אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סגן נשיא ישראלי חדש לקרן בסמר האמריקאית – אריאל שטרמן אריאל שטרמן, סגן נשיא קרן ההון סיכון בסמר | צילום: דוד גארב

כלכליסט-טק

סגן נשיא ישראלי חדש לקרן בסמר האמריקאית – אריאל שטרמן

עוד צעד בהרחבת ההנהלה הבכירה של קרן ההון סיכון בסמר בישראל עם מינוי אריאל שטרמן לסגן נשיא. מאז הצטרפותו של שטרמן לקרן, היא השקיעה יותר מ-600 מיליון דולר בשוק הישראלי

20.10.2021, 14:06 | מאיר אורבך

קרן ההון סיכון בסמר (Bessemer Venture Partners), שהיא אחת הקרנות הפעילות בישראל, מרחיבה את פעילותה כאן, והיום (ד') הודיעה על קידומו של אריאל שטרמן לסגן נשיא בקרן.

קידומו של שטרמן הוא צעד נוסף של בסמר בהרחבת ההנהלה הבכירה שלה בישראל, לאחר שמוקדם יותר השנה קודמה נעמה שלם לתפקיד סגן נשיא. מאז הצטרפותו של שטרמן לקרן, היא השקיעה יותר מ-600 מיליון דולר בשוק הישראלי. שטרמן עובד כיום עם חברות כמו Melio, Hibob, Firebolt, ו-Papaya Global, וכן העמיק את השקעות בסמר בחברות אירופיות כמו Choco, GetAccept, ו-NetaData.

אריאל שטרמן, סגן נשיא בקרן ההון סיכון בסמר, צילום: דוד גארב אריאל שטרמן, סגן נשיא בקרן ההון סיכון בסמר | צילום: דוד גארב אריאל שטרמן, סגן נשיא בקרן ההון סיכון בסמר, צילום: דוד גארב

קראו עוד בכלכליסט:

טרם הצטרפותו לחברה עבד שטרמן ב-Stripes Group, קרן צמיחה בניו יורק, שם  היה אמון על ההשקעה הראשונה שלה בחברה ישראלית – השקעה של 50 מיליון דולר בסבב C בחברת מאנדיי.קום.

קרן בסמר, המנהלת הון בסך 9 מיליארד דולר, משקיעה בחברות ישראליות כמעט שלושה עשורים. בסמר היא אחת הקרנות האמריקאיות הפעילות ביותר בישראל, עם יותר מ-38 השקעות פעילות ו-15 יוניקורנים. בין ההשקעות הידועות של הקרן: Wix, Fiverr, Melio, Axonious, Hibob, Papaya Global, Yotpo, ו-Habana, ועוד רבות אחרות. 

"כמשקיע, אני הופך לשותף אמיתי של המייסדים כבר בשלבים הראשונים, מסייע להם במסע לעבר מימוש הפוטנציאל ומלווה אותם בכל צעד – וזה מה שאני הכי אוהב במקצוע", אמר שטרמן.

לדברי אדם פישר, שותף בסניף הישראלי של בסמר, בשנה האחרונה ביצעה בסמר שש השקעות סיד בישראל. הוא הדגיש את התעניינות הקרן בחברות כאלה. "אנחנו בדרך כלל לא מכריזים על השקעות הסיד שלנו כי צוותים טובים עם משקיע טוב לא צריכים את הפרסום בשלב זה לצורך גיוס עובדים. אבל סצנת חברות הסיד פעילה מאוד. אני לא חושב שלתעשייה הישראלית יש מה לדאוג בהקשר הזה. האיכות משנה - לא הכמות. יזם מבריק יוכל לגייס כסף כדי לקדם רעיון טוב. האתגר הוא ההתרחבות וגיוס הצוות הנכון. זו הסיבה שאנו מעודדים את חברות הסיד שלנו לחשוב מראש על הקמת מרכז המו"פ השני שלהן מחוץ לישראל כבר מההתחלה".

תגיות