אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קריסת הבניין בחולון: רשות שוק ההון אוסרת לדחות תביעות ביטוח מהשכנים הבניין שקרס בחולון. סכנה מוחשית למאות אלפי הדיירים המתגוררים בבניינים ישנים | צילום: דוברות כבאות והצלה מחוז דן

בלעדי

קריסת הבניין בחולון: רשות שוק ההון אוסרת לדחות תביעות ביטוח מהשכנים

במכתב ששלחה הרשות לחברות הביטוח היא כותבת כי עד שיתבררו כל הפרטים על התמוטטות הבניין ברחוב סרלין 38, נאסר עליהן לדחות תביעות של דיירי הבניין, כולל גם תביעות של דיירי סרלין 36 הסמוך לו. המכתב נשלח לאחר שמגדל דחתה תביעה כזו

19.10.2021, 14:58 | אלמוג עזר

רשות שוק ההון, החיסכון והביטוח מסירה את הכפפות ואוסרת על חברות הביטוח לדחות בקשות לפיצוי ביטוחי על ידי הדיירים בחולון. הרשות שלחה היום מכתב למנכ"לי חברות הביטוח ובו נכתב כי עד אשר לא יתבררו כל הפרטים על התמוטטות הבניין בסרלין 38, נאסר על חברות הביטוח לדחות את התביעות של דיירי הבניין. האיסור כולל גם את התביעות של דיירי בניין סרלין 36 שצמוד לבניין שקרס. 


קראו עוד בכלכליסט:


המכתב נשלח למנכ"לי חברות הביטוח על ידי אוהד מעודי, סגן בכיר למפקח על הביטוח משה ברקת. ההחלטה לצאת בהוראה ברורה נלקחה בעקבות הדחייה של בקשה לפיצויים מחברת הביטוח מגדל על ידי דיירים בבניין סרלין 36. להשקפת הרשות, בניין זה אינו ראוי למגורים ועל כן יש מקום לפצות את המבוטחים. 

בחודש האחרון פונו שלושה בניינים מחשש לקריסה בחולון, קרית אתא וברעננה. אמנם הדיירים של הבניין בקרית אתא הורשו לחזור לאחר זמן קצר לבניין, אך שאר הדיירים לא היו כה בני מזל. הבניין בחולון התמוטט בשל התיישנותו והבניין ברעננה נהרס באופן יזום בשל סדקים שעלולים להביא להתמוטטות נוספת. מבין שלושת הבניינים, התמוטטות הבניין בחולון הציתה ויכוח בין נציגי חברות הביטוח, הרגולטור והמובטחים. 


הבניין שקרס בחולון. סכנה מוחשית למאות אלפי הדיירים המתגוררים בבניינים ישנים, צילום: דוברות כבאות והצלה  מחוז דן הבניין שקרס בחולון. סכנה מוחשית למאות אלפי הדיירים המתגוררים בבניינים ישנים | צילום: דוברות כבאות והצלה מחוז דן הבניין שקרס בחולון. סכנה מוחשית למאות אלפי הדיירים המתגוררים בבניינים ישנים, צילום: דוברות כבאות והצלה  מחוז דן


להשקפת חברות הביטוח, הבניין בחולון התמוטט בעקבות בלאי. סיבה זו מוחרגת, להשקפת חברות הביטוח, מפוליסת ביטוח הדירה מהסיבות שמצריכות פיצוי. חלק מחברות הביטוח הסכימו לפצות את המבוטחים, אך חלקן בחרו להיתלות בכך שאינן מחויבות לשלם. בכיר ברשות חלק על ההשקפה בפני כלכליסט, וטען כי "לא מדובר במצב של שחור או לבן בנוגע לצורך לפצות את המבוטחים, אלא בעיקר בפרשנות". 

הרשות הסבירה כי תמשיך ללוות את הליך הבירור ותמשיך לבחון האם ההתמוטטות התרחשה בעקבות התפוצצות - סיבה שכלולה בסיכונים המכוסים במסגרת הפוליסה התקנית בדירה. על רקע הנסיבות הללו ו"לאור מצב המבוטחים בימים אלה, שרבים מהם נותרו ללא כל קורת גג, נבקשכם לשקול תשלום מקדמות לשכר דירה חלופי בהקדם האפשרי" נכתב. עוד הבהירו ברשות כי במקרה שבו המבוטחים בסרלין 36 לא פנו עדיין לחברות הביטוח, מתבקשות החברות ליזום פנייה בעצמן על מנת לאפשר להם להגיש תביעת פיצויים. 

חברות הביטוח מגלגלות את הכדור למדינה

חברות הביטוח קובעות בפני משרד האוצר כי יש לחייב את המדינה לפצות דיירים שבניינם התמוטט וכך לגלגל את האחריות והעלויות הכספיות למדינה. כפי שקרה במקרי קיצון בעבר כמו השריפה בכרמל או בהתפרעויות שנעשו בישובים המעורבים בישראל בסבב הלחימה במאי השנה בין ישראל לחמאס. על מנת למנוע מצב זה, בוחנים בימים אלו ברשות את היבטים המשפטיים של אישור פרשנות מרחיבה לפוליסת ביטוח דירה שתחייב את החברות לפצות את בעלי הפוליסה.  

במקרה שכזה חברות הביטוח יצטרכו לחשב את ניהול הסיכונים מחדש של כל ענף ביטוחי הדירה עם התמקדות בבניינים ישנים. ניהול סיכונים חדש הוא מילה יפה לכך שחברות הביטוח יעלו משמעותית את הפרמיה שהן גובות עבור ביטוחי דירה. 

תגיות