אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סגן מפקד 8200 ומפקד 81 מקימים יחד סטארט־אפ שלא עוסק בסייבר מייסדי מטרולינק. מימין: עידן שחורי, רונן קורמן, אסף כהן ואבי חדד | צילום: איציק חנוכה

פרסום ראשון

סגן מפקד 8200 ומפקד 81 מקימים יחד סטארט־אפ שלא עוסק בסייבר

מטרולינק, שמפתחת פתרונות לדאטה, הכריזה על גיוס סיד ראשון משמעותי של 22 מיליון דולר מהקרנות Grove Ventures ו־Eclipse Ventures. המייסדים: "קל להביא מודיעין, אבל הרבה יותר קשה להביא ממנו ערך כי הדאטה לא מטופל היטב"

18.10.2021, 15:00 | מאיר אורבך

מטרולינק (Metrolink.ai), שמפתחת פתרונות לדאטה, הכריזה על גיוס סיד ראשון משמעותי מאוד של 22 מיליון דולר משתי קרנות, Grove Ventures ו־Eclipse Ventures. מייסדי החברה הם רונן קורמן, המפקד לשעבר של היחידה הטכנולוגית של חיל המודיעין 81; אסף כהן, הידוע בכינויו פיזר (Pizzer), לשעבר סגן מפקד 8200, ששירת ביחידה מעל 25 שנה; ושני בכירים נוספים מעולם הטכנולוגיה, אבי חדד, לשעבר סמנכ"ל מחקר ופיתוח ב־GK8; ועידן שחורי, לשעבר סמנכ"ל אופרציות עסקיות ומוניטיזציה ב־Ex.CO.

קראו עוד בכלכליסט:

החברה, שהוקמה רק השנה, מסתערת על שוק הדאטה הענק שצמא לפתרונות. לדברי קורמן וכהן, בעולם הדאטה יש המון דאטה ויש פתרונות קצה טובים, אבל באמצע יש "חור שחור" שדורש טיפול. "אנחנו מאמינים שהמהפכה התעשייתית הבאה קשורה ליכולת של חברות לעשות יותר מהדאטה שלהן. המוצר שאנחנו מביאים יאפשר להן לעשות את זה בלי צורך להשתמש בגופי תוכנה או הוצאות גדולות על פיתוח תוכנה. אנחנו מאפשרים לארגוני הענק לעשות את הקפיצה של המהפכה התעשייתית תוך שימוש בכלי פשוט שכל אנליסט יכול להפעילו", אמרו השניים ל"כלכליסט".


מייסדי מטרולינק. מימין: עידן שחורי, רונן קורמן, אסף כהן ואבי חדד, צילום: איציק חנוכה מייסדי מטרולינק. מימין: עידן שחורי, רונן קורמן, אסף כהן ואבי חדד | צילום: איציק חנוכה מייסדי מטרולינק. מימין: עידן שחורי, רונן קורמן, אסף כהן ואבי חדד, צילום: איציק חנוכה

באופן טבעי הציפייה משני בכירי היחידות הטכנולוגיות המובחרות של צה"ל היא להקים חברת סייבר. על כך אומרים קורמן וכהן: "תעשיית הסייבר מאוד צפופה, וגילינו שיש בעיות גדולות יותר. חיפשנו בעיה גדולה אחרת שהיא הסיפור הבא של התעשייה והטכנולוגיה ולא עוד חברת הסייבר".

השניים אף מודעים לכך שהם באים משתי יחידות שיש המגדירים אותן כמתחרות זו בזו, לפחות על כוח האדם האיכותי וגם על היוקרה. "מה שאנחנו מביאים זה יכולת עשייה", הם אומרים. "נגענו בבעיות מאוד קשות ביחד ולחוד בעברנו. אנחנו בשתי יחידות מאוד מיוחדות ושונות זו מזו. אין הרבה חברות של 8200 ו־81, העוצמה של השונות התרבותית היא פצצת אטום לחברה שלנו. יש לשתי היחידות דנ"א שונה לגמרי, חושבים אחרת, לוקחים סיכונים אחרת, מנתחים סיכונים שונה, וכאשר הן עובדות יחד קורים דברים מופלאים". 

שניהם מודעים לבעיות הקשות של עולם הסייבר, וקורמן אף מציין ש"היכן שיש אנשים יש פריצות סייבר. הפיתוי ללחוץ על לינק שמגיע, על מייל שנראה מוכר, הוא פיתוי שקשה להילחם בו. האיומים בעולם הסייבר ימשיכו להתפתח ולגדול. התוקף תמיד מתקדם וזה אירוע שלא נגמר. יש מקום לחדשנות בעולם הזה ולהביא עוד רעיונות, זה יפרנס עוד גורמים לאורך הדרך". 

