אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הקריסה והרצח: אלדד פרי הוא יזם הנדל"ן שנורה למוות אלדד פרי והקליע ברכב המרצדס שלו, הבוקר | עמית שעל, נדב אבס

הקריסה והרצח: אלדד פרי הוא יזם הנדל"ן שנורה למוות

פרי, שנורה הבוקר כשהגיע להתפלל בבית הכנסת שלו ברחובות, פעל בתחום ארגון קבוצות הרכישה. עלייתו לצמרת היתה מטאורית, וכך גם נפילתו, כאשר נקלע לחובות של מאות מיליוני שקלים. הנאמן לנכסיו, עו"ד ארז חבר: "מדובר במקרה טראגי ועגום, פרי לא אמר שקיבל איומים כלשהם"

15.10.2021, 10:18 | שלומית צור וליטל דוברוביצקי

איש העסקים אלדד פרי הוא יזם הנדל"ן שנורה הבוקר ברחובות - כך הותר לפרסום לפני זמן קצר. פרי, בשנות ה-40 לחייו נרצח מסיבות שעדיין נחקרות, אך ברקע עומדת ככל הנראה הסתבכותו העסקית כמארגן קבוצות רכישה. 

קראו עוד בכלכליסט:

נגד חברת פרי נדל"ן שבבעלותו נפתח בהסכמתו צו פתיחת הליכים והוא נקלע להליך של חדלות פירעון. זאת לאחר בקשה להקפאת הליכים נגד החברה שהגישה חברת "גמי וחיים" בטענה כי פרי חייב לה ולנושים נוספים מאות מיליוני שקלים. 

פרי (במרכז) בבית המשפט עם עורך דינו, צילום: יובל חן פרי (במרכז) בבית המשפט עם עורך דינו | צילום: יובל חן פרי (במרכז) בבית המשפט עם עורך דינו, צילום: יובל חן


זירת הרצח של אלדד פרי ברחובות, הבוקר, ynet זירת הרצח של אלדד פרי ברחובות, הבוקר | ynet זירת הרצח של אלדד פרי ברחובות, הבוקר, ynet


אלדד פרי והקליע ברכב המרצדס שלו, הבוקר, עמית שעל, נדב אבס אלדד פרי והקליע ברכב המרצדס שלו, הבוקר | עמית שעל, נדב אבס אלדד פרי והקליע ברכב המרצדס שלו, הבוקר, עמית שעל, נדב אבס

פרי החל את פעילותו כעורך דין מקומי כריזמתי לענייני מקרקעין בעיר רחובות, ובעבר אף ייצג את הזמר אייל גולן בעסקאות נדל"ן. בהמשך החל לארגן קבוצות רכישה של פרויקטים קטנים, ותוך שנים ספורות, הרחיב את פעילותו בתחום ארגון קבוצות הרכישה לפרויקטים גרנדיוזים בשוק המגורים והמשרדים הכולל מגדלים במספר ערים בארץ.

הוא שכר את המשרד שעזב איש העסקים נוחי דנקנר במגדלי עזריאלי בתל-אביב, שבהם שיכן את משרדי חברת פרי נדל"ן, והקיף עצמו במרוצת הדרך באנשים שעזרו לו לבנות את התדמית הרצויה – כמו ישראל טוויטו, מנכ"ל חדשות 13 לשעבר, שהיה אצלו סמנכ"ל לענייני אסטרטגיה, ויצחק לקס, ששימש אצלו יו"ר הקבוצה לאחר שסיים את תפקידו כיו"ר עמידר.

"לא שידר מצוקה או שהוא מאוים מכיוון כלשהו"

לימים נכנסה החברה בבעלותו לחובות עצומים בהיקף של מאות מיליוני שקלים. החברה עברה מהמשרדים המפוארים בעזריאלי לנס ציונה, וחברי קבוצות הרכישה שאירגן פרי מצאו את עצמם עם פרויקטים תקועים וללא בטחונות ראויים לכספם.

עם הגשת הבקשה להקפאת הליכים נגד החברה התברר כי כספים שהפקידו רוכשים עבור רכישת דירות התערבבו בין פרויקטים שונים ולקבוצת החברות בבעלותו של פרי מינה בית המשפט המחוזי בספטמבר 2020 את עוה"ד אוהד גינדס וגונן קסטנבאום כנאמנים.

בשל התחייבויות אישיות של פרי לחברות, מינה בית המשפט נאמן גם לנכסיו האישיים חודש לאחר מכן באוקטובר 2020. הנאמן עו"ד ארז חבר, פרסם למכירה את ביתו של פרי ברחובות ומסר ל"כלכליסט" כי "מדובר במקרה טרגי ועגום. פרי הוא אב ל-7 ילדים ורק לפני מספר חודשים נולדה לו תינוקת. הוא פעל לאחרונה לגבש הסדר שיחזיר לדבריו את כל חובותיו לנושיו, לרבות בשבוע האחרון".

לדברי עו"ד חבר, "פרי לא הפסיק לחפש דרך להשיב את חובותיו. הוא שיתף פעולה באופן מלא עם ההליך למכירת נכסיו, וענה על כל שאלה. הוא היה שמח שהצליח לגבש הסדר נושים". חבר הדגיש כי "פרי לא אמר שקיבל איומים כלשהם, ואם היו כאלה, הוא היה משתף אותי. לא ברור בכלל מי ומה עומד מאחורי המעשה".

גם עורכי דינו של פרי, שי גליקמן ושלמה נס, ציינו: "בשיחות שקיימנו עם פרי בימים האחרונים הוא לא שידר מצוקה או שהוא מאוים מכיוון כלשהו. פרי  הגיע למשרדנו עקב המשבר שפקד את עסקיו. פגשנו יזם נדל"ן מוכשר מאוד וחכם, שיותר מכל, חשוב היה לו להסדיר את חובותיו מול רוכשי הדירות והנושים תוך קידום והשלמת הפרויקטים ומסירת דירות לרוכשים". 

