי-וייס. "נשקיע בערך ב-70 חברות", צילום: יריב כץ


הקרן השלישית תשקיע ותסייע אקטיבית לכ-70 חברות בישראל ובעמק הסיליקון. הקרן תתמקד ביזמים שמתמחים בפינטק, שווקים מקוונים (Marketplaces), משחקים, פרופ-טק (טכנולוגיית נדל”ן), קריפטו, ביולוגיה סינתטית ועוד. NFX מובילה את כל ההשקעות שלה בעצמה או עם משקיעים שותפים, והיא הקרן הראשונה ב-95% מהחברות שבהן השקיעה. כ-15%-20% מהשקעות הקרן הם בשלב הפרה-סיד. זוהי הקרן הגדולה ביותר של NFX עד היום, כשהקרן הקודמת - שהוקמה ב-2019 - היתה של 275 מיליון דולר, ואילו הקרן הראשונה שקדמה לה גייסה 150 מיליון דולר ב-2017.

כחלק מהמהלך להרחבת ההשקעות בעולמות הביו-טק קודם ד"ר עמרי עמירב-דרורי - מייסד Genome Compiler (שבה השקיעה NFX) וקרן הון-הסיכון המצליחה Tech.bio - לשותף כללי ב-NFX. ד"ר עמירב-דרורי יוביל את ההשקעה בחברות העוסקות במפגש בין טכנולוגיה לביולוגיה. הוא ישהה לסירוגין באזור המפרץ של סן פרנסיסקו ובישראל. ד"ר אמילי לפרוסט, מייסדת שותפה ומנכ"לית Twist Bioscience, היא חברת ועדת ההשקעות של NFX בתחום הביוטק.

"זה הזמן לתמוך ביזמים-מדענים שעוסקים במפגש בין טכנולוגיה וביולוגיה, ומתמודדים עם האתגרים הכי דחופים שמעסיקים את האנושות בתחומי הבריאות, הקיימות, המזון והסביבה", אמר ד"ר עמירב-דרורי. "אנחנו בצוות ה-Bio של NFX בעצמנו יזמים-מדענים, ולכן יש לנו ידע וניסיון בהקמת והרחבת הפעילות (סקיילינג) של חברות ביו-טק. אנחנו תומכים ביזמים בשלב הטרום-סיד ובשלב הסיד, אנחנו מובילים סבבי גיוס, ואנחנו מקבלים החלטות מהר. חברות שמבוססות על ביו-טק ישפיעו על העתיד של כולנו באופן אקספוננציאלי".

את תחום הקריפטו בקרן מובילה השותפה הכללית מורגן בלר - מיוצרי מטבע הקריפטו Diem (לשעבר Libra) של פייסבוק, ושותפה ב-Andreessen Horowitz קודם לכן. "לתחום הקריפטו אין זכות קיום ללא אפקט הרשת, ובלי היכולת להטמיע עקרונות מסוימים כבר בשלב הסיד או הפרה-סיד. זה מה שנותן ליזמים את היתרון האמיתי", אמרה בלר. "אין מישהו שמבין את זה טוב יותר מאיתנו ב-NFX".

מאז הקמת הקרן הראשונה של NFX ב-2015 גדלה הקרן משלושה לחמישה שותפים כלליים, מ-16 ל-42 עובדים, ופתחה משרדים חדשים בסן פרנסיסקו, ישראל ופאלו אלטו.

תגיות