כאשר נשאל קורמן על הסייבר ההתקפי, שרבים מהאנשים שהקימו חברות בתחום זה הם בוגרי היחידה שעליה פיקד עד לפני מספר שנים, הוא משיב: "לא חשבנו לרגע להקים חברת סייבר התקפי כמו NSO ואחרות. אבל אי אפשר למנוע מחברות כאלה לקום. מה שנדרש כאן הוא פיקוח ורגולציה. אי אפשר להוציא מהמוח של אנשים מה שיש להם בתוכו, וכל מה שצריך לעשות הוא לדעת לרסן את הכוח. סייבר הגנתי לא פסלתי וחיפשתי עולמות. אני מכבד מי שמתעסק בתחום. הסייבר שהוא המקצוע ההנדסי הראשון שמאפשר לעשות באזרחות בדיוק את מה שעשית בצבא, ולנו פחות קסם לעשות מה שעשינו בעשרות שנות שירות.

"אנשים מופתעים שלא הקמנו חברת סייבר. בחרנו במשהו שעושה שינוי אמיתי. היכולת שלנו להביא שינוי בעולם הדאטה יותר גדולה מהיכולת שלנו בעולם הסייבר. רוצים לחנך שוק איך אפשר לטפל בדאטה. 30 שנה היינו באזור ביטחוני, אני לא צריך לעשות את זה עודף. צריך לקחת את הערכים האלה לעולמות אחרים".

האם יש ריגוש בעולם העסקים כמו בעולם הצבאי?

כהן: "כאן זה ריגוש אחר, כמעט אין דבר שיהיה כמו השפעה ישירה על ביטחון מדינת ישראל. שום דבר לא יהיה כמו זה, אבל לפעמים צריך לעשות משהו אחר למען עצמי וביתי. מה שאני עושה כרגע לא פחות מרגש. קל מאוד לעשות מה שעשית, ורצינו לעשות משהו אחר. רוב השירות הלכנו להביא עוד מודיעין, אבל גילינו שיש לי הרבה דאטה שאני לא מנצל עד הסוף, וחלק מהתסכול הזה מנסים לפתור. קל להביא מודיעין, והרבה יותר קשה להביא ממנו ערך, כי הדאטה לא מטופל היטב".

הטכנולוגיה של החברה מנסה לגשר על הפער שקיים היום בין המידע העצום שפולטים כל מכשיר וכל מכונה לבין היכולת לייצר ממנו ערך. כהן מסביר מדוע הבעיה כל כך קשה: "יש לי המון דאטה לא מנוצל שאני רוצה ליצור ממנו ערך, אבל מצד שני אני לא רוצה לשלם על כך סכומי עתק ולהיגרר לפרויקטים של חודשים רבים. היו לנו שיחות עם גופים עם המון דאטה, חיישנים ומערכות AI, ואין להם דרך לתרגם את הדאטה.

"אנחנו באים לחברה ושואלים אותה מה השאלה העסקית שלך, ומכאן מציעים לה פתרון. קח לדוגמה משרד ממשלתי אשר בעת הקורונה נאלץ לשאול כל יום שאלות חדשות את מערכות הדאטה שלו, כמה חולים יש ביישראל, כמה חולים יש באזור מסוים, רמת השינוי על פי אזור ועוד. כיום כדי להתמודד עם שינויים כאלה, ארגון צריך מערכות מאוד מסובכות או מתכנתים אשר יעשו בכל רגע נתון שינוי של המערכת. באמצעות המערכת שלנו הוא יקבל תשובה כמעט באופן מיידי דרך המערכות שאיתן הוא רגיל לעבוד".

כהן הוסיף: "גייסנו הרבה כסף בגלל גודל הבעיה ואמון המשקיעים בצוות ובמוצר שפיתחנו. באו אנשים חיצוניים שאמרו 'נגעתם בבעיה גדולה ומאמינים שתביאו פתרון'. הסיד גבוה כי רוצים לעבוד בקצב מהיר ולהביא את הבשורה לתעשייה".

כאשר נשאלו השניים על הקושי בגיוס כוח אדם כיום, הם מדגישים שאין להם כל כוונה לקחת אנשים מצהל: "לאנשים שמשרתים בצה"ל יש חשיבות רבה לשירות וליחידות שלהם. אני מקווה מאוד שאנשים יבואו אלינו לא בגלל מה שעשינו, אלא בגלל החברה שאותה הקמנו".




תגיות