אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עו"ד ונוטריון לאה תורג'מן מרר: המומחית בהליכי חדלות פירעון עו"ד ונוטריון לאה תורג'מן | עמיר צוק

עו"ד ונוטריון לאה תורג'מן מרר: המומחית בהליכי חדלות פירעון

על פי דו"ח שנתי שפורסם בתחילת השנה על ידי משרד המשפטים, עלה נתון מדאיג ביותר, ולפיו בשנת 2020, חלה עלייה של 40% במספר הישראלים שהגישו בקשות לפשיטת רגל

19.10.2021, 10:23 | בשיתוף Visionet

אומנם מדובר בשנת קורונה כאשר העולם כולו ספג מכה כלכלית, ובכל זאת זהו נתון שצריך להדליק נורות אדומות, כאשר ישנו חשש לגבי הנתונים שיפורסמו בעוד מספר חודשים לסיכום שנה זו בכל הנוגע לעסקים קטנים ובינוניים, לסקטור המונה כ-500 אלף עצמאים ושאר בתי אב בישראל.

על מנת לעשות מעט יותר סדר במונחים המקצועיים של פשיטות רגל וחדלות פירעון, ביקשנו לשוחח עם לאה תורג'מן מרר, עו"ד ונוטריון בעלת התמחות ייחודית מקצועית ומקיפה של למעלה מ- 16 שנה בהליכי חדלות פירעון, פשיטות רגל, הוצאה לפועל, שיקום והבראה כלכלית. 

עו"ד ונוטריון לאה תורג עו"ד ונוטריון לאה תורג'מן - הליכי חדלות פירעון | עמיר צוק עו"ד ונוטריון לאה תורג

במרוצת השנים לאה פיתחה שיטה ייחודית לטיפול בהליך מחיקת חובות, הסדרי חוב, הפטרים, ביטול הגבלות ועיקולים, הגנה וחילוץ מפני מלווים מפרי חוק והכל תוך ייעוץ, ליווי וייצוג משפטי מלא ומקיף, כל השאלות והתשובות החשובות, בראיון הבא.

מהו בעצם הליך חדלות פירעון ולמי הוא מתאים?

"הליך חדלות פירעון או בשמו הישן "פשיטת רגל", נועד להגן על אדם פרטי שנצברו כנגדו חובות, הן פרטיים והן עסקיים, על מנת שיוכל להתנהל כלכלית יחד עם הסדר החובות, כך שכל הליכי ההוצאה לפועל מעוכבים כדי שבית המשפט יוכל לבחון את יכולת הפירעון וההחזר החודשי".

מה המטרה בפנייה להליך חדלות פירעון?

"המטרה המיוחלת היא למחוק את החובות במסגרת תוכנית שיקום כלכלית המאושרת על ידי בית המשפט, כאשר בית המשפט קובע מהו הסכום שישלם החייב בפריסה חודשית".

האם בכל מקרה של חובות נפנה להליך חדלות פירעון?

"ממש לא, במקרים מסוימים כאשר קיימים נכסים נבחן תחילה את האפשרות להגיע להסדרי חוב או פדיון של הנכס. במקצועות מסוימים הכרה בחייב חדל פירעון לא תאפשר לו המשך עיסוק. פתיחת הליך אף היא אינה מחייבת הכרזה כחדל פירעון, וניתן להגיש בקשה להסדר במסגרת ההליך".  

למדנו מלאה תורג'מן מרר, כי כאשר יוצאים להליך חדלות פירעון, אלו הם השלבים המרכזיים:  

הגשת בקשה לממונה על הליכי חדלות פירעון.

 מתן צו פתיחת הליכים.

דיון אשר נקבע כשנה ממועד מתן הצו.

 אישור תוכנית שיקום כלכלי 

בנוסף, הדרישות מהחייב בהליך מחיקת החובות מחייבות:

תום לב ביצירת החובות והן בהתנהלות בהליך.

תשלום כפי שנקבע בצו פתיחת הליכים.

