אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביטקומאניה: הכניסה לוול סטריט הניפה את המטבע לשיא, אחרי חצי שנה ביטקוין | בלומברג

ביטקומאניה: הכניסה לוול סטריט הניפה את המטבע לשיא, אחרי חצי שנה

שווי המטבע הגיע ל-66 אלף דולר - השיא הקודם עמד על 64.895 אלף דולר; ProShares, קרן סל ראשונה בוול סטריט על חוזים עתידיים בביטקוין, צלחה אמש את הבכורה; Grayscale הגישה בקשה ל-SEC להשיק בוול סטריט קרן סל ראשונה על מסחר ישיר בביטקוין (ולא על חוזים עתידיים)

20.10.2021, 16:44 | נועם לנדמן

הביטקוין ברמה הגבוהה שלו מעולם - נסחר בשווי של 66 אלף דולר, כשהשיא הקודם עמד על 64.895 אלף דולר והוא נקבע ב-14 באפריל. ברקע, שגעת ה-ETF שהגיעה לוול סטריט. האת'ר מזנק למחיר של 4,000 דולר.


קראו עוד בכלכליסט:


אתמול החלה להיסחר בוול סטריט קרן סל ראשונה העוקבת אחר החוזים העתידיים (ETF) של הביטקוין, לאחר שמנהלת הקרן ProShares קיבלה את האישור מהרשות לניירות ערך בארצות הברית (ה-SEC). הקרן נקראת ProShares Bitcoin Strategy, והיא נסחרת תחת הסימול BITO – בניהול קבוצת ProShares. היא עלתה בבכורה בכ-4.9%. מחזור המסחר עמד על מיליארד דולר, ומחיר יחידת השתתפות במסחר בקרן עמד נכון לנעילה אמש על 41.94 דולר.


ביטקוין, בלומברג ביטקוין | בלומברג ביטקוין, בלומברג


אנליסטים בשוק, כך דווח ברויטרס, אמרו כי עיקר הסוחרים בקרן אתמול היו משקיעים קטנים וחברות למסחר יומי, בעוד המוסדיים נשארו לפחות בינתיים מחוץ למשחק. ג'יימס קווין (James Quinn), שותף ב-Q9 Capital, קרן ניהול נכסי קריפטו מהונג קונג, אמר כי השקת הקרן היא "משמעותית" עבור הביטקוין. באופן תאורטי מעתה כל חברת ברוקרז' עם רישיון בארצות הברית יכולה להשיק קרן סל מחקה (ETF) בקלות רבה, הוסיף.

בעוד ה-ETF מתבסס בינתיים על חוזים עתידיים של הביטקוין, אמר קווין, תהיה זרימה גם לעבר מסחר ישיר (שוק הספוט) בביטקוין על מחירו העכשווי.

ואכן קרן ההשקעות גרייסקאל, Grayscale Bitcoin Trust, הגישה אתמול בקשה לרשות לני"ע האמריקאית להשיק בוול סטריט את הקרן המחקה שלה, שנסחרת עד עתה מאחורי הדלפק (ללא אישור מרשות לני"ע), לקרן ETF שמתבססת על מסחר ישיר בביטקוין (ולא על חוזים עתידיים). כך פורסם אתמול ב-Marketwatch. מניית גרייסקאל זינקה אמש ב-7%.


השקת קרן הסל של ProShares אמש בוול סטריט, AP השקת קרן הסל של ProShares אמש בוול סטריט | AP השקת קרן הסל של ProShares אמש בוול סטריט, AP


עד כה לא אושרה בקשת גרייסקאל על ידי הרשות לני"ע האמריקאית (SEC) להשיק קרן מחקה כזו – ולכן היא נסחרה מאחורי הדלפק (OTC). גרייסקאל מחזיקה בקרן המחקה הגדולה ביותר בביטקוין (GBTC), עם שווי נכסים של 38.7 מיליארד דולר.

מרגע הגשת הבקשה להשיק קרן מחקה בשוק הספוט, ל-SEC יש 75 ימים לבחון אותה לפני כל החלטה שתתקבל. אם תאושר ה-ETF של גרייסקאל, היא כאמור תתבסס על מסחר ישיר ביחידות קיימות של ביטקוין, לראשונה בוול סטריט. 

אם תאושר הקרן המחקה של גרייסקאל, תהיה זו הקרן הראשונה בוול סטריט שמחקה את תנועות הביטקוין באופן ישיר (לא על חוזים עתידיים), שאינה נסחרת מאחורי הדלפק

שי דתיקה, מייסד ומנכ"ל חברת המסחר בנכסים דיגטליים inx: "הביטקוין מבסס את עצמו כאחד מהמטבעות החזקים וכנכס השקעה בתיקי השקעות של גופים מנהלים. שבירת השיא איננה הפתעה. אם בעבר דובר על מחסומים פסיכולוגיים בשווי הערך, נדמה כי אלו נעלמו כלא היו. תחום המטבעות הדיגיטליים מקבל הכרה של הרגולטורים השונים בעולם, ומקבל הגדרות ברורות של מה מותר ומה אסור, כגון הפרדות בין טוקנים שהם מטבעות לבין טוקנים שהם ני"ע לבין נגזרים. אין ספק כי העולם הפיננסי כולו, כפי שאנו מכירים היום, יעבור בשנים הקרובות להיסחר על הבלוקצ'יין".

אבי סלמה, מנכ"ל הנציגות הישראלית של Hyposwiss: "בעוד גופי הרגולציה בישראל ממשיכים להישאר מאחור, הביטקוין שובר שיאים בזה אחר זה. אין ספק שעליות לצד ירידות יימשכו, ותמיד יהיו ספקנים לעומת תומכים נלהבים. אך כשמביטים אל הזהב החדש בדמות הביטקוין והרגולציה העולמית, אשר מתבהרת לה אט-אט - רואים כי מדובר במהפכה בכלכלה המסורתית, מהפכה אשר מדינות שלא ייקחו בה חלק ימצאו את עצמן מחוץ לקרון שמאיץ את תנועתו לעתיד שנכתב ברגעים אלו".

מארק האפלה, מנהל ההשקעות הראשי של UBS Global Wealth Management: "עם ההתלהבות של המשקיעים בעקבות ההשקה של הקרן הראשונה שתאפשר למשקיעים להרוויח מחשיפה לביטקוין, הנכס הדיגיטלי, בעלייה של קרוב ל-100% בחצי השנה האחרונה. אך למרות שאנו רואים פוטנציאל בטכנולוגיות העומדות בבסיס הנכסים הדיגיטליים, אנו ממשיכים לראות את המטבעות עצמם כספקולטיביים. למרות שאנו רואים הזדמנויות צמיחה בטכנולוגיה העומדת בבסיס הנכסים הדיגיטליים, אנו רואים בחשיפה ישירה למטבעות קריפטו כמתאימה רק למשקיעים בעלי סבילות לסיכון וספקולטיביות. ישנן מספר גישות נגישות יותר לטכנולוגיית החשבונות המבוזרים (DLT), לרבות באמצעות מאפשרים ונותני שירותים, שיבנו את התשתית, וחברות פלטפורמה שיכולות למנף את DLT בתעשייה שלהן".



תגיות