לדברי באי כוחו של פרי, "הליך חדלות הפירעון התקדם כשאלדד משתף פעולה באופן מלא עם בעלי התפקיד שמונו לחברה ולו באופן אישי ועמל לילות כימים להביא הסדר שיכסה את החובות לנושים. קיבלנו בתדהמה את הבשורות הקשות בדבר הירצחו. אנו שולחים תנחומים למשפחתו ולילדיו". 

ביתו הפרטי של פרי ברחוב אגמיה ברחובות הוצע למכירה, כאשר ממש בימים אלה הבית הוצג לרוכשים פוטנציאליים ומועד הגשת ההצעות יועד לתחילת נובמבר. "הוא היה בקשר עימי על בסיס יומיומי, והיה עסוק וטרוד כל העת באיתור משקיעים שיכניסו כספים לחברות כדי לשלם את החובות לנושים", הוסיף עו"ד חבר.

"לבקשתי הוא גם חיפש עבודה כשכיר על מנת להתפרנס ולהחזיר את חובותיו והקדיש לכך מאמצים רבים. למעשה היינו קרובים מאוד להסדר חוב על מנת להחזיר כמעט את כל החוב לנושים". כעת, בשל הנסיבות הטרגיות, צפוי לעבור הליך מכירת נכסיו האישיים של פרי להליך עיזבון.   

"המוות לא אמור להשפיע על רוכשי הדירות"

בפרשת אלדד פרי נוהלו שני תיקי חדלות פירעון. האחד היה תיק פשיטת הרגל במסגרתו מונה עו"ד ארז חבר כנאמן לנכסיו של פרי. לפרי היו חובות אישיים, שנבעו ברובם מערבויות לחובות  הקבוצה שלו, בהיקף של כ-330 מיליון שקל. 

בתיק זה מספרים גורמים המקורבים לפרי  כי הוא עמל על גיבוש הסדר נושים עם משקיעים. אחד הגורמים מסר כי בתיק הנוגע לחובותיו האישיים של פרי סביר להניח שלמותו תהיה השפעה על גיבוש ההסדר. 

לצד התיק הנוגע לחובות האישיים של פרי קיים גם התיק הנוגע לחובותיה של קבוצת אלדד פרי שבית משפט מינה לה שני נאמנים, עוה"ד גונן קסטנבאום ואהוד גינדס.  לקבוצה יש חובות עתק. נודע כי תביעות החוב שהוגשו לנאמנים וטרם אושרו מסתכמות בסכום אסטרונומי שמתקרב לכ-3 מיליארד שקל (רק לאחר שהנאמנים יאשרו את תביעות החוב ניתן יהיה לדעת מה הסכום הסופי של חובות הקבוצה).

השאלה הנשאלת היא מה יעלה בגורל כ-2,000 חברים בקבוצות הרכישה לאור מותו הטראגי של פרי? לעניין זה, מסר עו"ד קסטנבאום: "אני  מצר  מאוד על מותו של אלדד  פרי. לשאלתך , למותו של פרי  לא אמורה להיות השפעה על מצבם של 2,000 חברי קבוצות הרכישה. פרי  לא מעורב בקבוצה מאז שמונו נאמנים לקבוצה". כלומר, מבחינת רוכשי הדירות, המוות לא צפוי לשנות את מצבם, זאת מאחר והפרויקטים בתהליך שיקום והסדרה. 

הרוכשים יידרשו להוסיף כסף

בדו"ח שהגישו נאמני קבוצת פרי רק לפני ארבעה ימים, הם כתבו כי "כידוע מגזר  הפעילות המרכזי ולב בעיית חדלות הפירעון והנפגעים של קבוצת פרי, נוגע לקבוצות הרכישה. קיימות 12 קבוצות רכישה שנוגעות למאות רוכשי דירות ונכסים שהשקיעו בעסקאות את עיקר הונם, ואת תקוותיהם ועתידם. את המזור לקבוצות הרכישה מקדמים הנאמנים באמצעות מתווה לשיקום של כל פרויקט ופרויקט". 

במסגרת הדוח שהוגש ימים ספורים לפני הירצחו של פרי כותבים הנאמנים כי "כאשר בוחנים את מצבם הפיננסי של הפרויקטים מתברר שחברי קבוצות הרכישה יידרשו להוסיף סכומים לא מבוטלים, מעבר למחיר הסופי שהובטח להם, על מנת לקיים את הפרויקט ולקבל את דירתם.  אולם, חלק מהסיכון והבעיה הנ"ל מתמתנים כאשר משווים את המחיר האפקטיבי שכל חבר קבוצה ישלם עבור דירתו, בסופו של דבר, ביחס למחיר הדירה הריאלי בשוק כיום".

לבסוף , טענו הנאמנים בדו"ח כי מאז שניתן על ידי בית המשפט צו פתיחת הליכים "חלה התקדמות מהותית ובחלק נכבד של הפרויקטים חברי קבוצות הרכישה כבר רואים את 'האור בקצה המנהרה'. הנאמנים בפיקוחו של בית משפט פועלים ללא ליאות לקידום הליך השיקום".  

עו"ד גיא סרוסי המייצג רוכשים בקבוצת אלדד פרי מסר בתגובה: "שמענו מכלי התקשורת על התנקשות בחייו של אלדד פרי. ליבנו עם משפחתו וילדיו. אנו עדיין למדים את המקרה. לגבי הרוכשים השונים- לרובם חייבת חברת פרי עצמה כספים כך שהתהתנהלות המשפטית תמשיך בין כתלי בית המשפט".

תגיות