הגשת דוחות ושיתוף פעולה עם בעל התפקיד.

האם תמיד ייקבע צו תשלומים חודשי?

"לא, בפסק דין בתיק רע"א 6353/19, נקבע תקדים ע"י בית המשפט העליון כי יש לפתור מחיוב צו התשלומים החודשי חייב שנכנס להליך, אך הוא מתקיים מקצבת ביטוח לאומי בלבד".

כמה זמן נמשך הליך חדלות פירעון?

"הליך חדלות פירעון החל ממועד הגשת הבקשה הראשונית לפתיחה בהליך ועד לקבלת ההפטר בסיומו, אורך כ-4 שנים".

מה השיקולים שמנחים את בית המשפט?

"בית המשפט בודק את מכלול הנסיבות שבהם נכנס החייב לחובות. בין היתר הוא בודק מה התועלת שתצמח לנושים, נסיבות החיים של החייב, למשל כושר השתכרותו, גילו של החייב, האם יש לו ילדים וכד'. האם מדובר בחובות ישנים או חדשים, כך שנלקחים בתיק כל השיקולים ואלו מובילים להחלטה האם להעניק הפטר, להחזיר את החייב למרקם החיים הכלכלי ו"להתחיל מבראשית".

האם נושה יכול להיות מעורב בהליך? ומה יוצא לו מזה? 

"בפתיחת הליך חדלות פירעון נדרשים הנושים לשוב ולדרוש את החוב באמצעות הגשת תביעת חוב.  נושים שלא יגישו תביעת חוב בתוך 6 חודשים נחשבים כמי שוויתרו על החוב. במסגרת ההליך קיימים נושים שפעילים יותר מיתר הנושים ובתקדים שנקבע לאחרונה זכו לעדיפות ודיבידנד גבוה מיתר הנושים".

בזכות שיטת העבודה שפיתחה באמצעות ידע וניסיון רב, לאה תורג'מן מרר  ליוותה אלפי חייבים בעשור האחרון, ותחתיה הם עברו תהליך של שיקום והבראה כלכלית, חובותיהם נמחקו והם חזרו לחיים נורמטיביים.

מעבר למספרים היבשים, שאלנו את לאה על תפיסת עולמה, ומה היא הייתה מבקשת לשנות: "הייתי רוצה לשנות את החרדה, הבושה והקושי של חייבים שחוששים להתמודד עם המשבר, כך שהם יצאו לדרך ויטפלו בבעיה בו במקום.

כי לצערי יצא לי לפגוש חייבים שבמקום לעמוד ולהתמודד, בחרו קודם להתעלם או לברוח מהמציאות ובדרך הזו הם החמירו לחינם את המצב. שינוי נוסף הכרחי לטעמי מתן כלים מעשיים להתנהלות כלכלית וטיפים מנצחים לתקופות משבר. אני אשמח לתת ייעוץ ראשון ללא עלות על מנת לבחור אסטרטגיה ודרך פעולה מהירה ככל הניתן ליציאה מהמשבר".

טיפים חשובים נוספים

"הטיפ הראשון הוא לערוך מצבת נכסים/זכויות, מול חובות לצורך ניהול מו"מ בדרך מדויקת וייחודית שתעכב ואף תמנע הגשת תביעות. הטיפ השני הוא לא למהר לשלם את החוב או לפרוס אותו לפני קבלת ייעוץ, שכן בהחלט ישנה דרך נכונה אסטרטגית לעשות זאת".  


לאה תורג'מן מרר: יצירת קשר

עו"ד ונוטריון לאה תורג עו"ד ונוטריון לאה תורג'מן | עמיר צוק עו"ד ונוטריון לאה תורג

על מנת להתרשם מחוות הדעת של לקוחות שנעזרו בשירותיה של לאה תורג'מן מרר, ניתן להיכנס אל האתר הזה ולהיווכח בסיפורי הצלחה של לאה ומהתודות של הלקוחות המרוצים.

ליצירת קשר אישי, חייגו: 052-4372087

תגיות